Η αλήθεια για την οικονομική και εθνική κατρακύλα μας

Κανένα σχόλιο

Τους τελευταίους μήνες ζούμε μια «ιλαρο – τραγωδία» στην Ελλάδα και δυστυχώς η αλήθεια δεν ακούγεται από πουθενά. Ήρθαν και τα δημοσιεύματα μερίδας του Δυτικού Τύπου, ότι οι Έλληνες είναι «τεμπέληδες», «απατεώνες» και «διεφθαρμένοι» και όπως φαίνεται μας έκαναν… «τη μούρη κρέας». Καιρός όμως είναι να πούμε τα πράγματα με τ’ όνομά τους για το σημερινό μας χάλι.

Του Νίκου Χ. Χριστοδουλάκη

Η Ελλάδα από το 1830 μέχρι και σήμερα είναι κράτος περιορισμένης κυριαρχίας. Τα διαλείμματα λίγα απλώς επιβεβαιώνουν τον κανόνα της υποτέλειας. Αυτή την υποτέλεια την ήθελαν και τη θέλουν οι λίγες οικογένειες της οικονομικής και πολιτικής ολιγαρχίας που «κυβερνούν» τη χώρα. Επιλογή και θέληση αυτών των οικογενειών ήταν να μας εντάξουν στην ΕΟΚ το 1981 με το επιχείρημα, ότι το… συμφέρον της Ελλάδας είναι με τους ισχυρούς της Ευρώπης.

"Sponsored links"

Αυτό που βεβαίως ήθελαν και θέλουν είναι πως θα ξεζουμίσουν τη λεγόμενη μεσαία τάξη που σήκωσε κεφάλι και ζητούσε μερίδιο από τον πλούτο της χώρας. Η Ελλάδα είναι μια πλούσια χώρα μ’ ένα θαυμάσιο περιβάλλον, μ’ ένα κλίμα υπέροχο, με άφθονα αποθέματα νερού, με μια γεωργία που μπορεί να κάνει θαύματα, με μια ναυτιλία παγκόσμια δύναμη, μ’ έναν ορυκτό πλούτο που λίγες χώρες διαθέτουν και μια τουριστική βιομηχανία που μπορεί να δώσει εργασία σε εκατομμύρια Έλληνες.

Ακόμα και αξιόλογη βιομηχανία είχαμε μέχρι το 1981 αλλά μας έκλεισαν τα εργοστάσια, γιατί η Ελλάδα δεν έπρεπε να παράγει αλλά να εισάγει. Αλήθεια έχουμε ποτέ σκεφτεί τι είναι η Ε.Ε. και ο Γαλλογερμανικός άξονας που την κυβερνά; Γερμανοί και Γάλλοι πάντα αποικιοκράτες, έμποροι όπλων και εκμεταλλευτές λαών ήταν. Ξαφνικά αγάπησαν την Ελλάδα και την έβαλαν «ισότιμο εταίρο» στην Ένωσή τους για να της δώσουν «πακέτα»;

Μόνο ως αγορά για τα προϊόντα τους μας βλέπουν και τίποτα περισσότερο. Ακόμα και τα έργα που έγιναν στην Ελλάδα όπως επί παραδείγματι το αεροδρόμιο των Σπατών ή η γέφυρα του Ρίου Αντιρρίου στην πραγματικότητα τα ελέγχουν οικονομικοί Γερμανοί και Γάλλοι. Αλλά και τα χρήματα που δίνουμε για εξοπλισμούς που πηγαίνουν;

Ξέρετε πόσα δις ευρώ σε εξοπλισμούς έχει δώσει η Ελλάδα από το 1974 μέχρι σήμερα; Ξέρετε ποιες χώρες με τις εταιρείες τους έχουν τσεπώσει αυτά τα δις ευρώ κι αντί για ευχαριστώ μας λένε και απατεώνες; Πρώτες έρχονται οι ΗΠΑ, μετά η Γαλλία και ακολουθεί η «ευγνώμων» Γερμανία. Το 13% του πολεμικού υλικού που παράγει η Γερμανία το αγοράζουμε εμείς οι «απατεώνες» Έλληνες. Ξέρετε σε πόσες χιλιάδες Γερμανούς και Γάλλους δίνει εργασία η Ελλάδα που αγοράζει τα υποβρύχια, τις φρεγάτες, τα αεροπλάνα, τα τεθωρακισμένα και τα’ αυτοκίνητά τους.

Δεν έφτανε λοιπόν η λαίλαπα της αποβιομηχάνισης, της κοινής αγροτικής πολιτικής (ΚΑΠ) που κατάρρευσε τη γεωργική και κτηνοτροφική παραγωγή μας, ήρθε και το φρούτο της ΟΝΕ με το ευρώ κι έδωσαν το τελειωτικό κτύπημα. Το κόστος ζωής ανέβηκε δύο και τρεις φορές, γιατί έτσι ήθελαν οι τραπεζίτες των Βρυξελλών, του Βερολίνου και του Παρισιού, αφού τους βόλευε και τους βολεύει ένα ισχυρό ευρώ απέναντι στο Αμερικάνικο δολάριο.

Εμείς οι Έλληνες τι γυρεύαμε σε τέτοια παιχνίδια και δεν κάτσαμε στη δραχμή μας, ώστε να μπορούμε να χαράζουμε ΕΘΝΙΚΗ οικονομική πολιτική αλλά έπρεπε να εκχωρήσουμε την όποια οικονομική μας ανεξαρτησία σε ξένα κέντρα αποδεχόμενοι το Ευρώ; Έχουμε ευθύνες ως λαός γι’ αυτό το κατάντημά μας, γιατί δεν αντιδράσαμε καθόλου σ’ όλα τα εγκλήματα που έγιναν εις βάρος της Πατρίδας με το να ψηφίζουμε κόμματα και πολιτικούς που θέλουν την Ελλάδα, προτεκτοράτο, αποικία και δυστυχώς σήμερα μια νομαρχία των Βρυξελλών!

Και μέσα σ’ όλα αυτά ήρθε η ύβρις της Ολυμπιάδας του 2004. Όλα τα είχαμε η Ολυμπιάδα μας έλειπε, αφού είναι σίγουρο ότι επίσπευσε την οικονομική κατάρρευση της χώρας. Εδώ επικρατεί μια συνωμοσία σιωπής απ’ όλο το σύστημα. Κανείς επίσημος φορέας από το 2004 δεν μας είπε με στοιχεία πόσα δις μας κόστισε αυτό το πανηγύρι της ντόπας και των πολυεθνικών.

Το σίγουρο είναι ότι όλα τα έργα και η «προστασία» έγιναν με δανεικά που θα πληρώνουν και τα εγγόνια μας!! Καλά να πάθουμε, γιατί καταντήσαμε ένας λαός χωρίς αντιστάσεις, χωρίς ιστορική μνήμη, απεμπολήσαμε αξίες και ιδανικά και το μόνο που βλέπουμε είναι το εφήμερο, το υποτιθέμενο συμφέρον μας, τον εαυτούλη μας κι αφήσαμε τη χώρα σε «λίγους» και μοιραίους που βεβαίως τη βούλιαξαν.

Για όλα αυτά μας αξίζει ένα μεγάλο εύγε!

"Sponsored links"

Τα καταφέραμε περίφημα!!

Στα : Θεσεις

Το αρθρο δημοσιευτηκε απο τον/την:

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Η απάντησή σας

Το email σας δεν δημοσιεύεται.

ΚΡΗΤΗ FM 101.5 live