Και η Κρήτη ανοίγει για τους Ισραηλινούς τουρίστες

Κανένα σχόλιο

Στο “άνοιγμα” της αγοράς του Ισραήλ, προχωρά η Ελλάδα, με τεστ και με 1.200 άτομα εβδομαδιαίως, σε 6 ελληνικούς προορισμούς.

Πιο αναλυτικά, με Notam επιτρέπεται από χθες η άφιξη Ισραηλινών τουριστών, οι οποίοι θα πρέπει να επιδεικνύουν αρνητικό τεστ Κορωνοϊού, που θα έχει διενεργηθεί έως 72 ώρες πριν από το ταξίδι, την συμπλήρωση PLF και μέχρι του ορίου των 1.200 τουριστών σε εβδομαδιαία βάση, στα αεροδρόμια Αθηνών, Θεσσαλονίκης, Ηρακλείου, Ρόδου, Κω και Κέρκυρας.

Επίσης, θα πρέπει να έχουν κράτηση ξενοδοχείου ή κάποιο σχετικό έγγραφο που θα αποδεικνύει τον τόπο διαμονής τους στην Ελλάδα και θα γίνονται και τυχαία τεστ βάσει του PLF. Για όσους παραβιάσουν τους όρους αυτούς, προβλέπεται άμεσος επαναπατρισμός και διοικητικό πρόστιμο 5.000 ευρώ.

Πρόκειται για ένα πρώτο πιλοτικό άνοιγμα της αγοράς, αν και υπάρχει προβληματισμός, καθώς οι επιδημιολογικές συνθήκες στο Ισραήλ είναι επιβαρυμένες, οι απαραίτητες πτήσεις δεν υπάρχουν, αλλά και το όριο των 1.200 ατόμων για 6 προορισμούς, είναι πολύ μικρό.

Ωστόσο, κυβερνητικές πηγές τόνισαν στο ΧΡΗΜΑ & ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ, ότι το άνοιγμα αυτό “είναι πιλοτικό και θα αυξηθεί το όριο, εάν οι εξελίξεις είναι ομαλές”, συμπίπτει δε με την εβραϊκή πρωτοχρονιά, η οποία αποτελεί περίοδο κατά την οποία παραδοσιακά οι Ισραηλινοί, ταξιδεύουν.

Η ισραηλινή πρεσβεία

Σε ανακοίνωσή της, η ισραηλινή πρεσβεία στην Αθήνα, αναφέρεται στην επικείμενη έλευση Ισραηλινών τουριστών στην Ελλάδα, επιβεβαιώνοντας το ρεπορτάζ του ΧΡΗΜΑ & ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ, κάνει λόγο για όριο 5.000 τουριστών την εβδομάδα. Ωστόσο, το επίσημο έγγραφο αναφέρεται σε όριο 1.200 ατόμων και μένει να δούμε στο ΦΕΚ που θα δημοσιευθεί η ΚΥΑ, ποιο θα είναι τελικά το όριο.

money-tourism.gr
Στα : Τοπικα

Το αρθρο δημοσιευτηκε απο τον/την:

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Η απάντησή σας

Το email σας δεν δημοσιεύεται.

ΚΡΗΤΗ FM 101.5 live