Μεγάλες κινητοποιήσεις ετοιμάζουν οι ζωόφιλοι

Κανένα σχόλιο

Εν αναμονή της συνάντησης με το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων βρίσκονται τα ζωοφιλικά σωματεία της χώρας κατόπιν των προφορικών δεσμεύσεων και διαβεβαιώσεων του υφυπουργού κ. Καρχιμάκη, καθώς τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν δεκάδες χιλιάδες ζωόφιλοι πολίτες συνεχίζονται.

Τα καθημερινά περιστατικά κακοποιήσεων εις βάρος των ζώων δεν έχουν τέλος. Ειδεχθείς κακοποιήσεις προστίθενται στον ήδη μακρύ κατάλογο που είναι αποτέλεσμα της αδιαφορίας και της απαξίωσης της Πολιτείας και των αρμοδίων φορέων της απέναντι στις ευθύνες που τους αναλογούν για τα υπάρχοντα προβλήματα.

Σήμερα, η προστασία των ζώων στη χώρα μας έχει αφεθεί στο εθελοντικό έργο των μελών των ζωοφιλικών οργανώσεων καθώς και άλλων πολιτών. Η απουσία των αρμοδίων φορέων είναι πρωτοφανής. Ο εθελοντισμός στο συγκεκριμένο θέμα έχει πάρει μια νέα διάσταση και έχει υποκαταστήσει πλήρως την πολιτεία. Οι ευαισθητοποιημένοι πολίτες συνεισφέροντας χρόνο και χρήμα έχουν αναλάβει ένα δύσκολο και αρκετές φορές δυσβάσταχτο έργο λόγω της τραγικής αδιαφορίας που αντιμετωπίζουν.

"Sponsored links"

Ταυτοχρόνως, η αναγνώριση της συμβολής τους είναι ανύπαρκτη, γεγονός που δυσχεραίνει την ενεργή συμμετοχή όλων αυτών που είναι διατεθειμένοι να συνεχίσουν να προσφέρουν ανιδιοτελώς.

Τα ευχολόγια των πολιτικών, οι αδικαιολόγητες καθυστερήσεις στις αποφάσεις των κυβερνώντων και η μη εφαρμογή των νόμων προσβάλλουν τη νοημοσύνη μας και τις αξίες του πολιτισμού μας και συνεχίζουν να διασύρουν τη χώρα μας στο εξωτερικό με ανεπανόρθωτες επιπτώσεις στον τουρισμό αλλά και στην ποιότητα της ζωής μας.

Η Πανελλαδική Συντονιστική Επιτροπή Ζωοφιλικών Σωματείων αναμένει τις εξελίξεις και σκοπεύει να δώσει το παρών με μεγάλες κινητοποιήσεις των σωματείων και άλλων εθελοντικών ζωοφιλικών ομάδων τονίζοντας τη μεγάλη απουσία της πολιτείας και συνεχίζοντας την πίεση προς κάθε πλευρά με σκοπό την άμεση λήψη σοβαρών μέτρων, τις απαραίτητες αλλαγές στο νομοθετικό πλαίσιο καθώς και τη γενικότερη αλλαγή της συμπεριφοράς όλων μας απέναντι στα ζώα.

Το αρθρο δημοσιευτηκε απο τον/την:

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Η απάντησή σας

Το email σας δεν δημοσιεύεται.

ΚΡΗΤΗ FM 101.5 live