Λύση στο θέμα του στρατοπέδου Μαρκόπουλου

Κανένα σχόλιο

Απάντηση Βενιζέλου στους βουλευτές του ΠΑΣΟΚ Χανίων — Άμεση και θετική ήταν η απάντηση του αρμόδιου Υπουργού Εθνικής Άμυνας κ. Ε. Βενιζέλου στο αίτημα που διατύπωσαν από κοινού, με σχετική ερώτηση τους τη περασμένη εβδομάδα, στη Βουλή, οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ στο Ν. Χανίων, κ.κ. Ε. Δαμιανάκης, Μ. Σκουλάκης και Ι. Βαλυράκης για «τη παραχώρηση του στρατοπέδου Μαρκόπουλου από το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας στην τοπική αυτοδιοίκηση των Χανίων, προκειμένου να μετατραπεί σε ελεύθερο χώρο πρασίνου και αναψυχής και να αξιοποιηθεί προς όφελος της τοπικής κοινωνίας».

Όπως τονίζεται στην απάντηση του κ. Βενιζέλου «το Υπουργείο Εθνικής  Άμυνας είναι έτοιμο να συνάψει με την τοπική αυτοδιοίκηση των Χανίων προγραμματική σύμβαση σε σχέση  με το στρατόπεδο Μαρκόπουλου, προκειμένου να εξυπηρετηθούν με τον καλύτερο τρόπο οι ανάγκες της τοπικής κοινωνίας για κοινόχρηστους χώρους και κοινωφελείς λειτουργίες  μέσα στον πολεοδομικό ιστό».

Παράλληλα επισημαίνεται πως «με την ίδια προγραμματική σύμβαση λογικό είναι να αντιμετωπιστούν  και οι λελογισμένες και πραγματικές ανάγκες των Ε.Δ. και ιδίως του Στρατού  Ξηράς στην ευρύτερη περιοχή των Χανίων, λαμβανομένων υπ’ όψιν των ακινήτων που αυτές διαθέτουν και των προβλέψεων του Γενικού Πολεοδομικού Σχεδίου που – όπως έχει ενημερωθεί το ΥΠΕΘΑ- εκπονείται με πρωτοβουλία των Δήμων της περιοχής, ενόψει προφανώς και του σχεδίου «Καλλικράτης».

"Sponsored links"

Τέλος, η απάντηση του κ. Βενιζέλου προς τους τρεις βουλευτές του ΠΑΣΟΚ Χανίων καταλήγει με την διαβεβαίωση πως «μόλις οι ολοκληρωμένες και ενιαίες προτάσεις της τοπικής αυτοδιοίκησης περιέλθουν στο ΥΠΕΘΑ, θα ενεργήσουμε άμεσα», αποδεικνύοντας με αυτό το τρόπο ξεκάθαρα τις προθέσεις της νέας πολιτικής ηγεσίας του ΥΠΕΘΑ να κλείσει με θετικό τρόπο για τη πόλη των Χανίων και τη τοπική κοινωνία, το θέμα της παραχώρησης του στρατοπέδου Μαρκοπούλου.

Δήλωση Δημάρχου Χανίων

Ο Δήμαρχος Χανίων κ. Κυριάκος Βιρβιδάκης, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Την Πέμπτη 18 Φεβρουαρίου 2010 και ώρα 13.00 σε συνέντευξη Τύπου, θα αναφερθώ στα θέματα που σχετίζονται με την παραχώρηση του  στρατοπέδου Μαρκοπούλου στον Δήμο Χανίων, όπου πιστεύω ότι θα ξεκαθαριστεί και η έννοια “λελογισμένες και πραγματικές ανάγκες των Ενόπλων Δυνάμεων και ιδίως του στρατού ξηράς στην ευρύτερη περιοχή των Χανίων”. Θέλω απλά τώρα να υπενθυμίσω ότι α) η τελική απόφαση είναι αρμοδιότητα του Δημοτικού Συμβουλίου Χανίων και β) ότι το θέμα της εκπόνησης του Γενικού Πολεοδομικού Σχεδίου της περιοχής έχει ξεκινήσει αρκετά χρόνια πριν το σχέδιο “Καλλικράτης”».

Το αρθρο δημοσιευτηκε απο τον/την:

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Η απάντησή σας

Το email σας δεν δημοσιεύεται.

ΚΡΗΤΗ FM 101.5 live