ΕΠΚΧΑΝ: Κατεβαίνουμε στην αγορά και αγοράζουν «Ελληνικά προϊόντα»

Κανένα σχόλιο

Η Ένωση Προστασίας Καταναλωτών Ν.Χανίων, καλεί τους καταναλωτές, να αφήσουν το γκρίζο χρώμα που μας επέβαλλαν οι κρατούντες, με τα «εξοντωτικά μέτρα», να κατέβουν στην αγορά και να ψωνίσουν “Ελληνικά Προϊόντα”, έστω με τα λίγα ευρώ που δύναται να έχει ο καθένας από εμάς.

Είναι αλήθεια, ότι οι φετινές γιορτές έχουν άλλο νόημα, όχι εκείνο που η κυβέρνηση θέλει ακόμα να μας επιβάλλει, της μη ύπαρξης μας στην αγορά, τον αφανισμό της αγοράς και μαζί όλων εμάς, με όλες τις γνωστές μειώσεις, (μείωση μισθού, μείωση σύνταξης, καταγγελία σύμβασης εργασίας, μείωση αγοραστικής διάθεσης, μείωση παρουσίας μας στην αγορά).

Οι φετινές γιορτές για εμάς δεν είναι μόνο μία περίοδος περισυλλογής, αλλά βασικά είναι χρόνος αγώνα, για το χθες, για το σήμερα, για το αύριο. Οφείλουμε να κατέβουμε στην αγορά ψωνίζοντας “Ελληνικά”. Αφενός για να βροντοφωνάξουμε την ύπαρξή μας, καθώς “ψωνίζω” ίσον “υπάρχω”, και αφετέρου να βοηθήσουμε τα λουκέτα των μικρομεσαίων επιχειρήσεων να είναι λιγότερα.

"Sponsored links"

Κατεβαίνοντας στην αγορά, αρχίζουμε τις αγορές μας, από τα είδη διατροφής, δεν αγοράζουμε τα γάλατα Νουνού (Ολλανδία), παίρνουμε ελληνικό γάλα (Δωδώνη, Όλυμπος, Δέλτα κλπ). Δεν αγοράζουμε προϊόντα ένδυσης, υπόδησης και γενικά είδη οικιακής χρήσης που προέλευση έχουν Made in China και άλλης ξένης προέλευσης. Τώρα για τις αλυσίδες, επιχειρήσεις (σουπερμαρκετ) αφήνουμε πίσω μας τις επιχειρήσεις που είναι ξένων συμφερόντων και προτιμούμε τις Ελληνικές. Αρκετά ψωνίσαμε από την ξένη επιχειρηματικότητα, με λεφτά δικά τους “δανεικά” υπερκαταναλώσαμε, βοηθώντας τους όχι μόνο να αυξήσουν τα κέρδη τους, αλλά βοηθήσαμε να μεγαλώσουμε και την ευημερία τους, την ανάπτυξη τους, τους κάναμε “υπεραφέντες” και μειώσαμε το εισόδημα της πατρίδας μας το δικό μας εισόδημα. Πράττοντας έτσι, συρρικνώσαμε άθελά μας τις θέσεις εργασίας, δημιουργήσαμε μη απορροφητικότητα στην Ελληνική παραγωγή, στην Ελληνική Αγορά, στην Ελληνική ανάπτυξη, περιμένοντας ή μάλλον καταναλώνοντας τα δανεικά, χωρίς λογισμό, απλώς ακολουθήσαμε την προσωρινή και καταστροφική για μας τους ίδιους και την πατρίδα μας τύπου Δούρειου Ίππου ευμάρεια των δανεικών.

Σ’ αυτές τις δύσκολες στιγμές, θα πρέπει να συνετιστούμε, έχουμε ηθική υποχρέωση, στην κατάσταση που βρίσκεται η Χώρα μας, να την βοηθήσουμε αγοράζοντας “Ελληνικά”, έτσι θα αλλάξουμε την εικόνα μας, αν κάνουμε πράξη τις σκέψεις μας, ας τολμήσουμε, ας περάσουμε στην πρέπουσα για την περίπτωση αγοραστική μας διαχείριση.

Στο παρελθόν, η καμπάνια που μας παρότρυνε στην αγορά (Ελληνικών προϊόντων) ηχούσε αδιάφορα στα αυτιά μας. Σήμερα που βρισκόμαστε ένα βήμα πριν το χάος, η καμπάνια αυτή έχει νόημα και οφείλουμε να μην την αγνοήσουμε. Ο ωχαδελφισμός μας τόσα χρόνια μόνο κακό μας έκανε.

Η Ε.Π.Κ.ΧΑΝ στην παρούσα φάση συστήνει την προσοχή στους καταναλωτές και υποδεικνύει βασικές μας υποχρεώσεις που πρέπει να τηρήσουμε κατά την αγορά των προϊόντων.
1) Χώρα προέλευσης: Ελλάδα
2)Barcode 520 που σημαίνει ότι το προϊόν που αγοράζουμε παράγεται ή φτιάχνεται στην Ελλάδα.

Για περισσότερη ενημέρωση, κάθε καταναλωτής μπορεί να απευθύνεται στην Ε.Π.Κ.ΧΑΝ.

Η Πρόεδρος της ΄Ένωσης Προστασίας Καταναλωτών Ν. Χανίων
Ιωάννα Μελάκη

Το αρθρο δημοσιευτηκε απο τον/την:

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Η απάντησή σας

Το email σας δεν δημοσιεύεται.

ΚΡΗΤΗ FM 101.5 live