Η Αριστερή Πρωτοβουλία ΠΑΣΟΚ για την αποθράσυνση του ΣΕΒ

Κανένα σχόλιο

Η επέλαση της μνημονιακής πολιτικής συνεχίζεται με μεγαλύτερη ένταση. Στο όνομα της ανταγωνιστικότητας, ο ΣΕΒ αποθρασύνεται με τις θέσεις του.

Ο εργαζόμενος λαός κατά τον ΣΕΒ οφείλει να καταθέσει και την τελευταία ρανίδα του αίματός του στην κερδοφορία του διεθνούς χρηματοπιστωτικού κεφαλαίου. Οι επιχειρησιακές συμβάσεις δεν θα καταργήσουν απλά τις κλαδικές αλλά θα επιβάλλουν μισθούς πείνας και ταυτόχρονα θα καταργήσουν κάθε εργασιακό δικαίωμα. Θα επαναφέρουν την εργασία των 6 ημερών και των απλήρωτων υπερωριών. Θα μειώσουν αισθητά τις ασφαλιστικές εισφορές και θα καταργήσουν τη λίστα των ανθυγιεινών επαγγελμάτων.

Η ζωή του πολίτη-εργαζομένου δεν έχει πλέον νόημα για τους υπεύθυνους της κυβερνητικής πολιτικής. Με λίγα λόγια η κυβέρνηση επιβάλλει εργασιακό καθεστώς μεσαιωνικού τύπου.

"Sponsored links"

Οι αρμόδιοι υπουργοί συμπεριφέρονται ως εντολοδόχοι του φεουδάρχη. Νόμος πλέον είναι το δίκαιο του αφεντικού, δηλαδή των δανειστών μας. Η κοινωνία της ζούγκλας είναι το πεπρωμένο μας και οι ορέξεις των ισχυρών καθορίζουν τη ζωή μας.

Δεν μπορεί μια κυβέρνηση σοσιαλιστική να έχει ως πρότυπο τη κοινωνία της φτώχειας και τον αιματηρό αγώνα για την διεκδίκηση ικανοποίησης των στοιχειωδών αναγκών.

Η βαρβαρότητα, η εξαχρείωση και η εξαθλίωση δεν είναι σοσιαλισμός αλλά τυρρανικός ευτελισμός της ανθρώπινης ζωής.

Ο κ. Παπακωνσταντίνου που έχει αναλάβει συνειδητά το ρόλο να κοινωνικοποιήσει σταδιακά τον ελληνικό λαό στην στέρηση και την λιτότητα θα πρέπει να καταλάβει ότι αναπτυξιακή πολιτική χωρίς στιβαρή κρατική τράπεζα δεν γίνεται. Οι απόψεις για ότι αφορά την Αγροτική Τράπεζα την απαξιώνουν και εξυπηρετούν αλλότριες τραπεζικές πολιτικές σε βάρος του δημοσίου.

Η κυβέρνηση οφείλει να αναδιαρθρώσει την ΑΤΕ, όχι όμως για να τη διαλύσει, αλλά για να δημιουργήσει ένα σύγχρονο δημόσιο τραπεζικό πυλώνα που θα υπερασπίζεται γνήσια και συνειδητά τα ελληνικά συμφέροντα και όχι τις διεθνείς τραπεζικές αγορές. Με εκβιασμούς του τύπου: Θα μειωθούν οι μισθοί για να γίνει αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου δεν εξυπηρετείται το δημόσιο συμφέρον, αλλά τιθασεύεται ο εργαζόμενος λαός. Και λαός υποταγμένος σημαίνει κράτος αδύναμο και διαλυμένο. Και οι Έλληνες δεν αγωνίσθηκαν χρόνια ολόκληρα για να καταντήσει η Ελλάδα επαρχία του διεθνούς νομισματικού συστήματος. Ας το καταλάβει ο κ. Παπακωνσταντίνου πριν είναι αργά για τη χώρα.

Η Αριστερή  Πρωτοβουλία ΠΑ.ΣΟ.Κ καλεί τον Πρόεδρο του Κινήματος και Πρωθυπουργό να σκεφτεί την ιστορία μας και να απαιτήσει από τους εταίρους την επιμήκυνση του χρόνου αποπληρωμής του χρέους ώστε να γίνει το σχήμα για να βγει η χώρα από την κρίση. Και όταν λέμε επιμήκυνση εννοούμε για όλο το δημόσιο χρέος και επαναδιαπραγμάτευση των επιτοκίων προς τα κάτω για να μπορέσουν να αυξηθούν οι δημόσιες επενδύσεις. Ο ελληνικός λαός μπορεί να δουλεύει  για συγκεκριμένους εθνικούς στόχους αλλά όχι για να πληρώνει επί 10ετίες τους τοκογλύφους. Οι καιροί είναι δύσκολοι και οι καταστάσεις πιεστικές και απαιτούν γενναίες αποφάσεις.

Δήλωση Γ. ΠΑΝΑΓΙΩΤΑΚΟΠΟΥΛΟΥ – Μέλος Ε.Σ. ΠΑ.ΣΟ.Κ

Την απλή αλήθεια φαίνεται να ξεχνούν όσοι στο οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης διολισθαίνουν καθημερινά από το μνημόνιο σε μια μνημειώδη και άνευ όρων αποδοχή των όρων που βάζει η τρόικα.

Όταν κάποιος μάθει να λέει ναι συχνά, στο τέλος καταλήγει να λέει ναι σε όλα και γίνεται πιστός υπηρέτης.

"Sponsored links"

Ξεχνούν, φαίνεται, ότι υπάρχουν χάρη σε ένα κίνημα που έχει μάθει να λέει όχι όταν το επιβάλλει το εθνικό και λαϊκό συμφέρον.

Πριν από λίγους μήνες προειδοποιήσαμε για τα σχέδια που απεργάζονταν οι υπάλληλοι του ΔΝΤ για την Αγροτική Τράπεζα.

Σήμερα βλέπουμε να ξεδιπλώνονται μπροστά μας πολιτικές που απαξιώνουν το ΠΑΣΟΚ, παραβιάζουν κάθε έννοια δημόσιου συμφέροντος και οδηγούν στην ιδιωτικοποίηση την ΑΤΕ και σε άγνωστους δρόμους τους εργαζόμενους σε αυτήν.

Οι μαθητευόμενοι μάγοι του Υπουργείου Οικονομικών υποκύπτουν στις επιταγές του μεγάλου τραπεζικού κεφαλαίου και δωρίζουν τις υποθηκευμένες περιουσίες των αγροτών, του μισού ελληνικού πληθυσμού.

Αντί για ισχυρό κρατικό πυλώνα στο τραπεζικό σύστημα έχουν ήδη αποφασίσει κατ’ εντολή της τρόικα, το χτύπημα της Τράπεζας που θα μπορούσε να είναι το βάθρο του.

Αμετανόητοι κερδοσκόποι, αφού δεν έμεινε τίποτε άλλο να αγοραπωλήσουν, εφορμούν να διαλύσουν και το τελευταίο μέσο παρέμβασης του κράτους στην Τραπεζική Αγορά.

Κάποιοι στο όνομα της «ανάτασης» του κράτους θέλουν να εκποιήσουν δημόσια περιουσία.

Να παραδώσουν σε ιδιώτες τα λίγα που έχουν απομείνει ακόμη υπό δημόσιο έλεγχο.

Είναι οι ίδιοι, που με σύμμαχο νεοφιλελεύθερα κυβερνητικά στελέχη, ονειρεύονται το ξεπούλημα της Αγροτικής Τράπεζας εκβιάζοντας απροκάλυπτα για το κλείσιμό της.

Ξεχνούν ότι η Αγροτική είναι το θησαυροφυλάκιο γης της χώρας. Ξεχνούν ότι η Αγροτική ανήκει προ πολλού στον ελληνικό λαό που έχει δομήσει τη ζωή και την παραγωγή του γύρω απ’ αυτήν.

Την ίδια στιγμή η νομοθετική ρύθμιση που προετοιμάζεται για τη δυνατότητα μείωσης των μισθών στον Ιδιωτικό Τομέα θα αποτελέσει το τελευταίο χτύπημα στην αξιοπιστία της σημερινής Κυβέρνησης και του ίδιου του ΠΑΣΟΚ.

Δεν δικαιούνται να επιτρέπουν στον ΣΕΒ και στις εργοδοτικές οργανώσεις να επιδιώκουν την κατάργηση κάθε εργασιακού δικαιώματος και κάθε εισοδηματικής αξιοπρέπειας.

Αυτοί που έμαθαν να χτίζουν τεράστιους τραπεζικούς λογαριασμούς υφαρπάζοντας κάτι απ’ τον κάθε εργαζόμενο και λεηλατώντας τα δημόσια ταμεία με λεόντειες συμβάσεις, δεν δικαιούνται να ζητούν και τα ρέστα.

Αυτές οι αντεργατικές πολιτικές δεν μπορούν να φέρουν την υπογραφή των Υπουργών μιας Κυβέρνησης που εκλέχτηκε, υποστηρίζοντας εντελώς διαφορετικές πολιτικές.

Οι προτάσεις του ΣΕΒ δείχνουν με τον καλύτερο τρόπο, ότι η εργοδοσία αποθρασύνεται όσο οι ασκούμενες πολιτικές ταυτίζονται με τις επιλογές της.

Δεν μπορούμε ούτε να συναινέσουμε, ούτε να σιωπήσουμε.

Ας αναλογιστούν οι εμπνευστές και υλοποιητές αυτών των πολιτικών επιτέλους τις τεράστιες ευθύνες τους απέναντι στο λαό και στο ΠΑΣΟΚ.

Είναι ευθύνη του Πρωθυπουργού να κόψει με το μαχαίρι αυτές τις ανεύθυνες συμπεριφορές. Να βάλει ένα τέλος σ’ αυτό το θέατρο του παραλόγου.

Το αρθρο δημοσιευτηκε απο τον/την:

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Η απάντησή σας

Το email σας δεν δημοσιεύεται.

ΚΡΗΤΗ FM 101.5 live