ΚΚΕ: «Προτεκροράτο τα Χανιά με την ανοχή της κυβέρνησης»

Κανένα σχόλιο

Χιλιάδες Αμερικάνοι του αεροπλανοφόρου «Τρούμαν» και του πλοίου «Νόρμαντι» κατέφτασαν στην βάση της Σούδας και ξεχύνονται στην  πόλη μας για  την καθιερωμένη «αναψυχή» τους.

Η ελληνική κυβέρνηση για μια ακόμη φορά έδειξε ότι γράφει στα παλαιότερα των υποδημάτων της την απαίτηση του Χανιώτικου λαού να φύγουν οι βάσεις και το ΝΑΤΟ από την περιοχή.

Προσφέρει γη και ύδωρ στους Αμερικανονατοϊκούς φονιάδες, έχει μετατρέψει την περιοχή σε προτεκτοράτο με ότι αυτό συνεπάγεται για το λαό μας. Όταν έχουμε τις πρόσφατες αποφάσεις της Λισαβόνα για το νέο δόγμα του ΝΑΤΟ, τις εξελίξεις στο Αιγαίο και την Ανατολική Μεσόγειο με την παρέμβαση των ΑμερικανοΝΑΤΟικών.

"Sponsored links"

Η Ν.Ε. Χανίων του ΚΚΕ καταδικάζει την νέα προκλητική παρουσία των αμερικανονατοϊκών στην περιοχή μας. Να είναι σίγουροι οι Αμερικάνοι και Νατοϊκοί φονιάδες των λαών ότι ο Χανιώτικος λαός και η νεολαία δεν πρόκειται να συνηθίσουν και να αποδεκτούν την παρουσία τους. Όσες προσπάθειες και να κάνουν με την βοήθεια της κυβέρνησης και των εδώ εκπροσώπων της να μας πείσουν για το “θεάρεστο” έργο τους. Όσα ματωβαμμένα με το αίμα των λαών χρήματα και να ξοδέψουν δεν πρόκειται να γίνουν αποδεκτοί.

Ήταν και θα παραμείνουν στη συνείδησή μας οι φονιάδες των λαών.

Η Ν.Ε. Χανίων του ΚΚΕ καλεί τον λαό, την νεολαία, του μαζικούς φορείς, την Τοπική και Νομαρχιακή αυτοδιοίκηση να αντιταχτούν  με κάθε πρόσφορο τρόπο  στο καθεστώς κατοχής από τους αμερικανονατοϊκούς που επιβάλλει η κυβέρνηση στην περιοχή μας. Δεν μπορεί και δεν δικαιούται κανείς να κλείνει τα μάτια.

Ο λαός και η νεολαία πάντα θα βρίσκουν τρόπους να τους θυμίζουν ότι είναι ΑΝΕΠΙΘΥΜΗΤΟΙ στο φιλόξενο τόπο μας.

Χανιώτες, Χανιώτισσες,

Δυναμώστε την πάλη σας μέσα από το αντιμπεριαλιστικό φιλειρηνικό κίνημα, τα ταξικά σας σωματεία, τους φορείς που παλεύουν με συνέπεια κατά του ιμπεριαλισμού και των πολιτικών του στηριγμάτων.

Απαιτείστε να κλείσει η βάση της Σούδας  όλες οι βάσεις του θανάτου, να φύγει η Ελλάδα από το ΝΑΤΟ και τους άλλους ιμπεριαλιστικούς οργανισμούς.

Καταδικάστε τα κόμματα ΠΑΣΟΚ και ΝΔ που συναγωνίζονται στο ποιος μπορεί να δώσει  μεγαλύτερες «διευκολύνσεις» στα σχέδια των  ΑμερικανοΕυρωπαίων ιμπεριαλιστών. Ενισχύστε το ΚΚΕ. Δώστε ώθηση στην  προσπάθεια συγκρότησης του Λαϊκού Μετώπου για να ανοίξει η φιλολαϊκή προοπτική στη χώρα μας.

Χανιά 3/12/10

"Sponsored links"

Το αρθρο δημοσιευτηκε απο τον/την:

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Η απάντησή σας

Το email σας δεν δημοσιεύεται.

ΚΡΗΤΗ FM 101.5 live