Λαμπρή εκδήλωση για τα 10 χρόνια του ιδρύματος “Ελ. Βενιζέλος”

Κανένα σχόλιο

Δέκα χρόνια δράσης συμπληρώνει φέτος το Εθνικό Ίδρυμα Ερευνών και Μελετών “Ελευθέριος Κ. Βενιζέλος”. Στο πλαίσιο αυτό πραγματοποιήθηκε το βράδυ της Τρίτης, πανηγυρική εκδήλωση στο Μέγαρο “Μητροπολίτης Ειρηναίος Γαλανάκης”, στη Χαλέπα Χανίων, παρουσία του προέδρου της Βουλής των Ελλήνων κ. Φίλιππου Πετσάλνικου.

“Η δημιουργία του ιδρύματος πριν από 10 χρόνια, αποτελούσε τον ελάχιστο φόρο τιμής σε αναγνώριση της προσφοράς του ευπατρίδη πολιτικού αλλά και ηθικό μας χρέος απέναντι στην κοινωνία και κυρίως τη νέα γενιά”, είπε μεταξύ άλλων στην ομιλία του ο πρόεδρος της Βουλής.

Αναφερόμενος στον Ελευθέριο Βενιζέλο τόνισε χαρακτηριστικά: “Προσωπικότητα πολυσχιδής, ο Βενιζέλος υπήρξε ένα πρωτοφανές κράμα Κρητικής ρωμαλέας ψυχής με αυτοπεποίθηση και ταυτόχρονα με μεγάλη πίστη στις δυνάμεις του λαού μας”.

"Sponsored links"

Ο κ. Πετσάλνικος τόνισε ακόμα ότι με τη πολιτική του δράση τις αλλαγές και τις μεταρρυθμίσεις, ο Βενιζέλος “καταγράφηκε δικαίως ως ο αριστοτέχνης της επίτευξης του εφικτού”.

Ο πρόεδρος της Βουλής χαρακτήρισε τον Ελ. Βενιζέλο ως φωτεινό παράδειγμα που έχει καταγραφεί στις συνειδήσεις των πολιτών ως κορυφαία πολιτική φυσιογνωμία του 20ου αιώνα.

Το αρθρο δημοσιευτηκε απο τον/την:

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Η απάντησή σας

Το email σας δεν δημοσιεύεται.

ΚΡΗΤΗ FM 101.5 live