Καταγγελία 29 πολιτών για τη βία που αντιμετώπισαν στο Αποπηγάδι

Κανένα σχόλιο

Η Πρωτοβουλία κατοίκων Σπίνας, Φλωρίων, Παλαιών Ρουμάτων και Σέμπρωνα πραγματοποίησε ανοικτή συγκέντρωση την Τρίτη 4 Μαΐου στον Άναβο, στην οποία συμμετείχαμε για συμπαράσταση στον δίκαιο αγώνα τους. Αυτή τη φορά είμασταν, μαθητές από το Γυμνάσιο και το ΕΠΑΛ Καντάνου, καθηγητές, δάσκαλοι, γονείς και πολλοί κάτοικοι, αλλά και αλληλέγγυοι, από τα γύρω χωριά και τα Χανιά.

Παρά το δημόσιο και προσωπικό κάλεσμα της πρωτοβουλίας προς τους δημάρχους, τους βουλευτές, τον μητροπολίτη Κισάμου και Σελίνου, τον περιφερειάρχη, δεν παρευρέθηκε κανείς τους, εκτός από κάποιους παπάδες της περιοχής, ενώ οι μόνοι που έστειλαν μηνύματα συμπαράστασης, ήταν οι βουλευτές, κ.κ. Σκουλάκης και Κριτσωτάκης.

Η απουσία τους για μια ακόμα φορά και η συνεχιζόμενη σιωπή τους:

"Sponsored links"

  1. Για την αρπαγή της γης των προγόνων μας, των νερών και του αέρα μας από τις πολυεθνικές
  2. Για τα γιγάντια υδροηλεκτρικά έργα με τις δεξαμενές των εκατομμυρίων κυβικών που θα στερήσουν το πολύτιμο νερό από τα χωριά και τις πόλεις μας
  3. Για τις εκατοντάδες ανεμογεννήτριες που θα μετατρέψουν το Αποπηγάδι σε κρανίου τόπο
  4. Για τις συνεχείς συλλήψεις των κατοίκων και τη διαρκή παρουσία ισχυρών αστυνομικών δυνάμεων, προστατών κατόπιν διαταγών, των πολυεθνικών
  5. Επισφραγίζει και επιβεβαιώνει την συνενοχή όλων τους, στις ολοκληρωτικές πολιτικές που εφαρμόζονται σήμερα στο Αποπηγάδι.

Όταν θελήσαμε να επισκεφτούμε το βουνό, προκειμένου οι μαθητές – παιδιά μας, να δουν από κοντά το έγκλημα που εκεί συντελείτε, αντιμετωπίσαμε την “ωμή βία” από τις αστυνομικές δυνάμεις, που μας το απαγόρευσαν, σύμφωνα με τις διαταγές της εταιρείας και τη συγκατάθεση των πολιτικών εκπροσώπων του τόπου μας. Αποδεικνύοντας περίτρανα ότι το Αποπηγάδι πλέον, είναι το εργοτάξιο της εταιρείας, που έχει εγκατασταθεί, παράνομα στις περιουσίες των κατοίκων, με τις με τις ευλογίες της πολιτείας, ελεύθερη και ανενόχλητη να καταστρέφει το μοναδικής ομορφιάς και βιοπικοιλότητας φυσικό περιβάλλον .

Στην συνέχεια, σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τα όσα απαράδεκτα συμβαίνουν στο Αποπηγάδι, πραγματοποιήθηκε συμβολικός αποκλεισμός του δρόμου στον Άναβο, όπου οι διερχόμενοι οδηγοί μας συμπαραστεκόταν.

Θεωρούμε προσβλητικό και φασιστικό το γεγονός, σε μια ευνοούμενη δημοκρατική κοινωνία το 2010, τα παιδιά μας να αντιμετωπίζονται σαν εγκληματίες και να διώχνονται βίαια από την γη των πατεράδων τους, για τα συμφέροντα της πολυεθνικής εταιρείας, που έχει καταλάβει παράνομα σήμερα το Αποπηγάδι. Επίσης θεωρούμε τουλάχιστον απαράδεκτο, η αστυνομία της “προστασίας του πολίτη”, να υπηρετεί τυφλά την πολυεθνική εταιρεία και να εκτελεί τις εντολές της.

Τα παιδιά που συμμετείχαν, περιφρονήθηκαν από τους πολιτικούς, αντιμετώπισαν την βία και κατάλαβαν ότι είναι ξένοι πια στον τόπο τους. Όμως μας δήλωσαν, ότι θα είναι κοντά μας, στους δυναμικούς αγώνες που θα συμμετέχουν ενεργά, για να ξαναγίνουν η γη, τα νερά και ο αέρας, δικά μας!!!

Άναβος 4 Μαΐου 2010

Οι καταγγέλλοντες:

Σολανάκη Βούλα

Μαθιουδάκης Σταύρος
Κατζάκης Μανώλης
Κατζάκης Γιώργος
Μπικάκης Γιώργος, εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ ΧΑΝΙΩΝ
Μιχελάκης Αντώνης
Γναφάκης Ναπολέων
Καρυωτάκης Μανώλης
Ψαράκης Μανώλης
Λαμπαρδάκης Δημήτρης
Στρατουδάκης Γιώργος
Σρατουδάκης Αντρέας
Παναγιωτάκης Σπύρος
Παναγιωτάκης Λευτέρης
Μπομπολάκης Γιάννης
Πετράκης Κωστής
Καρυωτάκης Κωστής
Σολανάκης Μανώλης
Θεοδωρίδης Σταύρος
Σολανάκης Νίκος
Κατζάκης Αλέξης
Καστάνη Κωστούλα
Τσουρής Βαρδής
Σολανάκης Ευτύχης
ΑλφιέρηΣτέλλα
Καστρινάκης Αντώνης
Αρχοντάκης Ευτύχης
Κουμής Ευτύχης του Σταμάτη
Κουμή Μαρία

"Sponsored links"

Το αρθρο δημοσιευτηκε απο τον/την:

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Η απάντησή σας

Το email σας δεν δημοσιεύεται.

ΚΡΗΤΗ FM 101.5 live