Ερώτηση για τις Συνεταιριστικές Τράπεζες

Κανένα σχόλιο

Ερώτηση προς το Υπουργείο Οικονομικών κατέθεσαν οι βουλευτές της Ν.Δ. Χρήστος Σταϊκούρας και Γιάννης Πλακιωτάκης με θέμα: Ένταξη των Συνεταιριστικών Τραπεζών στο τελευταίο πακέτο ρευστότητας στην οποία αναφέρουν:

Η επαρκής ρευστότητα του τραπεζικού τομέα είναι ζωτικής σημασίας για την τόνωση της αγοράς και την ώθηση της πραγματικής οικονομίας. Η Νέα Δημοκρατία, ως Κυβέρνηση, έγκαιρα, το 2008, κινήθηκε προς την κατεύθυνση αυτή θεσμοθετώντας με το νόμο 3723/2008 το πακέτο ρευστότητας των 28 δισ. ευρώ. Αυτή η πολιτική πρωτοβουλία, τότε, αντιμετώπισε τη σφοδρή επίθεση και την τακτική απαξίωση από το ΠΑ.ΣΟ.Κ., θέτωντας δημαγωγικά ζητήματα «λευκής επιταγής», «εγκλήματος σε βάρος του κοινωνικού συνόλου», «άνευ ελέγχου και όρων παροχής δημοσίου χρήματος», και «κατάχρησης της κρατικής ενίσχυσης».

Το 2010, το ΠΑ.ΣΟ.Κ., ως Κυβέρνηση, αποφάσισε την ενίσχυση της ρευστότητας του τραπεζικού συστήματος με 15 δισ. ευρώ, αρχικά, και, στη συνέχεια, με άλλα 25 δισ. ευρώ. Ειδικότερα, πριν από λίγες ημέρες, τα 20 δισ. ευρώ του τελευταίου πακέτου ρευστότητας κατανεμήθηκαν στα ενδιαφερόμενα εμπορικά τραπεζικά ιδρύματα. Ωστόσο, σε αυτό το πακέτο ρευστότητας προς το τραπεζικό σύστημα δεν έχει ενταχθεί κάποια από τις Συνεταιριστικές Τράπεζες, οι οποίες ως κατ’ εξοχήν θεσμός των τοπικών κοινωνιών με πελατοκεντρικό χαρακτήρα, ευελιξία και αποκεντρωμένη λειτουργία, αποτελούν ένα εν δυνάμει μοντέλο τραπεζικού ιδρύματος που δύναται να ανταποκριθεί με επάρκεια στις νέες ανάγκες των συναλλασσόμενων.

"Sponsored links"

Κατόπιν τούτων,

ΕΡΩΤΑΤΑΙ ο κ. Υπουργός:

1) Έχουν ενταχθεί Συνεταιριστικές Τράπεζες στα προηγούμενα πακέτα ρευστότητας;

2) Για ποιους λόγους δεν έχουν ενταχθεί Συνεταιριστικές Τράπεζες στο τελευταίο πακέτο ρευστότητας;

3) Κρίνετε σκόπιμο, όπως εμείς εκτιμούμε, λαμβάνοντας υπόψη το σημαντικό ρόλο που δύνανται οι Συνεταιριστικές Τράπεζες να διαδραματίσουν στη στήριξη της οικονομικής δραστηριότητας της Ελληνικής περιφέρειας, να ενταχθούν στο τελευταίο πακέτο και να αντλήσουν ένα μέρος της εναπομείνασας ρευστότητας αυτού;

Το αρθρο δημοσιευτηκε απο τον/την:

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Η απάντησή σας

Το email σας δεν δημοσιεύεται.

ΚΡΗΤΗ FM 101.5 live