Ερώτηση Ε. Δαμιανάκη στην υπ. Παιδείας για την ενισχυτική διδασκαλία και την κάλυψη κενών των εκπαιδευτικών στα σχολεία του Νομού Χανίων

Κανένα σχόλιο

Να ληφθούν μέτρα για την υλοποίηση της ενισχυτικής διδασκαλίας, την κάλυψη των κενών των εκπαιδευτικών και την αντικατάσταση των απαρχαιωμένων ηλεκτρονικών υπολογιστών στα σχολεία του Νομού Χανίων.

Τη λήψη μέτρων για την αναβάθμιση της ποιότητας της εκπαίδευσης στα σχολεία του Νομού Χανίων με την ενίσχυση του θεσμού της ενισχυτικής διδασκαλίας και της πρόσθετης διδακτικής στήριξης, την άμεση κάλυψη των κενών των εκπαιδευτικών αλλά και τη σταδιακή αντικατάσταση των ηλεκτρονικών υπολογιστών απαρχαιωμένης τεχνολογίας με νέους μέσα στα πλαίσια του «ψηφιακού σχολείου» ζητά με ερώτηση του ο βουλευτής Χανίων του ΠΑΣΟΚ Ευτύχης Δαμιανάκης προς την Υπουργό Παιδείας, Δια Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων Άννα Διαμαντοπούλου .

Ο Χανιώτης βουλευτής τονίζει ότι «το πρόβλημα των περικοπών στην ενισχυτική διδασκαλία γίνεται ακόμα εντονότερο στη σημερινή περίοδο της οικονομικής κρίσης όπου οι γονείς αναγκάζονται να καταφύγουν στα φροντιστήρια για την ολοκληρωμένη εκπαίδευση των παιδιών τους δαπανώντας ένα μεγάλο κομμάτι του οικογενειακού προϋπολογισμού». Και συνεχίζει: « Ακόμη πιο σοβαρό είναι το πρόβλημα σε απομονωμένες από τα αστικά κέντρα περιοχές, όπου οι μαθητές δεν έχουν πρόσβαση στα φροντιστήρια ώστε να ενισχύσουν την εκπαίδευση τους και να είναι σε θέση να ανταγωνίζονται επί ίσοις όροις τους συμμαθητές τους των αστικών κέντρων. Συνέπεια λοιπόν της περικοπής της πρόσθετης και ενισχυτικής διδασκαλίας που εκ των πραγμάτων αντιτίθεται στο όραμα της δημόσιας, δωρεάν και υψηλής ποιότητας παιδείας, είναι η περαιτέρω ενίσχυση των κοινωνικών ανισοτήτων».

"Sponsored links"

Επίσης ο κ. Δαμιανάκης υπογραμμίζει ότι «μέσα στα πλαίσια του Νέου Σχολείου που στόχο έχει την αναβάθμιση και την ανάδειξη του ρόλου του εκπαιδευτικού, οι ελλείψεις καθηγητών στα σχολεία δε δικαιολογούνται και εύλογα προκαλούν τη δυσαρέσκεια γονέων και μαθητών» και προσθέτει «το Νέο Σχολείο βαδίζει παράλληλα με την ψηφιακή εποχή και προβλέπει την εκπαίδευση των μαθητών στις νέες τεχνολογίες. Απαραίτητη προϋπόθεση όμως είναι η πρόσβαση των μαθητών σε σύγχρονους ηλεκτρονικούς υπολογιστές και η αντικατάσταση εκείνων που διαθέτουν απαρχαιωμένη τεχνολογία με νέους».

Το αρθρο δημοσιευτηκε απο τον/την:

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Η απάντησή σας

Το email σας δεν δημοσιεύεται.

ΚΡΗΤΗ FM 101.5 live