ΕΠΚΧΑΝ: Κάλεσμα στους βουλευτές να καταθέσουν πρόταση στη Βουλή, για παράταση προθεσμίας των πλειστηριασμών

Κανένα σχόλιο

Η κωλυσιεργία απαντήσεων από μεριάς των Τραπεζών, στις προτάσεις των καταναλωτών-δανειοληπτών, στο αίτημα μη ρευστοποίησης της μοναδικής κατοικίας, αλλά και γενικά στη εξώδικη ρύθμιση των οφειλών τους, δημιουργεί ανετοιμότητα και εμφάνισης αδυναμίας των καταναλωτών και των Φορέων που μεσολαβούν για την εισαγωγή της αίτησης στο Ειρηνοδικείο, με το άνοιγμα υποδοχής των αιτήσεων (ρύθμισης των χρεών από 2-1-2011). Μπορεί ο Νομοθέτης να ήθελε να δώσει εύλογο χρόνο μεταξύ των δύο συμβαλλομένων, (Τράπεζας – Οφειλέτη) να βρουν εξώδικη ρύθμιση, αλλά τα αποτελέσματα των απαντήσεων των Τραπεζών κάθε άλλο από ενθαρρυντικά είναι για τους καταναλωτές.

Η Ε.Π.Κ.ΧΑΝ, στέκεται δίπλα στους καταναλωτές – δανειολήπτες, γι’ αυτό απευθύνει κάλεσμα σε όλους τους Βουλευτές, να καταθέσουν προτάσεις στήριξης των δανειοληπτών, ιδιαίτερα σε εκείνους τους δανειολήπτες που βρίσκονται στο πρώτο στάδιο της ρύθμισης του χρέους τους και ζητούν να σώσουν το σπίτι τους. Να ζητήσουν να κατατεθεί στην Βουλή Νομοθετικό Πλαίσιο (παράτασης της ημερομηνίας εκτέλεσης των πλειστηριασμών μέχρι 31-12-2011) ώστε να δοθεί ο χρόνος εκείνος, να γίνουν οι ρυθμίσεις των οφειλών των δανειοληπτών με τις Τράπεζες, όπως ο Νόμος 3869/2010 ορίζει, ικανοποιώντας το αίτημα τους ( της μη ρευστοποίησης του σπιτιού τους).

Επειδή ζούμε μέρες γιορτινές, λόγω των εορτών ( Χριστουγέννων-Νέου έτους), η Ε.Π.Κ.ΧΑΝ, εισπράττοντας τον φόβο, την θλίψη των καταναλωτών, από την πρώτη ημέρα κιόλας, μετά τα Χριστούγεννα, οι οποίοι έσπευσαν να ενημερώσουν την Ε.Π.Κ.ΧΑΝ, για την παραγωγή δικαστικών εγγράφων που έχουν δεχτεί από τις Τράπεζες, η Ε.Π.Κ.ΧΑΝ, θέλοντας να βοηθήσει και να ενθαρρύνει τους δανειολήπτες ενημερώνει:

"Sponsored links"

Κατά το πρώτο στάδιο εφαρμογής του Ν.3869/2010 και μέχρι 3.2.2011 απαγορεύεται ο πλειστηριασμός της κύριας κατοικίας του οφειλέτη ή σε περίπτωση που αυτός δεν κατοικεί σε ιδιόκτητο ακίνητο, του μοναδικού ακινήτου του που μπορεί να χρησιμεύσει ως κατοικία. Μοναδική προϋπόθεση είναι να μην υπερβαίνει σε αξία το αφορολόγητο όριο απόκτησης πρώτης κατοικίας προσαυξημένο κατά 50%. Σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία, το αφορολόγητο όριο για άγαμο αφορά κατοικία με αντικειμενική αξία μέχρι 200.000 Ευρώ, για έγγαμο, για χήρο, διαζευγμένο ή άγαμο γονέα μέχρι 250.000 Ευρώ, με περαιτέρω προσαύξηση κατά 25.000 Ευρώ για κάθε ένα από τα δύο πρώτα τέκνα και 30.000 για κάθε ένα από τα επόμενα τέκνα.
Σαφώς ο Νόμος 3869/2010 δίνει την δυνατότητα ρευστοποίησης περιουσιακών στοιχείων για την εξόφληση οφειλών προς στους πιστωτές. Το σημαντικό είναι ότι δίνει και την δυνατότητα στον οφειλέτη εάν το επιθυμεί να αιτήσει να εξαιρέσει “το σπίτι του”

Η Πρόεδρος της ΄Ένωσης Προστασίας Καταναλωτών Ν.Χανίων
Ιωάννα Μελάκη

Το αρθρο δημοσιευτηκε απο τον/την:

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Η απάντησή σας

Το email σας δεν δημοσιεύεται.

ΚΡΗΤΗ FM 101.5 live