Ερώτηση Μ.Στρατάκη για την αισχροκέρδεια στα καύσιμα.

Κανένα σχόλιο

Την παρέμβαση τριών Υπουργών, σε συνεργασία με τους αρμόδιους θεσμούς προστασίας των καταναλωτών, ώστε να σταματήσει η αφαίμαξη των πολιτών στην αγορά καυσίμων, ζήτησε με Ερώτησή του ο βουλευτής Ηρακλείου του ΠΑΣΟΚ κ.Μανόλης Στρατάκης.

Στα πλαίσια του κοινοβουλευτικού ελέγχου, ο βουλευτής, απευθυνόμενος προς τους Υπουργούς Περιφερειακής Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας, Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων και Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής, επικαλείται πρόσφατο δελτίο τύπου του Κέντρου Προστασίας Καταναλωτών, στο οποίο αναφέρεται ρητά ότι τα τελευταία χρόνια, σε όλες τις περιόδους των εορτών παρατηρείται το φαινόμενο να εκτινάσσονται οι τιμές των καυσίμων, χωρίς να υπάρχει κάποιος λόγος, με αποτέλεσμα την αφαίμαξη των καταναλωτών.

Σύμφωνα μάλιστα και με δημοσιεύματα του τοπικού Τύπου του Ηρακλείου, ακόμη και σε πρωτοσέλιδα, η βενζίνη στο Ηράκλειο φτάνει τα 1,80 ευρώ ανά λίτρο, με αποτέλεσμα τις έντονες διαμαρτυρίες των καταναλωτών και των πρατηριούχων.

"Sponsored links"

Ο κ.Στρατάκης επισημαίνει, επίσης, ότι τα επίπεδα των τιμών των καυσίμων που βλέπουμε στα πρατήρια του Ηρακλείου, είναι μεγαλύτερα και από τα επίπεδα των τιμών όταν το αργό πετρέλαιο έφτανε τα 150 δολάρια το βαρέλι, ενώ σήμερα είναι κάτω από 100 δολάρια το βαρέλι, συνεπώς δημιουργείται εύλογη αγανάκτηση των καταναλωτών, γιατί στην ουσία έχουν μείνει απροστάτευτοι.

Έτσι, καταλήγει ερωτώντας τους κ.κ.Υπουργούς αν προτίθενται να παρέμβουν με τους αρμόδιους θεσμούς προστασίας των καταναλωτών που έχουν δημιουργηθεί τα τελευταία χρόνια, ώστε να σταματήσει αυτή η αφαίμαξη, και σε αντίθετη περίπτωση αν προτίθενται να επιβάλουν πλαφόν, όπου τα φαινόμενα αισχροκέρδειας είναι αυταπόδεικτα.

Το αρθρο δημοσιευτηκε απο τον/την:

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Η απάντησή σας

Το email σας δεν δημοσιεύεται.

ΚΡΗΤΗ FM 101.5 live