Η ΕΛΜΕ Χανίων για τις αποζημιώσεις συνοδών Εκπ/κών για εκδρομές

Κανένα σχόλιο

Υπενθυμίζουμε στους συναδέλφους που θα πιθανόν θα συνοδεύσουν σχολικές εκδρομές ότι με βάση πρόσφατη απόφαση του Ελεγκτικού Συνεδρίου του κράτους αποζημιώσεις που δεν έχουν εγκριθεί εκ των προτέρων δεν εξοφλούνται, και μάλιστα δεν μεταφέρονται σε επόμενα έτη. Έτσι οι περυσινές αποζημιώσεις δεν έχουν πληρωθεί ακόμη και με βάση την παραπάνω απόφαση είναι πιθανόν να μην πληρωθούν ποτέ.

Επίσης φέτος το υπουργείο θέλοντας να τονώσει την εγχώρια ζήτηση, προτείνει στους μαθητές μας να προτιμήσουν «Ελλάδα» δελεάζοντας μάλιστα με πιθανή επιμήκυνση της διάρκειας των σχολικών εκδρομών. Σε όλα αυτά όμως δεν αναφέρεται πουθενά ότι οι κωδικοί πληρωμής(καε 0711) θα είναι επαρκώς τροφοδοτημένοι για να καλύψουν τις αποζημιώσεις των συναδέλφων συνοδών.

Για τον λόγο αυτό καλούμε τους συναδέλφους να είναι σε εγρήγορση και να ζητούν ενημέρωση για το θέμα αυτό και από τη Διεύθυνση Β/θμιας και από τους Δ/ντες των σχολείων τους.

"Sponsored links"

Υπενθυμίζουμε επίσης τις περσινές μας παρατηρήσεις-προτάσεις:

1ον Δεν είναι δυνατόν να πραγματοποιούνται σήμερα εκδρομές σε τέτοια έκταση χωρίς η Ελληνική Πολιτεία να αναλαμβάνει την αστική ευθύνη για ότι συμβεί στα πλαίσια διεξαγωγής τους. Δηλαδή οι συμμετέχοντες μαθητές και συνοδοί καθηγητές να είναι καλυμμένοι ιατροφαρμακευτικά, μισθολογικά συνταξιοδοτικά εφ’ όρου ζωής, για ότι δυσάρεστο συμβεί σε μια εκδρομή. Δεν είναι δυνατό η Ελληνική Πολιτεία να αποποιείται τις ευθύνες της μέσω της υπεύθυνης δήλωσης του γονέα για τον μαθητή και της εθελούσιας συμμετοχής του εκπαιδευτικού σ’ αυτήν.

2ον Πρέπει να αναγνωριστεί η προσφορά του εκπαιδευτικού και όχι να θεωρούν κάποιοι πως οι συνάδελφοι ταξιδεύουν «τζάμπα». Ο εκπαιδευτικός σε μια πολυήμερη εκδρομή είναι εργαζόμενος σε 24ωρη βάση με τεράστιες ευθύνες. Για να γίνει κατανοητό αυτό σε όλους τους εμπλεκόμενους, είναι απαραίτητη η ανάλογη αμοιβή

ΓΙΑ ΤΟ ΔΣ

Ο πρόεδρος: Π. Κοτσιφάκης

Ο Γεν. Γραμματέας: Αντ. Δημητριάδης

Το αρθρο δημοσιευτηκε απο τον/την:

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Η απάντησή σας

Το email σας δεν δημοσιεύεται.

ΚΡΗΤΗ FM 101.5 live