Κινητοποίηση του ΠΑΜΕ στο Νοσοκομείο Χανίων

Κανένα σχόλιο

Η Υγεία δεν είναι εμπόρευμα – Είναι δικαίωμα

Να καταργηθούν οι πληρωμές στα νοσοκομεία

Πλήρης χρηματοδότηση από τον κρατικό προϋπολογισμό

"Sponsored links"

Οι εξελίξεις στον τομέα Υγείας είναι ραγδαίες. Στόχος της κυβέρνησης είναι η πλήρης εμπορευματοποίηση της υγείας – πρόνοιας. Δηλαδή, η ολοήμερη λειτουργία των δημόσιων νοσοκομείων ως επιχειρήσεις που θα πουλάνε υπηρεσίες Υγείας, η δραστική περικοπή των παροχών από τα ασφαλιστικά ταμεία, η ενίσχυση της ιδιωτικής ασφάλισης, η μετατροπή των υγειονομικών σε ακόμη πιο φθηνό και ευέλικτο εργατικό δυναμικό.

Η περικοπή 2,1 δισ. ευρώ από τον κρατικό προϋπολογισμό για την Υγεία υπονομεύει άμεσα το επίπεδο υγείας των λαϊκών οικογενειών. Θα μεγαλώσουν οι ήδη τεράστιες ελλείψεις σε προσωπικό, εξοπλισμό και υγειονομικά υλικά. Θα ανοίξει ο δρόμος για συγχώνευση – κλείσιμο νοσοκομείων, από τον Απρίλη.

Οι περικοπές δεν γίνονται γιατί υπάρχει σπατάλη, αλλά για να εξοικονομηθούν κονδύλια στον κρατικό προϋπολογισμό, για να δοθούν νέες επιδοτήσεις και φοροαπαλλαγές στους μεγαλοεπιχειρηματίες.

Την ίδια στιγμή, που τσακίζουν τα λαϊκά δικαιώματα, η κυβέρνηση φροντίζει να διασφαλιστούν τα κέρδη των επιχειρηματιών. Ρυθμίζει την εξόφληση των υπερτιμολογημένων προμηθειών των 5 δισ. ευρώ στους προμηθευτές..

Οι εταιρίες φαρμάκων το 2009 δηλαδή μέσα στην κρίση, αύξησαν τα κέρδη τους κατά 5,7%.

Οι παρατάξεις ΠΑΣΚΕ, ΔΑΚΕ και ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ συμφωνούν να πληρώνουν τα ταμεία νοσήλια, ασφαλιστικές εισφορές οι εργαζόμενοι και αυτό το λένε «δωρεάν υγεία».

ΚΑΝΕΙΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΣ ΝΑ ΜΗ ΔΕΧΘΕΙ να γίνει «έμπορος της Υγείας».. ΚΑΝΕΙΣ ΝΑ ΜΗ ΔΕΧΘΕΙ να γίνει «εισπράκτορας χαρατσιών» σε βάρος λαϊκών οικογενειών.

Να  μην  αποδεχτούμε  την  αντίληψη  ότι  οι εργαζόμενοι πρέπει  να  πληρώνουν  για  να  έχουν  περίθαλψη. Αυτά που  τους  παρέχονται,  είναι  ένα  πολύ  μικρό  μέρος  από  αυτά  που ήδη έχουν  πληρώσει και  ένα  πολύ  μικρότερο  μέρος  από  τον  τεράστιο  πλούτο  που  παράγουν  οι  ίδιοι  και  τον  κλέβουν  οι  πλουτοκράτες.

Σήμερα υπάρχει όλες οι δυνατότητες για να καλυφθούν οι σύγχρονες ανάγκες στην Υγεία – Πρόνοια. Αρκεί οι εργαζόμενοι να πιστέψουν στην τεράστια δύναμη του συλλογικού αγώνα. Να διεκδικήσουμε μαζί:

"Sponsored links"

●          Ενιαίο, καθολικό, αποκλειστικά δημόσιο και δωρεάν σύγχρονο σύστημα υγείας πρόνοιας με πλήρη χρηματοδότηση από τον κρατικό προϋπολογισμό και τους εργοδότες. Να καταργηθεί η επιχειρηματική δράση στην υγεία και την πρόνοια!

●          Μαζικές προσλήψεις μόνιμου προσωπικού. Μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων – επικουρικών – εργαζόμενων στα ιδιωτικά συνεργεία. Να απορροφηθούν όλες οι αποκλειστικές νοσηλεύτριες από το δημόσιο σύστημα υγείας.

Χθες Τετάρτη στις 07.30 π.μ. πρώτη ημέρα της εφαρμογής του νέου νόμου, το ΠΑΜΕ Χανίων προχώρησε σε συμβολικό αποκλεισμό της γραμματείας των εξωτερικών ιατρείων του Γ. Ν. Χανίων «ΑΓ. ΓΕΩΡΓΙΟΣ»

Το αρθρο δημοσιευτηκε απο τον/την:

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Η απάντησή σας

Το email σας δεν δημοσιεύεται.

ΚΡΗΤΗ FM 101.5 live