Επιλογή της νομαρχίας Ηρακλείου ως εθνικού εκπροσώπου της Ελλάδας στα ευρωπαϊκά βραβεία επιχειρηματικότητας

Κανένα σχόλιο

Επιστολή για την επιλογή της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Ηρακλείου ως εθνικού εκπροσώπου της Ελλάδας για τα Ευρωπαϊκά Βραβεία Επιχειρηματικότητας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, στην κατηγορία «Υποστήριξη στη διεθνοποίηση της επιχείρησης» με γνώμονα τις σημαντικές δράσεις της για την ενίσχυση των τοπικών επιχειρήσεων και των προϊόντων τους στην αγορά της Κίνας απέστειλε η Νομάρχης Ηρακλείου κ. Βαγγελιώ Σχοιναράκη – Ηλιάκη.Αποδέκτες της επιστολής είναι η Ελληνίδα Επίτροπος της Ευρωπαϊκής Ένωσης για τη Θαλάσσια Πολιτική και Αλιεία κ. Μαρία Δαμανάκη, η Κύπρια Επίτροπος της Ευρωπαϊκής Ένωσης για την Εκπαίδευση, τον Πολιτισμό, την Πολυγλωσσία και τη Νεολαία κ. Ανδρούλα Βασιλείου, τα μέλη του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου από την Ελλάδα και την Κύπρο καθώς και ο Κρητικός Ευρωβουλευτής από τη Γερμανία Δρ. Γιώργος Χατζημαρκάκης, και τα μέλη και αναπληρωματικά μέλη της Επιτροπής των Περιφερειών από την Κύπρο.  Επίσης, η επιστολή έχει αποσταλεί και προς τον Περιφερειάρχη Αττικής και Αντιπρόεδρο της Επιτροπής των Περιφερειών κ. Γιάννη Σγουρό και τον Δήμαρχο Ηρακλείου και αναπληρωματικό μέλος της Επιτροπής των Περιφερειών κ. Γιάννη Κουράκη, προκειμένου να προωθηθεί στα νέα μέλη της Επιτροπής των Περιφερειών.

Στην επιστολή της, η κ. Σχοιναράκη αναφέρει συγκεκριμένα:

«Ως Νομαρχιακή Αρχή Ηρακλείου από την πρώτη στιγμή που αναλάβαμε το έργο μας στη Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση θέσαμε ως κεντρικό άξονα στην πολιτική μας την ενίσχυση, τόσο του τουριστικού όσο και του αγροτικού τομέα, που αποτελούν τους πυλώνες της οικονομίας του νησιού μας. Προχωρήσαμε σε συντονισμένες δράσεις με σωστά προγραμματισμένο βηματισμό, στοχεύοντας στην ανάδειξη τόσο των συγκριτικών πλεονεκτημάτων του τόπου μας, όσο και των τοπικών μας προϊόντων, προκειμένου να αποκτήσουν πραγματικά τη θέση που τους αξίζει στην εγχώρια αλλά και τη διεθνή αγορά.

"Sponsored links"

Σταθμός στις δράσεις προώθησης και ανάδειξης των προϊόντων μας στο εξωτερικό υπήρξε η πολύχρονη συνεργασία που έχουμε αναπτύξει με κυβερνήσεις σημαντικών κινέζικων επαρχιών, μέσα από τις υπογραφές μνημονίων συνεργασίας και την ανταλλαγή κυβερνητικών και επιχειρηματικών επισκέψεων. Σε συνεργασία με τις παραγωγικές τάξεις του Νομού μας διαμορφώσαμε το πλάνο διείσδυσης των προϊόντων μας στην αχανή αγορά της Κίνας. Σύμμαχός μας σε αυτήν την προσπάθεια και ισχυρός υποστηριχτής μας είναι ο Πρέσβης της Κίνας στην Ελλάδα κ. Luo Linquan. Κορύφωση της προσπάθειάς μας ήταν η συνάντηση που ζήτησε και είχε μαζί μας ο Αντιπρόεδρος της Λαϊκής Δημοκρατίας της Κίνας κ. Zhang Dejiang, κατά την επίσκεψή του στην Αθήνα και το Ηράκλειο την 16η Ιουνίου 2010.

Είναι λοιπόν ιδιαίτερα συγκινητικό για εμάς το γεγονός ότι η Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Ηρακλείου επιλέχθηκε ως εθνικός εκπρόσωπος της Ελλάδας για τα Ευρωπαϊκά Βραβεία Επιχειρηματικότητας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, στην κατηγορία «Υποστήριξη στη διεθνοποίηση της επιχείρησης» με γνώμονα τις σημαντικές δράσεις της για την ενίσχυση των τοπικών επιχειρήσεων και των προϊόντων τους στην αγορά της Κίνας. Οι δράσεις μας και οι στοχευμένες επαφές μας ευοδώθηκαν με τον καλύτερο τρόπο, αφού καταφέραμε να διανοίξουμε νέους ορίζοντες για την αγορά των κρητικών προϊόντων και να δώσουμε ώθηση στο αγροτικό εμπορικό ρεύμα.

Η Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Ηρακλείου αξιολογήθηκε για το συντονισμένο σχέδιο δράσεων της τελευταίας τριετίας για την προώθηση των κρητικών προϊόντων στην αγορά της Κίνας με στόχο:

– την εδραίωση εμπορικών συναλλαγών με ομπρέλα τη Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση και τη συνεργασία της με τις κυβερνήσεις των κινεζικών επαρχιών,

– το ανοιχτό κάλεσμα των Κινέζων κυβερνητών για επενδύσεις

– τα εκτενή εβδομαδιαία αφιερώματα των κρητικών προϊόντων στον κινέζικο Τύπο και τα τηλεοπτικά δίκτυα.

– την ικανοποίησή των επιχειρηματιών του Νομού μας από τη σοβαρή και μεθοδική δουλειά, που αποδίδει καρπούς όχι μόνο για την ανάδειξη των τοπικών μας προϊόντων και των συγκριτικών πλεονεκτημάτων της Κρήτης, αλλά και για το άνοιγμα νέων δρόμων συνεργασίας και εμπορικών συναλλαγών των επιχειρηματιών του Νομού μας στην αχανή αγορά της Κίνας.

Η επιλογή της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης επικυρώνει με τον καλύτερο τρόπο τις προσπάθειές μας και μας γεμίζει με ικανοποίηση για την εκπροσώπηση της χώρας μας στο εξωτερικό.

Τώρα που η Νομαρχία Ηρακλείου έχει επιλεγεί ως Εθνικός Εκπρόσωπος στα Ευρωπαϊκά Βραβεία Επιχειρηματικότητας για τις εν λόγω προσπάθειές μας, θα ήθελα να ζητήσω την υποστήριξή σας στην υποψηφιότητα μας στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή.

"Sponsored links"

Το αρθρο δημοσιευτηκε απο τον/την:

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Η απάντησή σας

Το email σας δεν δημοσιεύεται.

ΚΡΗΤΗ FM 101.5 live