Κι άλλα εστιατόρια πιστοποιήθηκαν με το «Σήμα Ποιότητας Κρητικής Κουζίνας»

Κανένα σχόλιο

Με επιτυχία συνεχίζεται η διαδικασία πιστοποίησης των επιχειρήσεων εστίασης που αποκτούν το «Σήμα Ποιότητας Κρητικής Κουζίνας» της διανομαρχιακής αστικής μη κερδοσκοπικής εταιρείας «Κρητικό Σύμφωνο Ποιότητας», της οποίας πρόεδρος είναι η Νομάρχης Ηρακλείου κ. Ευαγγελία Σχοιναράκη.

Το «Σήμα Ποιότητας Κρητικής Κουζίνας» στοχεύει στην προστασία και ανάδειξη της Κρητικής Διατροφής και απονέμεται σε εστιατόρια που προσφέρουν Κρητική Κουζίνα, χρησιμοποιώντας αποκλειστικά παρθένο κρητικό ελαιόλαδο και τοπικά προϊόντα.

Αποτελεί αναγνωριστικό της ποιότητας των παρεχόμενων υπηρεσιών εστίασης Κρητικής Κουζίνας, αποδίδεται από την διανομαρχιακή αστική μη κερδοσκοπική εταιρεία «Κρητικό Σύμφωνο Ποιότητας», την οποία ίδρυσαν από κοινού οι τέσσερις Νομαρχιακές Αυτοδιοικήσεις της Κρήτης, και αποτελεί ανταγωνιστικό πλεονέκτημα και ένα ισχυρό εργαλείο προβολής για όλα τα εστιατόρια που θα το αποκτήσουν.

"Sponsored links"

Το ενδιαφέρον για πιστοποίηση με το «Σήμα Ποιότητας Κρητικής Κουζίνας» είναι υψηλό από τις επιχειρήσεις μαζικής εστίασης της Κρήτης και αρκετές βρίσκονται ήδη στην διαδικασία αξιολόγησης σε σχέση με τις ισχύουσες Προδιαγραφές Πιστοποίησης.

Σε αυτά τα πλαίσια ολοκληρώθηκε η διαδικασία πιστοποίησης της επιχείρησης «ΠΑΝΑΚΡΟΝ» ως προς τις Προδιαγραφές του «Σήματος Ποιότητας Κρητικής Κουζίνας» του «Κρητικού Συμφώνου Ποιότητας». Η ταβέρνα του κτήματος «ΠΑΝΑΚΡΟΝ» βρίσκεται στην πρώην επαρχία Αμαρία, πλησίον της Σχολής Ασωμάτων και είναι χτισμένη σε δύο επίπεδα κοντά στην είσοδο του κτήματος. Τον τόνο δίνουν τα ξύλινα παραδοσιακά έπιπλα, οι πέτρινες λεπτομέρειες στη διακόσμηση των τοίχων και η ανεμπόδιστη θέα στον κήπο του κτήματος από τα παράθυρα και τις βεράντες που το περιβάλλουν.

Σε αυτόν τον όμορφο και ζεστό χώρο, σερβίρονται γνήσιες κρητικές και αμαριώτικες συνταγές. Για την παρασκευή τους, χρησιμοποιούνται μόνο αγνά προϊόντα και άνυδρα φρούτα και λαχανικά της περιοχής του Αμαρίου. Ανάμεσα στα πιάτα, που εναλλάσσονται καθημερινά, θα βρει κανείς τσιγαριαστό, μελιτζάνες με χόνδρο, χοιρινό με πιπεριές, καθώς και παραδοσιακά γλυκά του κουταλιού, όπως βύσσινο, κεράσι και καρύδι. Η λίστα κρασιών αποτελείται από ετικέτες της περιοχής του Αμαρίου και του Κρητικού αμπελώνα. Τα γεύματα σερβίρονται όλη την ημέρα, από νωρίς το πρωί έως αργά το βράδυ.

Για πληροφορίες σχετικά με την πιστοποίηση και τα πιστοποιημένα εστιατόρια οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνούν με το «Κρητικό Σύμφωνο Ποιότητας» τηλεφωνικά στο 28310 51401, ηλεκτρονικά στο symfono_gram@nar.gr ή μέσω της ιστοσελίδας www.cretan-nutrition.gr

Το αρθρο δημοσιευτηκε απο τον/την:

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Η απάντησή σας

Το email σας δεν δημοσιεύεται.

ΚΡΗΤΗ FM 101.5 live