Μουσικό ταξίδι στην Κρήτη και την Ανατολική Μεσόγειο

Κανένα σχόλιο

TZITZIKAS σήμερα στις 21.30

Ένας μουσικός παράπλους, με μελωδίες και τραγούδια που συνυπάρχουν για αιώνες στην Ανατολική Μεσόγειο. Η Κρήτη σαν κέντρο της γωνιάς αυτής της γης, δέχτηκε πολλές επιρροές αλλά και επηρέασε με την σειρά της την μουσική που μέχρι σήμερα εξελίσσεται σαν παραδοσιακή μουσική του νησιού.

Ο Ζαχαρίας Σπυριδάκης στην Λύρα και στο τραγούδι, ο Δημήτρης Σιδερής στο Λαούτο και το τραγούδι και ο Γιάννης Παπατζανής στα κρουστά και το τραγούδι.

"Sponsored links"

Παρουσιάζουν μουσικές και τραγούδια που ακροβατούν ανάμεσα σε παραδόσεις της Κρήτης, Μ.Ασίας, Τουρκίας, των νησιών του Αιγαίου και δημιουργούν τις θεματικές τους ενότητες,  με βάση ομοιότητες μελωδιών και στίχων, με πολλές παραλλαγές ανάλογα με το που γεωγραφικά συναντάμε ακόμη αυτές τις μουσικές.

Σήμερα στις 21.30

ΤΖΙΤΖΙΚΑS, στους Αρμένους Αποκορώνου τηλ. 2825 0 41144

Το αρθρο δημοσιευτηκε απο τον/την:

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Η απάντησή σας

Το email σας δεν δημοσιεύεται.

ΚΡΗΤΗ FM 101.5 live