Νάνος η υπερδύναμη!

Κανένα σχόλιο

Πολλές φορές έχω εκφράσει την ταπεινή μου γνώμη για το κατά πόσο οι Ηνωμένες Πολιτείες διαθέτουν το ηθικό ανάστημα – και όχι μόνο – για να διαφεντεύουν τις τύχες του Πλανήτη. Θα το κάνω για μια φορά ακόμη. Κάθε φορά που καταπιάνομαι μ’ αυτή την κολασμένη χώρα, την αφορμή μου τη δίδουν οι ίδιοι, που δεν χάνουν ευκαιρία να αποδεικνύουν στην Ανθρωπότητα, πόσο μικροί είναι, για να παίζουν ένα τόσο μεγάλο ρόλο, το ρόλο του πλανητάρχη.

Του Κώστα Π. Μανιά

Πολλές φορές έχω εκφράσει τη γνώμη – και εκείνοι με τις συμπεριφορές τους μου το επιβεβαιώνουν – πως ο ρόλος του πλανητάρχη που τους έχει ανατεθεί – στηρίζεται στην ανικανότητα, στην ανεπάρκεια των ΝΑΝΩΝ πολιτικών που αναδεικνύουν διαχρονικά οι Λαοί του Πλανήτη. Πρόσεξα μερικές από τις συμπεριφορές τους, και αναλογισθείτε αν αυτές οι συμπεριφορές, αρμόζουν σε μια χώρα, που αυτάρεσκα αποκαλείται – και την αποκαλούν οι ΝΑΝΟΙ – υπερδύναμη.

"Sponsored links"

Μια τοπική καταστροφή από τυφώνα, της ΝΕΑΣ ΟΡΛΕΑΝΗΣ, και ο Μπούς – αυτός ο μοιραίος, ο θλιβερός ηγέτες – δέχτηκε από την Ελλαδίτσα μας δέκα χιλιάδες μερίδες φαγητό. Δέχτηκε από το Αφγανιστάν – την ώρα που το ισοπέδωνε και το λέρωνε με τις μπότες του – βοήθεια για την αποκατάσταση της καταστροφής. Αντίθετα, όταν οι ΗΠΑ πρότειναν κάποτε στην ΚΙΝΑ του Μάο, βοήθεια σε μια σεισμική καταστροφή, η Κίνα την αρνήθηκε με το αιτιολογικό πως οι Κινέζοι είναι σε θέση μόνοι τους να γιατρέψουν τις πληγές τους.

Τέτοιες περήφανες απαντήσεις επιβάλλονται να δίδονται από λαούς και χώρες που διεκδικούν πλανητικές ηγεμονίες. Αντί να μεθοδεύουν μικρόψυχα και αλαζονικά πολέμους σε αδύναμους λαούς και τον λογαριασμό της καταστροφής να τον στέλνουν στους «συμμάχους» να τον πληρώσουν. Πρόσφατα, στην καταστροφή της ΑΪΤΗΣ, για μια ακόμη φορά δείξανε τη μικρότητά τους. Στην αρχή προσφέρθηκαν να στήσουν αερογέφυρα από την ΑΪΤΗ στις ΗΠΑ, για τη νοσηλεία των τραυματιών.

Σταμάτησαν όμως αυτή την προσπάθεια, γιατί… άκουσον – άκουσον… γιατί λέει δεν ξεκαθαρίστηκε ποιος θα αναλάβει τα νοσήλεια! Ε! Τι άλλη απόδειξη χρειάζεται… νάνοι της παγκόσμιας πολιτικής σκακιέρας για να καταλάβετε πως ένας τέτοιος λαός μιας τέτοιας χώρας μόνο με συμφορές είναι ικανός να τροφοδοτεί την Ανθρωπότητα;

Υ.Γ. Σε περασμένους καιρούς, οι ΗΠΑ θα απειλούσαν για Κίνα για… συνέπειες. Σήμερα, η Κίνα είναι αυτή που απειλεί τις ΗΠΑ για συνέπειες στην απόφασή της να εξοπλίσει γειτονική της χώρας…Καιρός ήταν.

Στα : Θεσεις

Το αρθρο δημοσιευτηκε απο τον/την:

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Η απάντησή σας

Το email σας δεν δημοσιεύεται.

ΚΡΗΤΗ FM 101.5 live