Κινητή μονάδα προληπτικής οδοντιατρικής παρέδωσε η κ. Σχοιναράκη

Κανένα σχόλιο

Σε πράξη μετουσιώνεται για δεύτερη φορά το όραμα της Νομαρχιακής Αρχής Ηρακλείου για μετατροπή των υγειονομικών υπηρεσιών της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης σε πολυδύναμες υπηρεσίες κοινωνικής υποστήριξης. Η Νομαρχιακή Αρχή Ηρακλείου έχει τονίσει πολλές φορές την πίστη της στον ενεργητικό ρόλο που μπορεί και πρέπει να διαδραματίσει η αυτοδιοίκηση αναφορικά με την ανάπτυξη δράσεων στο ζωτικό χώρο της κοινωνικής πολιτικής.

Με βάση αυτή την αρχή δημιουργήθηκε η δεύτερη κινητή μονάδα υγείας της Νομαρχίας Ηρακλείου, η Κινητή Μονάδα Προληπτικής Οδοντιατρικής για τους μαθητές. Πρόκειται για ένα όραμα της Νομάρχη Ηρακλείου, κ. Βαγγελιώς Σχοιναράκη – Ηλιάκη, για τη διάγνωση, την πρόληψη, την προστασία τελικά της στοματικής υγείας των παιδιών μας, που συνδέεται άμεσα με τη γενική υγεία του οργανισμού.

Τα εγκαίνια της Κινητής Μονάδας Προληπτικής Οδοντιατρικής της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Ηρακλείου πραγματοποίησε η κ. Σχοιναράκη, στον προαύλιο χώρο των 4ου και 50ου Δημοτικών Σχολείων Ηρακλείου (Τάλως). Τον αγιασμό της Μονάδας τέλεσε ο Σεβασμιότατος Αρχιεπίσκοπος Κρήτης κ.κ. Ειρηναίος.

"Sponsored links"

Η κ. Σχοιναράκη σε δηλώσεις της υπογράμμισε: «Μετά την Κινητή Μονάδα Μαστογράφου για την πρόληψη του καρκίνου του μαστού, παραδίδουμε σήμερα την Κινητή Μονάδα Προληπτικής Οδοντιατρικής για παιδιά. Είναι μια υπερσύγχρονη Μονάδα, η οποία θα μετακινείται σε όλο το Νομό, ακόμα και στα πιο απομακρυσμένα δημοτικά διαμερίσματα για να προσφέρει υπηρεσίες πρόληψης και στοματικής υγιεινής στους μαθητές και τις μαθήτριες.

Στη δράση μας αυτή μας βοηθούν εθελοντικά οι οδοντίατροί του Νομού και θέλω να ευχαριστήσω τον πρόεδρο του Οδοντιατρικού συλλόγου και το διοικητικό συμβούλιο και βεβαίως τις παιδοδοντιάτρους, κ. Όλια Κούκουρα, και κ. Καλλιόπη Τρούλη, οι οποίες διαμόρφωσαν μαζί μας το φυλλάδιο που μοιράζουμε στα παιδιά για να ενημερωθούν τόσο τα ίδια, όσο και οι γονείς, για το τι πρέπει να κάνουν. Ευχαριστώ επίσης για τη συνδρομή της την κ. Εύα Στεφανάτου από το Γραφείο Αγωγής Υγείας της Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Νομού Ηρακλείου.

Στη Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση χαιρόμαστε ιδιαίτερα γιατί έχουμε καταφέρει να αξιοποιήσουμε με τον καλύτερο τρόπο τα χρήματα που διαθέτουμε και ιδιαίτερα αυτά που προέρχονται από ίδια έσοδα, σε δράσεις κοινωνικής πολιτικής. Θέλουμε ο πολίτης, πέρα από τις υποδομές, τις οποίες αναβαθμίζουμε, προσπαθώντας να βελτιώσουμε την ποιότητα ζωής του, να νιώθει φροντίδα ζωής δίπλα του. Αν η Πολιτεία εμπιστευτεί την αυτοδιοίκηση και μέσα από το νέο θεσμικό πλαίσιο που διαμορφώνεται με την αιρετή περιφέρεια και τους ισχυρούς δήμους, της δώσει ευθύνες και αρμοδιότητες αλλά και πόρους, πρέπει να ξέρει ότι θα αξιοποιούνται με τον καλύτερο τρόπο, γιατί οι άνθρωποι της αυτοδιοίκησης είναι κοντά στους πολίτες, αφουγκράζονται τα μηνύματα και τα προβλήματά τους και προσπαθούν να τα μετουσιώνουν σε πολιτικές που δίνουν άμεσες και καθοριστικές λύσεις.

Η πρώτη Κινητή Μονάδα Υγείας που δημιουργήσαμε, η Κινητή Μονάδα Μαστογράφου έχει περιοδεύσει όλη την Κρήτη μέχρι σήμερα και έχει ανοίξει τα φτερά της σε άλλα νησιά όπως είναι το ακριτικό Καστελόριζο, η Σαντορίνη, η Μήλος κλπ. Θέλουμε λοιπόν και η Κινητή Μονάδα Προληπτικής Οδοντιατρικής, αφού τελειώσει το έργο της εδώ στο Νομό Ηρακλείου να συνεχίσει και στους Νομούς της υπόλοιπης Κρήτης. Γι’ αυτό ακριβώς ανέφερα στον Περιφερειακό Διευθυντή Εκπαίδευσης Κρήτης, τον κ. Αποστόλη Κλινάκη, ότι θα ήθελα να έχει τον προγραμματισμό της Μονάδας σε συνεργασία με το Κέντρο Αγροτικής Ανάπτυξης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης, γιατί θέλουμε να προσφέρουμε τις υπηρεσίες μας σε όλους τους πολίτες σε κάθε γωνιά του νησιού μας».

Το αρθρο δημοσιευτηκε απο τον/την:

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Η απάντησή σας

Το email σας δεν δημοσιεύεται.

ΚΡΗΤΗ FM 101.5 live