Ερώτηση για το Ελαφονήσι και αναφορές κατέθεσε ο Μιχάλης Κριτσωτάκης

Κανένα σχόλιο

Ο βουλευτής Ηρακλείου του ΣΥ.ΡΙΖ.Α, Μιχάλης Κριτσωτάκης, στα πλαίσια του κοινοβουλευτικού ελέγχου, κατέθεσε χθες ερώτηση προς την κ. Υπουργό Περιβάλλοντος, Ενέργειας & Κλιματικής Αλλαγής με θέμα: «Ειδική Περιβαλλοντική Μελέτη Ελαφονησίου Χανίων»

Επίσης, κατέθεσε:

  • αναφορά προς τους κ.κ. Υπουργούς: -Οικονομικών και -Περιβάλλοντος, Ενέργειας & Κλιματικής Αλλαγής με θέμα: «Θεσμικό πλαίσιο άσκησης του επαγγέλματος του Μηχανικού και κώδικας αμοιβών των Μηχανικών. Αναίτια και καταστροφική η νομοθέτηση της κατάργησης του κώδικα αμοιβών»
  • αναφορά προς τους κ.κ. Υπουργούς: -Οικονομικών, -Πολιτισμού & Τουρισμού, -Εσωτερικών, Αποκέντρωσης & Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης και – Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων με θέμα: «Υπεράσπιση του Δημόσιου Χαρακτήρα της (πρώην) Αμερικάνικης Βάσης Γουρνών και αξιοποίησή της προς όφελος των κατοίκων του νησιού»

Η ΕΡΩΤΗΣΗ για το Ελαφονήσι

"Sponsored links"

Το πλήρες κείμενο της ερώτησης για το Ελαφονήσι με θέμα: «Ειδική Περιβαλλοντική Μελέτη Ελαφονησίου Χανίων», αναφέρει:

Η περιοχή του Ελαφονησίου Χανίων τελεί υπό το καθεστώς προστασίας της Οδηγίας 92/43/ΕΟΚ (περιοχή Natura 2000 GR:43400015) ως Τόπος Κοινοτικής Σημασίας (ΤΚΣ), έχει κηρυχθεί ως «Τοπίο Ιδιαιτέρου Φυσικού Κάλλους» (Υ.Α. Φ31/36852/2942/12-10-73, ΦΕΚ1242/Β/16-10-73). Εχει εκπονηθεί η Ειδική Περιβαλλοντική Μελέτη (Ε.Π.Μ.), η οποία έχει διαβιβαστεί στο Υπουργείο σας για την έκδοση του σχετικού Προεδρικού Διατάγματος.

Επειδή στην Κρήτη όλες οι περιοχές του δικτύου Natura 2000 “είναι στον αέρα” αφού για καμία δεν έχει εκδοθεί σχετικό Π.Δ., ενώ για αρκετές δεν έχει εκπονηθεί καν Ε.Π.Μ.

Επειδή ο χαρακτηρισμός της περιοχής Ελαφονησίου «ως προστατευόμενης» βρίσκει σύμφωνο και το Υπουργείο σας, σύμφωνα με την υπ’ αρ. 5107/27-01-10 απάντηση του Υφυπουργού στην υπ’ αρ. 3597/5.1.2010 σχετική με την περιοχή ερώτησή μου, στην οποία αναφέρεται ότι η Υπηρεσία σας πρότεινε στην Περιφέρεια Κρήτης την εκπόνηση Ε.Π.Μ. και τη σύνταξη σχεδίου Π.Δ.

Επειδή η Ε.Π.Μ. του Ελαφονησίου έχει διαβιβαστεί στο Υπουργείο σας από την Περιφέρεια Κρήτης εδώ και ένα εξάμηνο

Ερωτάσθε κα Υπουργέ

Σε τι φάση βρίσκεται η σχετική με την Ε.Π.Μ. Ελαφονησίου διαδικασία και πότε εκτιμάτε ότι θα εκδοθεί το σχετικό Προεδρικό Διάταγμα; Για ποιο λόγο έχει καθυστερήσει τόσο πολύ η όλη διαδικασία;

Το αρθρο δημοσιευτηκε απο τον/την:

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Η απάντησή σας

Το email σας δεν δημοσιεύεται.

ΚΡΗΤΗ FM 101.5 live