Καταγγελία

Κανένα σχόλιο

Προς τους κυρίους Πολυχρονίδη Πολυχρόνη (Δήμαρχο Κολυμβαρίου) και Παπαδάκη Ιωάννη (Αντιδήμαρχο και Μηχανικό) του δήμου Κολυμβαρίου για την αθέτηση των επαναλαμβανόμενων υποσχέσεων και υποχρεώσεων τους.

Τα γεγονότα έχουν ως εξής:

Είμαι ιδιοκτήτης αγροτεμάχιου ελαιόδεντρων στα σύνορα του αγροτικού δρόμου που ενώνει τα χωριά Καρές Κισσάμου, Γλώσσα και Σκαφιώτου. Το χωράφι μου είναι υπερυψωμένο σε σχέση με τον δρόμο περί τα δυο μέτρα. Λόγω της μαλακότητας του εδάφους και με την πάροδο των χρόνων και των βροχοπτώσεων, η άκρη τους χωραφιού (από την πλευρά του δρόμου) άρχισε σιγά σιγά να υποχωρεί, με αποτέλεσμα να φτάσει στο σημείο οι ρίζες των ελαιόδεντρων μου να συγκρατούν το έδαφος από περαιτέρω κατολίσθηση.

"Sponsored links"

Ο κος Πολυχρονίδης, στην πρώτη του τετραετία (1998-2002) ως δήμαρχος Κολυμβαρίου μαζί με τον κ. Παπαδάκη, οι οποίοι στηρίχθηκαν πλήρως από εμένα και ένα πολύ μεγάλο μέρος της ευρύτερης οικογένειας Πρασσάκη καθώς και από φίλους και γνωστούς, υποσχέθηκαν προεκλογικά για την κατασκευή τοιχίου, για να αποφευχθεί η κατολίσθηση.   Δυστυχώς, η τετραετής τους θητεία πέρασε και τα λόγια μείνανε λόγια, μιας και στις επόμενες δημοτικές εκλογές έχασαν την δημαρχεία.

Εν έτη 2006, και στον προεκλογικό τους αγώνα μου ανέφεραν προσωπικά ότι θα διορθώσουν τα λάθη και τις αμέλειες του παρελθόντος και ότι από τις προτεραιότητες τους είναι  η κατασκευή του τοιχίου. Όπως αποδείχθηκε όλα έγιναν για την ψήφο τελικά αφού, πραγματοποιήθηκε έργο ασφαλτόστρωσης και διαπλάτυνσης του προαναφερόμενου δρόμου, και χωρίς την δική μου υπογραφή τελικά, ενώ όλοι οι άλλοι κάτοχοι αγροτεμαχίων με επαφή στον δρόμο συνυπέγραψαν. Το έργο πραγματοποιήθηκε, αλλά εν απουσία μου στην Αθήνα, και τελικά υπήρξε κατάρρευση του εδάφους αφού το μόνο που φτιάχτηκε ήταν το λεγόμενο κράσπεδο στην άκρη του δρόμου, το οποίο έχει ύψος περίπου είκοσι εκατοστά, ίσα ίσα για να καλυφθεί το εικαστικό κομμάτι του δρόμου  και μόνο. Με το που κατέβηκα από την Αθήνα, και διαπίστωσα την κατάρρευση του χωραφιού, απευθύνθηκα και στον ίδιο τον δήμαρχο προσωπικά και στον κ. Αρχοντάκη Ιωάννη που είναι υπεύθυνος στην τεχνική υπηρεσία του Δήμου και στάλθηκαν δυο μηχανικοί για την αυτοψία. Όντως πραγματοποιήθηκε και το πόρισμα που βγήκε ανέφερε άμεση κατασκευή τοιχίου 45 μέτρων μήκους για την αντιμετώπιση της  περαιτέρω κατολίσθησης. Μάλιστα υποσχέθηκα δωρεά πλέγματος για την ενίσχυση του τοιχίου. Δυστυχώς και πάλι ο καιρός πέρασε χωρίς καμία ενέργεια από πλευράς της δημοτικής αρχής. Μέσα στην αγανάκτηση μου, επικοινώνησα τηλεφωνικά την προηγούμενη εβδομάδα με τον κ. Πολυχρονίδη (όπως και με τον κ. Παπαδάκη), αφού κοντεύει να ολοκληρωθεί και η δεύτερη του τετραετία ως Δήμαρχος, για να του εκφράσω τα εκτεταμένα μου παράπονα για την αμέλεια τους καθώς και του θυμίσω την μεγάλη μου στήριξη στους προεκλογικούς τους αγώνες και το μόνο που εισέπραξα ήταν μια αλαζονική στάση, κατά την οποία ισχυρίστηκε ότι θα έπρεπε να του είμαι και ευγνώμων για την ασφαλτόστρωση του δρόμου, που τελικά μόνο ζημιά προκάλεσε στην περιουσία μου. Ως λογικό αποτέλεσμα, «βγήκα  από τα ρούχα μου» και τον προϊδέασα ότι δεν θα μείνει έτσι το όλο θέμα και θα κοινοποιηθεί στα μέσα μαζικής ενημέρωσης. Το αποτέλεσμα ήταν να μου κλείσει το τηλέφωνο.

Πλέον δεν μένει τίποτα άλλο από το να κινηθώ νομικά με τους ίδιους προσωπικά, για αμέλεια και παράλειψη καθηκόντων.

ΠΡΑΣΣΑΚΗΣ ΕΥΤΥΧΙΟΣ

Στα : Θεσεις

Το αρθρο δημοσιευτηκε απο τον/την:

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Η απάντησή σας

Το email σας δεν δημοσιεύεται.

ΚΡΗΤΗ FM 101.5 live