Ημεριδα για την ασθένεια του αβοκάντο στο Σκινέ

Κανένα σχόλιο

Τον κώδωνα του κινδύνου κρούει προς τους παραγωγούς αβοκάντο η Διεύθυνση Γεωργίας Χανίων από την ταυτοποίηση σε καλλιέργειες αβοκάντο του νεοεμφανιζόμενου μύκητα Phytophthora Cinnamomi.  Ο συγκεκριμένος μύκητας προσβάλει τις ρίζες των δέντρων και σταδιακά τα ξεραίνει ενώ έχει καταστρέψει χιλιάδες αβοκάντο σε χώρες όπου έχει κάνει την εμφάνιση του.

Η Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Χανίων είναι σε συνεχή επαφή με το Μπενάκειο Φυτοπαθολογικό Ινστιτούτο για την αντιμετώπιση του επικίνδυνου μύκητα, ενώ την Παρασκευή 30 Απριλίου θα πραγματοποιήσει ενημερωτική ημερίδα για τους καλλιεργητές αβοκάντο  στον Σκινέ στο Πνευματικό Κέντρο «Ιουλιανός Τσιράκης», με θέμα: «Phytophthora Cinnamomi: ο νέος πα θογόνος μύκητας στις καλλιέργειες Αβοκάντο του Νομού Χανίων».

Επίσης ο αρμόδιος Αντινομάρχης Χανίων Χαράλαμπος Κουκιανάκης θα προτείνει αύριο στη σύσκεψη που έχει προγραμματιστεί στην Αθήνα στο Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης υπό τον κ. Καρχιμάκη, να ενταχθεί στον κανονισμό του ΕΛΓΑ η αποζημίωση των καταστροφών στις καλλιέργειες αβοκάντο από τον νεοεμφανιζόμενο μύκητα.

"Sponsored links"

Το αρθρο δημοσιευτηκε απο τον/την:

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Η απάντησή σας

Το email σας δεν δημοσιεύεται.

ΚΡΗΤΗ FM 101.5 live