Ερώτηση Δαμιανάκη στη Βουλή: Να ολοκληρωθεί ο οδικός άξονας Χανίων-Σούγιας

Κανένα σχόλιο

Την ανάγκη ολοκλήρωσης του κεντρικού οδικού άξονα Χανίων–Σούγιας επισημαίνει ο βουλευτής Χανίων του ΠΑΣΟΚ Ευτύχης Δαμιανάκης, τονίζοντας ότι το συγκεκριμένο έργο έχει ζωτική σημασία για ολόκληρη τη νοτιοανατολική περιοχή του Νομού Χανίων. Ο κ. Δαμιανάκης κατέθεσε χθες σχετική ερώτηση στη Βουλή με αποδέκτες τους υπουργούς Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων Δημήτρη Ρέππα και Εσωτερικών, Αποκέντρωσης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης Γιάννη Ραγκούση.

Όπως σημειώνει ο Χανιώτης βουλευτής, «ο Δήμος Ανατολικού Σελίνου, ο οποίος βρίσκεται στο νοτιοανατολικό τμήμα του Νομού Χανίων, αποτελεί μία περιοχή με πλούσια, μακρόχρονη ιστορία, ξεχωριστή πολιτισμική παράδοση και ιδιαίτερα σημαντικές αναπτυξιακές προοπτικές. Δυστυχώς, όμως, τα τελευταία χρόνια ο συγκεκριμένος δήμος παρουσιάζει σημαντική αναπτυξιακή υστέρηση, καθώς εξακολουθεί να υπάρχει έλλειψη βασικών υποδομών που θα μπορούσαν να βάλουν την περιοχή σε αναπτυξιακή τροχιά». Αναφερόμενος στην αναγκαιότητα ολοκλήρωσης του κεντρικού οδικού άξονα Χανίων–Σούγιας, τον οποίο χαρακτηρίζει ως το βασικότερο αναπτυξιακό έργο της περιοχής, καθώς είναι «ο μοναδικός που καταλήγει στο Ανατολικό Σέλινο», ο κ. Δαμιανάκης υπογραμμίζει ότι «μεγάλα τμήματα του οδικού άξονα εξακολουθούν να παραμένουν στην ίδια κατάσταση εδώ και δεκαετίες, με προδιαγραφές του 1950». Και προσθέτει ότι «το τελευταίο διάστημα έχει διακοπεί κάθε αποτύπωση και κάθε μελέτη για το τμήμα του οδικού άξονα Χανιά-Αλικιανός-Σούγια και Ροδοβάνι-Κάντανος, συνολικού μήκους 45 χιλιομέτρων περίπου».

Καταλήγοντας, ο κ. Δαμιανάκης ζητεί να ενημερωθεί εάν υπάρχουν εξασφαλισμένες πιστώσεις από τη Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Χανίων για την ολοκλήρωση της μελέτης του συγκεκριμένου έργου. Επίσης, καλεί την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Υποδομών να τον πληροφορήσει κατά πόσο έχουν δρομολογηθεί αλλαγές στον τρόπο εκπόνησης μελετών και κατασκευής των δημόσιων έργων, ώστε να επισπεύδονται οι διαδικασίες και να επιτυγχάνεται η αποδοτικότερη αξιοποίηση των οικονομικών πόρων.

"Sponsored links"

Το αρθρο δημοσιευτηκε απο τον/την:

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Η απάντησή σας

Το email σας δεν δημοσιεύεται.

ΚΡΗΤΗ FM 101.5 live