Κυριακάτικο συσσίτιο στο Κοινωνικό Στέκι-Στέκι Μεταναστών

Κανένα σχόλιο

Στις μέρες μας οι λέξεις φτώχεια, εγκατάλειψη, αποξένωση, ιδιοτέλεια, εκμετάλλευση, περισσεύουν. Η ανέχεια διευρύνεται όλο και περισσότερο σε στρώματα εργαζομένων και ανέργων που αδυνατούν να ανταπεξέλθουν στις άδικες και βαθειά ταξικές αποφάσεις κυβέρνησης-ΕΕ-ΔΝΤ.

Απέναντι σ’ αυτά τα φαινόμενα εμείς προτάσσουμε την αντίσταση, την συντροφικότητα και την αλληλεγγύη. Το Κοινωνικό Στέκι – Στέκι Μεταναστών Χανίων, μια αντιρατσιστική συλλογικότητα που αγωνίζεται και δρα στην πόλη εδώ και 5 χρόνια, αποφάσισε να αναλάβει πρωτοβουλία για την παρασκευή και διανομή φαγητού κάθε Κυριακή στο χώρο του Στεκιού. Έτσι βοηθάει έμπρακτα τους άπορους συμπολίτες μας και συμπληρώνει το έργο των Συσσιτίων της Σπλάντζιας, αφού τα συσσίτια δεν διανέμουν φαγητό τις Κυριακές.

Η αρχή θα γίνει την Κυριακή 5-12-2010. Το φαγητό θα διανέμεται από τις 12.00 μέχρι τις 13.00 το μεσημέρι.

"Sponsored links"

Για τον παραπάνω σκοπό το Κοινωνικό Στέκι-Στέκι Μεταναστών συγκεντρώνει συσκευασμένα τρόφιμα (μακαρόνια, ρύζι, όσπρια, κονσέρβες) από οποιονδήποτε συμπολίτη μας θέλει να συμμετέχει σ’  αυτή τη δράση αλληλεγγύης. Το Κυριακάτικο Συσσίτιο στηρίζεται αποκλειστικά στην προσφορά και συμμετοχή όλων μας. Γι’ υτό, ακόμα και ένα κουτί μακαρόνια είναι πολύτιμο. Επίσης ο καθένας είναι ευπρόσδεκτος για να συμμετέχει στο μαγείρεμα, στο πακετάρισμα ή στη διανομή του φαγητού. Τα συσκευασμένα τρόφιμα συλλέγονται  στον χώρο του Στεκιού, Χατζημιχάλη Νταλιάνη 5, τηλ επικοινωνίας: 6979339244, 6942075109, 6977458609

Ας δείξουμε ότι έχουμε τη δύναμη να οργανώσουμε το δίκτυο κοινωνικής υποστήριξης, αλληλοβοήθειας και αλληλεγγύης στην πόλη μας.

ΚΑΝΕΝΑΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΜΟΝΟΣ ΤΟΥ ΣΤΗΝ ΚΡΙΣΗ!

Η ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΟΠΛΟ ΜΑΣ!

Το αρθρο δημοσιευτηκε απο τον/την:

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Η απάντησή σας

Το email σας δεν δημοσιεύεται.

ΚΡΗΤΗ FM 101.5 live