Κάλεσμα από το «ΔΙΚΑΙΩΜΑ» για τη συγκέντρωση των εκπαιδευτικών

Κανένα σχόλιο

Έχουμε πόλεμο! Η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ κήρυξε τον πόλεμο σε όλους τους εργαζόμενους της χώρας. Κατάργηση του 14ου μισθού των δημόσιων υπαλλήλων, μείωση αποδοχών έως και 20%, αύξηση του ΦΠΑ στο 21%, αύξηση 50% μέσα σε δύο μήνες στην βενζίνη, ειδικοί φόροι σε τσιγάρα, ποτά και λογαριασμούς της ΔΕΗ…

Την ίδια στιγμή, συνεχίζεται η επίθεση της κυβέρνησης στους επισφαλώς εργαζόμενους, δηλαδή τους εκατοντάδες χιλιάδες συμβασιούχους, ωρομίσθιους, εργαζόμενους σε προγράμματα stage. Καθημερινά λήγουν συμβάσεις, απολύονται συνάδέλφοι, χάνονται θέσεις εργασίας, ενώ οι νέες ρυθμίσεις και το νομοσχέδιο που θα ρίξει την ταφόπλακα στην δημόσια ασφάλιση είναι προ των πυλών.

Σήμερα είναι αναγκαίο να υπάρξει η μέγιστη συγκέντρωση δυνάμεων απέναντι στην λαίλαπα των μέτρων. Ο αγώνας που έχουμε μπροστά μας είναι διαρκείας αλλά πρέπει να ξεκινήσει άμεσα, εδώ και τώρα. Σήμερα πρέπει να δουλέψουμε με τη μέγιστη συγκέντρωση δύναμης για έναν πανεργατικό Δεκέμβρη που θα διαλύσει τα σχέδια τους, που θα τους κόψει τη φόρα για νέα ακόμη χειρότερα μέτρα. Μπορούμε να νικήσουμε.

"Sponsored links"

Κάθε φορέας μπορεί να προβάλλει τα δικά του ιδιαίτερα αιτήματα. Υπάρχουν όμως αιτήματα που μπορούν να μας ενώσουν όλους. Αυτή είναι η κοινή μας δύναμη απέναντι στην κυβέρνηση.

Όλοι μαζί μπορούμε να απαιτήσουμε:

– Να πάρουν πίσω τα νέα ασφυκτικά οικονομικά μέτρα
– Πλήρης – σταθερή εργασία με δικαιώματα για όλους
– Όχι στην ελαστική και μαύρη εργασία
– Μαζικές προσλήψεις και κάλυψη όλων των κενών στο δημόσιο
– Να ζούμε με αξιοπρέπεια από το μισθό μας
– Κανείς ανασφάλιστος. Δημόσια Κοινωνική Ασφάλιση για όλους

ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ ΤΩΝ ΔΑΣΚΑΛΩΝ-ΚΑΘΗΓΗΤΩΝ, ΤΗΝ ΤΡΙΤΗ 23/03, ΣΤΙΣ 6μμ ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΤΗΣ ΑΓΟΡΑΣ

κίνηση εργαζομένων ΔΙΚΑΙΩΜΑ

Το αρθρο δημοσιευτηκε απο τον/την:

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Η απάντησή σας

Το email σας δεν δημοσιεύεται.

ΚΡΗΤΗ FM 101.5 live