Η ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ – Περιφέρεια Κρήτης για τις εκλογές των οργάνων στην Περιφέρεια

Κανένα σχόλιο

Την Κυριακή 2 Γενάρη συνεδρίασε το νέο Περιφερειακό συμβούλιο Κρήτης για την εκλογή προεδρείου και Οικονομικής Επιτροπής.

Οι τρείς σύμβουλοι της Λαϊκής Συσπείρωσης αρνήθηκαν συμμετοχή στo προεδρείο που είναι διακοσμητικό όργανο, χωρίς αρμοδιότητες.

Διεκδίκησαν την εκλογή ενός τακτικού μέλους στην Οικονομική επιτροπή με βάση την αρχή της αναλογικής εκπροσώπησης, σύμφωνα με το συσχετισμό των παρατάξεων που διαμόρφωσε η λαϊκή ψήφος. Και αυτό για να έχουν τη δυνατότητα να προλάβουν ή να αντιδράσουν στη λήψη αντιλαϊκών αποφάσεων που θα παρθούν για τη διαμόρφωση «φιλικού» κλίματος στους επιχειρηματίες της Κρήτης και την καταστολή των εργατικών αντιδράσεων.

"Sponsored links"

Παρ’ όλα αυτά βρέθηκαν αντιμέτωποι με την εφαρμογή ενός προσυμφωνημένου σχεδίου ανατροπής των συσχετισμών και αποκλεισμού της Λαϊκής Συσπείρωσης, από το ΠΑΣΟΚ, την παράταξη της κ.Μπακογιάννη και «πολιορκητικό κριό» το ΣΥΡΙΖΑ.

Οι μάσκες των άλλων παρατάξεων έπεσαν. Χωρίς αντίκρισμα αποδείχνονται τα μεγάλα λόγια για σεβασμό στην ψήφο του λαού και –ιδιαίτερα του ΣΥΡΙΖΑ – για «απλή αναλογική», για «ενότητα     της αριστεράς» κλπ. Φάνηκε πως μπορούν να παραμερίζουν τις «διαφορές» τους για να αποκλείσουν ενωμένοι αυτόν που κύρια φοβούνται ότι μπορεί να τους χαλάσει τα κοινά τους σχέδια.

Πέτυχαν τον αποκλεισμό των κομμουνιστών από την Οικονομική επιτροπή, μετά από πέντε (5) πολύωρες ψηφοφορίες ! Απέκλεισαν πλήρως τη Λαϊκή Συσπείρωση που ψηφίστηκε από 23.000 εργαζόμενους της Κρήτης, ενώ έδωσαν δύο μέλη (τακτικό και αναπληρωματικό) στο ΣΥΡΙΖΑ που πήρε πολύ λιγότερες ψήφους στις εκλογές, είναι όμως πρόθυμοι να διαχειριστούν μαζί με το ΠΑΣΟΚ την αντιλαϊκή του πολιτική.

Ο ίδιος ο εκλεγμένος Περιφερειάρχης κ.Αρναουτάκης που καθοδήγησε το αντικομμουνιστικό ξέσπασμα της παράταξής του με βάση τις κυβερνητικές κατευθύνσεις, μετά την ψηφοφορία έδωσε ρεσιτάλ αντιδημοκρατικότητας : μετά από απαίτηση της Λαϊκής Συσπείρωσης τουλάχιστον να ενημερώνεται για τις συνεδριάσεις της Οικονομικής Επιτροπής και να συμμετέχει έστω μόνο με δικαίωμα λόγου, δήλωσε ότι με βάση το αποτέλεσμα της ψηφοφορίας, δεν αναγνωρίζει στη Λαϊκή Συσπείρωση ούτε δικαίωμα ψήφου ούτε δικαίωμα να εκφράζει την άποψή της στην Οικονομική Επιτροπή (!) .

Με τέτοιες αντιδημοκρατικές πρακτικές ξεκινά ο πολυδιαφημισμένος «Καλλικράτης».

Οι εργαζόμενοι δεν ξεχνούν ότι η φίμωση των κομμουνιστών συνόδευε πάντα τους βάρβαρους περιορισμούς των δημοκρατικών δικαιωμάτων όλων των εργαζομένων και του λαού και θα δώσουν με τους αγώνες τους την ανάλογη απάντηση.

Το αρθρο δημοσιευτηκε απο τον/την:

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Η απάντησή σας

Το email σας δεν δημοσιεύεται.

ΚΡΗΤΗ FM 101.5 live