Ερώτηση Μαρκογιαννάκη για τους ελαιοκαλλιεργητές

Κανένα σχόλιο

Eρώτηση κατέθεσε  ο Χρήστος Μαρκογιαννάκης, ανεξάρτητος βουλευτής νομού Χανίων, προς την υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων με θέμα : “Επίλυση προβλημάτων που προκύπτουν από την εφαρμογή της από την 263343 / 13-05-2010 απόφασης της Υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων”, στην οποία αναφέρει:

Με την με αριθμό 263343/ 13-05-2010 απόφαση της Υπουργού Αγροτικής  Ανάπτυξης και Τροφίμων επαναπροσδιορίστηκαν οι προϋποθέσεις ενίσχυσης της βελτιωμένης ποιότητας ελαιοκομικών προϊόντων και δη των παραγωγών ελαιόλαδου και επιτραπέζιας ελιάς, για τις ελαιοκομικές περιόδους 2009/2010, 2010/2011 και 2011/2012.

Ως προϋπόθεση μεταξύ των άλλων τίθεται πλέον, κατά το αρθ. 3 περ. α της εν λόγω απόφασης και η υποχρέωση των παραγωγών να εφαρμόζουν Σύστημα Ολοκληρωμένης Διαχείρισης, βάσει των Εθνικών προτύπων AGRO 2.1 και AGRO 2.2/ 3  του ΥΠΕΓΕΠ –AGROGERT και των σχετικών κατευθυντήριων οδηγιών ή τις απαιτήσεις της βιολογικής γεωργίας. Η προϋπόθεση αυτή έχει αναδρομική ισχύ , αφού ισχύει και  για την ελαιοκομική περίοδο 2009-2010.Κατ’ αυτό τον τρόπο όμως οι παραγωγοί ελαιόλαδου της επιτραπέζιας ελιάς χάνουν την πρόσθετη ενίσχυση της ελαιοκομικής περιόδου 2009-2010, αφού ουδείς τους είχε ενημερώσει γι΄αυτήν την επί πλέον υποχρέωση .

"Sponsored links"

Περαιτέρω είναι λίαν δυσχερής έως αδύνατος μέσα σε τόσο μικρό χρονικό διάστημα  ο εφοδιασμός των ελαιοτριβείων με πιστοποιητικό συμμόρφωσης, σχετικά με την τήρηση συστήματος διαχείρισης της ασφάλειας των τροφίμων που βασίζεται στις αρχές HACCP, (ΕΝ ISO 2200: 2005 ), το οποίο είναι απαραίτητο για να πάρουν οι πιστοποιημένοι παραγωγοί την ενίσχυση για την περίοδο 2010-2011. Ως εκ τούτου για να μην χάσουν, σε πολύ δύσκολους καιρούς γι’ αυτούς,  οι παραγωγοί  για δεύτερη χρονιά την πρόσθετη ενίσχυση που  κατά τα άλλα δικαιούνται, είναι ανάγκη να δοθεί παράταση για τον εφοδιασμό του εν λόγω πιστοποιητικού από τα ελαιοτριβεία, για ένα έτος.

ΚΑΤΟΠΙΝ ΤΩΝ ΠΑΡΑΠΑΝΩ: Ερωτάται η κ. Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων  αν προτίθεται να τροποποιήσει την με αριθμό 263343 /13-05-2010 απόφαση της προκειμένου α) να αρθεί η αδικία που συντελέσθη σε βάρος των  ελαιοκαλλιεργητών με την απώλεια της πρόσθετης ενίσχυσης της περιόδου 2009-2010 και β.) να παραταθεί για ένα χρόνο η υποχρέωση των ιδιοκτητών ελαιουργείων να εφοδιαστούν με πιστοποιητικό συμμόρφωσης, σχετικά με την τήρηση συστήματος διαχείρισης της ασφάλειας των τροφίμων που να βασίζεται στις αρχές HACCP.

Ο Ερωτών Βουλευτής

Το αρθρο δημοσιευτηκε απο τον/την:

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Η απάντησή σας

Το email σας δεν δημοσιεύεται.

ΚΡΗΤΗ FM 101.5 live