ΕΠΚΧΑΝ: Αποζημίωση στους πρώην ασφαλισμένους της ΑΣΠΙΣ από το Επικουρικό Κεφάλαιο

Κανένα σχόλιο

Επειδή στο Νομό μας υπήρξαν αρκετοί ασφαλισμένοι στις Εταιρείες( Ασπίς Πρόνοια ΑΕΓΑ και Ασπίς Πρόνοια ΑΕΑΖ, και Commercal Value), των οποίων οι άδειες έχουν ανακληθεί από την ΕΠΕΙΑ εδώ και αρκετούς μήνες, και οι καταναλωτές,  μας ζητούν την μεσολάβησή μας για την διεκδίκηση των δικαιωμάτων τους, επίσης μας ρωτούν εάν θα μπορέσουν να τα διεκδικήσουν μέσω του  νεοσυσταθέντος Συλλόγου, εμείς  ενημερώνουμε κάθε ασφαλισμένο των υπό εκκαθάριση Εταιρειών ότι, όπως έχουμε ενημερωθεί από τον επόπτη εκκαθαριστή κ.Παντελίδη, όσοι από τους καταναλωτές υποβάλλουν το αίτημα τους σαυτόν, θα τύχουν της αποζημίωσης που διεκδικούν από το επικουρικό κεφάλαιο των υπό εκκαθάριση εταιρειών.Τώρα για τη  συμμετοχή κάθε πολίτη ασφαλισμένου στις Εταιρείες που τελούν υπό εκκαθάριση , σε ένα συλλογικό όργανο διεκδίκησης δικαιωμάτων, ο κάθε πολίτης είναι ελεύθερος αυτής της επιλογής. Επίσης γνωρίζουμε ότι η πολιτεία δεν κωφεύει, έχει γνώση του σημαντικού ενεκύψαντος προβλήματος του κάθε ασφαλισμένου αλλά και στην ασφαλιστική αγορά γενικότερα, έχει διορίσει εκκαθαριστή ο οποίος κινείται βάσει του υπάρχοντος νομικού πλαισίου.

Η Ένωσή μας έχει καταθέσει υπόμνημα στον Πρωθυπουργό της Χώρας και έχει ζητήσει αλλαγή αυτού του νομικού πλαισίου, για να μην υπάρξουν  μελλοντικά αυτές “οι φούσκες” στην ασφαλιστική αγορά. Έτοιμο είναι το νομοσχέδιο για τη μεταφορά των αρμοδιοτήτων της ΕΠ.Ε.Ι.Α. στην Τράπεζα της Ελλάδος και την ίδρυση του επικουρικού κεφαλαίου Ζωής που δημιουργείται κατ’ αρχήν για την κάλυψη των ασφαλισμένων στην Ασπίς Πρόνοια ΑΕΓΑ και Commercial Value, αλλά και ετοιμάζεται και νέο Νομοσχέδιο από το Υπουργείο Οικονομίας για τον ασφαλιστικό κλάδο.

Επίσης ενημερώνουμε τους καταναλωτές ότι, όπως έχει ανακοινωθεί,  οι ασφαλισμένοι των υπό εκκαθάριση, ασφαλιστικών εταιρειών (Ασπίς Πρόνοια ΑΕΓΑ και Ασπίς Πρόνοια ΑΕΑΖ) ,από τον επόπτη εκκαθαριστή και αναρτήθηκε στην ηλεκτρονική σελίδα της ΕΠΕΙΑ, μπορούν να προσέρχονται από τη Δευτέρα 26 Απριλίου 2010 και ώρα 09:30 π.μ. – 13:30 μμ, στην έδρα των εταιρειών, επί της οδού λεωφόρου Κηφισίας 62 Μαρούσι (6ος όροφος), προκειμένου να παραλάβουν τη βεβαίωση καταβολής ασφαλίστρων για το έτος 2009. Αιτήματα καταναλωτών που έχουν σχέσει με τις παραπάνω αναφερόμενες εταιρείες, ήδη έχουν προωθεί από μας και έχουν απαντηθεί από τον κ.Παντελίδη αρμόδιο εκκαθαριστή.

"Sponsored links"

Ερωτήσεις και ενημέρωση  επί των ασφαλιστικών  δικαιωμάτων των καταναλωτών,  κάθε ασφαλισμένος   μπορεί να επικοινωνεί με το Γραφείο Προστασίας του  Καταναλωτή της  Ε.Π.Κ.ΧΑΝ, και στο τηλέφωνο 2821092666 κ. Ντερμανάκη Νίκο

Η  Πρόεδρος της  Ενωσης Προστασίας Καταναλωτών Ν. Χανίων
Ιωάννα Μελάκη

Το αρθρο δημοσιευτηκε απο τον/την:

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Η απάντησή σας

Το email σας δεν δημοσιεύεται.

ΚΡΗΤΗ FM 101.5 live