Μ.Στρατάκης: Πρωτοβουλίες σε επίπεδο Ε.Ε. για την επίλυση του προβλήματος υψηλής θνησιμότητας των μελισσών

Κανένα σχόλιο

Παρέμβαση στον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων έκανε με Ερώτησή του ο βουλευτής Ηρακλείου του ΠΑΣΟΚ κ.Μανόλης Στρατάκης αναφορικά με το πρόβλημα της υψηλής θνησιμότητας των μελισσών.

Όπως αναφέρει στην Ερώτησή του ο κ.Στρατάκης, σε πρόσφατη ανακοίνωση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής που αφορά περαιτέρω δράσεις και πρωτοβουλίες για την προστασία των μελισσών, με δεδομένο το πρόβλημα της υψηλής θνησιμότητας και στην Ε.Ε., γίνεται αναφορά σε αρνητικούς περιβαλλοντικους παράγοντες που πρέπει να εξεταστούν, όπως η χρήση παρασιτοκτόνων στη γεωργία, η κλιματική αλλαγή, η έλλειψη τροφής και η απώλεια βιοτόπων.

Δεν γίνεται, όμως, καμία αναφορά στη διεθνή εμπειρία και κυρίως στις «μαζικές εξαφανίσεις μελισσών» που έχουν παρατηρηθεί στην Αμερική και τον Καναδά, με σημαντικότερη αιτία την καλλιέργεια μεταλλαγμένων φυτών, όπως είχε αναδείξει ο κ.Στρατάκης στο παρελθόν με παλαιότερες Ερωτήσεις του.

"Sponsored links"

Μάλιστα, επειδή η Ε.Ε. πρόσφατα επέτρεψε την καλλιέργεια μεταλλαγμένων φυτών και στην Ευρώπη, με ευθύνη των κρατών μελών, καλό θα ήταν να επισημανθεί στις συζητήσεις στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο και στο Συμβούλιο αυτή η πολύ σημαντική παράμετρος.

Τέλος, ο κ.Στρατάκης αφού τόνίζει ότι η Ελλάδα έχει ταχθεί ενάντια στην καλλιέργεια μεταλλαγμένων φυτών, ερωτά τον κ.Υπουργό αν προτίθεται να θέσει αυτή την παράμετρο στο Συμβούλιο Υπουργών και να καταδείξει την ανάγκη να μην παίρνονται, σε επίπεδο Ε.Ε., αντικρουόμενες αποφάσεις.

Το αρθρο δημοσιευτηκε απο τον/την:

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Η απάντησή σας

Το email σας δεν δημοσιεύεται.

ΚΡΗΤΗ FM 101.5 live