Μ. Σκουλάκης: “Πολλαπλά τα οφέλη της βιολογικής γεωργίας”

Κανένα σχόλιο

Στα πολλαπλά οφέλη της βιολογικής γεωργίας αναφέρεται με γραπτή δήλωση του ο βουλευτής Χανίων του ΠΑΣΟΚ, Μανώλης Σκουλάκης, με αφορμή την ημερίδα για τη βιολογική γεωργία που διοργανώνεται σήμερα από τη Ν.Α. Χανίων, το Δήμο Κισάμου και το Ινστιτούτο Ελιάς & Υποτροπικών Φυτών Χανίων. Το πλήρες κείμενο της δήλωσης του κ. Σκουλάκη έχει ως εξής:

«Μπροστά στις μεγάλες αλλαγές που συντελούνται στη διεθνή αγορά και οι οποίες συνδέουν ευθέως την εμπορική αξία των προϊόντων και κατ’ επέκταση το εισόδημά τους με την ποιότητά, οι βιολογικές καλλιέργειες αποτελούν μια εναλλακτική γεωργική προσέγγιση που έχει ελπιδοφόρες προοπτικές. Στο πλαίσιο αυτό πρέπει να γίνει ξεκάθαρα αντιληπτό στον αγροτικό κόσμο της χώρας μας ότι η ποιότητα των αγροτικών προϊόντων δεν αποτελεί απλώς ανταγωνιστικό πλεονέκτημα, αλλά ανταγωνιστική προϋπόθεση για την είσοδο και παραμονή τους σε μία νέα απαιτητική αγορά, όπως διαμορφώνεται πλέον και στην Ελλάδα.

"Sponsored links"

Η χώρα μας – και η Κρήτη ειδικότερα – συγκεντρώνουν όλες τις προϋποθέσεις για την ανάπτυξη του βιολογικού τομέα. Ενός βιολογικού τομέα που εκτός από τα περιβαλλοντικά πλεονεκτήματα – με την εφαρμογή μεθόδων παραγωγής, φιλικών προς το περιβάλλον και την αειφόρα διαχείριση των φυσικών πόρων – που θα προσφέρει θα συνεισφέρει σημαντικά οφέλη στην τοπική οικονομία δημιουργώντας νέες ευκαιρίες απασχόλησης στη γεωργία, στη μεταποίηση και στις συναφείς υπηρεσίες ενισχύοντας ταυτόχρονα την κοινωνική συνοχή των αγροτικών περιοχών που θα αναπτυχθεί.

Κρίσιμη ωστόσο προϋπόθεση για να διευκολυνθεί η επέκταση της βιολογικής γεωργίας, αλλά και να αυξηθεί η παραγωγική ικανότητα, είναι η τεκμηριωμένη ενημέρωση και πληροφόρηση των αγροτών και η επένδυση σε νέες τεχνολογίες. Εκείνο όμως που παράλληλα επιβάλλεται να γίνει είναι η ευαισθητοποίηση του κοινού για τα πλεονεκτήματα που συνεπάγεται η εφαρμογή της βιολογικής γεωργίας, με την προτίμηση που πρέπει να δείξει προς τα προϊόντα βιολογικής παραγωγής. Η κατανάλωση βιολογικών προϊόντων αποτελεί ίσως την πλέον αποτελεσματική στήριξη του τομέα και εχέγγυο για την περαιτέρω ανάπτυξή του».

Επίλυση του προβλήματος με την ΑΣΠΙΣ ζητούν οι βουλευτές της Κρήτης

Συνάντηση με τον υπουργό Οικονομικών, κ. Γ. Παπακωνσταντίνου ζητούν με κοινή επιστολή τους οι βουλευτές της Κρήτης, μεταξύ αυτών και ο βουλευτής Χανίων του ΠΑΣΟΚ, Μανώλης Σκουλάκης, προκειμένου να εξεταστεί η επίλυση των προβλημάτων που έχουν προκύψει για χιλιάδες πολίτες οι οποίοι θίγονται από την ανάκληση της άδειας λειτουργίας της ασφαλιστικής εταιρείας ΑΣΠΙΣ.

Το αρθρο δημοσιευτηκε απο τον/την:

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Η απάντησή σας

Το email σας δεν δημοσιεύεται.

ΚΡΗΤΗ FM 101.5 live