Μεροληψία στις εκδηλώσεις για την εθνική αντίσταση

Κανένα σχόλιο

Όπως είναι γνωστό, το Ελληνικό Κράτος με τον νόμο 1285/82 (άρθρο 10) έχει καθιερώσει την 25ην Νοεμβρίου ως ημέρα εορτασμού της Εθνικής Αντιστάσεως των Ελλήνων κατά των ναζιστικών στρατευμάτων κατοχής.

Στα πλαίσια του φετινού εορτασμού που διοργάνωσε η Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Χανίων, στις 28 Νοεμβρίου 2010 έγινε δοξολογία στο Μητροπολιτικό Ναό, επιμνημόσυνη δέηση στο μνημείο Ηρώων της πόλης, κατάθεση στεφάνων και ομιλία από ομιλητή που όρισε η Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Χανίων, για τη σημασία της εκδήλωσης και τους ρόλους των αντιστασιακών οργανώσεων.

Με έκπληξη διαπιστώσαμε ότι ο ομιλητής, ενώ αναφέρθηκε διεξοδικά στη δράση των ΕΑΜ – ΕΛΑΣ, ΕΔΕΣ και άλλων οργανώσεων, παρέλειψε, προφανώς σκόπιμα, να κάνει οποιαδήποτε μνεία για την αναμφισβήτητη και αναγνωρισμένη δράση της Εθνικής Οργάνωσης Κρήτης (ΕΟΚ) η οποία, όπως και το ΕΑΜ – ΕΛΑΣ, διαδραμάτισε τεράστιο ρόλο και κατάφερε σημαντικά πλήγματα κατά των στρατευμάτων κατοχής.

"Sponsored links"

Εκφράζοντας την έντονη διαμαρτυρία μας γι’ αυτή την απρεπή και μεροληπτική συμπεριφορά του εν λόγω ομιλητή, συνιστούμε στους οργανωτές συναφώς εκδηλώσεων να είναι στο μέλλον προσεκτικότεροι στην επιλογή ομιλητών, ώστε να προλαμβάνονται ενέργειες όπως η παραπάνω, που κακοποιούν βάναυσα την ιστορική πραγματικότητα και προκαλούν το δημόσιο αίσθημα.

Συναφές με το θέμα αυτό είναι και η προσπάθεια ορισμένων ατόμων που κατάγονται από το νομό Χανίων, προκείμενων στο ΕΑΜ – ΕΛΑΣ, τα οποία με τη συγγραφή βιβλίων ή με κατά καιρούς δημοσιεύματα στον τοπικό τύπο, έχουν διαστρεβλώσει την ιστορική αλήθεια για γεγονότα που συνέβησαν στην κατοχή και λασπολογήσει επαίσχυντα σε βάρος πεθαμένων στελεχών της Εθνικής Οργάνωσης Κρήτης (ΕΟΚ), με στόχο να υποβαθμίσουν την αντιστασιακή τους δράση και να μονοπωλήσουν τον αντιστασιακό αγώνα.

Το Δ.Σ. της ΕΟΚ Νομού Χανίων

Στα : Θεσεις

Το αρθρο δημοσιευτηκε απο τον/την:

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Η απάντησή σας

Το email σας δεν δημοσιεύεται.

ΚΡΗΤΗ FM 101.5 live