Νέα μέθοδος αδυνατίσματος

Κανένα σχόλιο

Του Α. Χαρχαλάκη

Δε νομίζετε αγαπητοί μου, πως είναι καιρός πια να… βγάλουν το σκασμό τα διάφορα ινστιτούτα αδυνατίσματος; Που έχουν ξελαρυγγιαστεί να διαφημίζουν τις διάφορες μεθόδους αδυνατίσματος: Γκίλι Ντάιετ, Γυμναστική, Τζόκιγκ κ.α.  Και δεν προφταίνουν να φυραίνουν πισινούς, «ψωμάκια», περιφέρειες. Η πελατεία τους όπως γνωρίζετε είναι κυρίως από άτομα του «ωραίου» φύλου που δεν αντέχουν να τα οικτίρουν (και να τους αποφεύγουν) οι διάφοροι «κυνηγοί». Πηγαίνουν βέβαια εκεί και άρρενες, για διάφορους λόγους: Δυσκολεύονται να ζωστούν, να ανέβουν ανηφόρα, να παράγουν (ακόμα και αντικαταστάτες). Όσοι θαυμάζουν το κλασικό ελληνικό παράστημα το λίαν βεργολυγερό και οστεώδες, μέσα σ’ αυτούς και η ταπεινότης μου, έχουμε διαρκώς οπτικόν πρόβλημα. Βλέποντες να κυκλοφορούν στους δρόμους αναρίθμητα υπέρβαρα άτομα αμφοτέρων των φύλων, ακόμα και μικρών ηλικιών! Εν μέρει πιστεύαμε πως τα υπερβολικά πάχη σημαίνουν ευζωία. Ώ πόσον επλανώμεθα! Γιατί στην ουσία, πρόκειται για κακή λειτουργία του Μεταβολισμού ή στην υπερβολική κατανάλωση νερού (που δεν κουράζει τις σιαγώνες) και ενίοτε για σκέψεις όπως οι παρακάτω: «Όσα πάνε κι όσα έρθουν», «εγώ θα λύσω το πρόβλημα;», «όχι θα κάτσω να σκάσω».

Βεβαίως δεν πρόκειται μόνον για τη συρρίκνωση των πισινών, αλλά και για τη σωτηρία της Πατρίδας, ναι της Πατρίδας! Που χειρίζεται τις τύχες της το ανώτατο συντονιστικό όργανο των Ινστιτούτων Αδυνατίσματος! Που τιτλοφορείται «όπου μπορεί κι απάνω του». Λένε πως φέρανε από τας Ευρώπας μία νέα μέθοδο αδυνατίσματος. Λένε πως δεν είναι αλοιφή, ούτε χάπι, αλλά πως μοιάζει με… υπόθετο, κάποιος μάλιστα που το είδε, λέει, διέδωσε πως είναι αρκετά χοντρό! Ανευθυνολογίες φυσικά που δεν ευσταθούν! Ένας πράγματι ενημερωμένος, μας είπε άλλα πράγματα: Πρόκειται για μια λίστα σε μακρύ σχήμα – σαν ψηφοδέλτιο του Καλλικράτη – με γράμματα και νούμερα. Τίτλος του: ΔΙΑΙΤΑ ΜΕΧΡΙ ΛΙΠΟΘΥΜΙΑΣ.  Συνεχίζει ως εξής: Ζώσιμο σφιχτό, προς σμίκρυνση της στομαχικής κοιλότητας. Ξεροκαταπόσεις συνεχείς σαν απομιμήσεως κατάποσης φαγητού. Γεύμα στο 0,5% του κανονικού. Βαθειές ανάσες προς πλήρωσιν του στομαχικού περιθωρίου. Αποχή πλήρης τροφής, κατά τας Τετράδας και Παρασκευάς (περί αυτού συμβουλευθείτε τον ιερέα της ενορίας σας). Κατάκλισις σε στάση που να έχετε ορατότητα της οροφής και τοποθέτησης πλακός ή άλλου βάρους επί του στομάχου. Λέει κι άλλα, όπως μας είπε ο ενημερωμένος, αλλά και τα παραπάνω είναι υπεραρκετά! Κλείνει με το «ΜΝΗΜΟΝΙΟΥΜ Ο.Ε.» δηλαδή ομόρρυθμος εταιρεία. Κάποιος φίλος δημοσιογράφος, πολύ γλωσσομαθής, πετάχτηκε για μερικές μέρες στα γραφεία της Τρόικας και μούκανε την περιγραφή αυτού του ΜΝΗΜΟΝΙΟΥΜ: είναι μια αίθουσα αρκετά σκοτεινή, γεμάτη ράφια με θυρίδες. Πάνω από κάθε θυρίδα κι από δίπλα (με μικρά γράμματα) γράφει: Συνταγές Κομψότητος. Δυσκολεύτηκε λέει – γιατί δεν έχει ηλεκτρικό φως – αλλά διάβασε: ΓΕΡΜΑΝΙΑ: Φερμπότεν μαντζαρία (απαγόρευση φαγητού). ΓΑΛΛΙΑ: Ουί νατύρ ντελικασιόν (ναι στη φυσική λεπτότητα). ΙΣΠΑΝΙΑ: Τόρος ο μπουένος φιγκούρα; (Βόδι ή καλή παρουσία;) ΑΓΓΛΙΑ: Ουάν λάνς φορ σέβεν ντέης (ένα γεύμα για εφτά ημέρες). ΕΛΛΑΔΑ: Επιστροφή στο παραδοσιακό πεινολόγιο (Γράφεται και με όμικρον γιώτα). Κάποιος γνώστης του συνταγολογίου, μου είπε πως η θεραπεία δεν εφαρμόζεται κατά μόνης. Ασχέτως αν οι θεράποντες δεν είναι πτυχιούχοι διαιτολόγοι, αρκεί να έχουν την «έξωθεν καλή μαρτυρία», δηλαδή εκτός χώρας.

"Sponsored links"

Αυτοί μπορεί να είναι από τραπεζίτες, μέχρι υπουργοί, ακόμη και ο πρωθυπουργός! Ειδικά αυτός λέει, έχει περισσότερο από τους άλλους αυτή τη μαρτυρία!

Και λέω εγώ τώρα: Με τέτοιο… επιστημονικό δυναμικό, είναι δυνατόν να μείνει αφύρακτος πισινός, «ψωμάκι» ή ίχνος έστω λίπους; Που πάνε οι δυστυχείς οι γυναίκες και κάνουν συχνά λιποαναρρόφηση… Βεβαίως δεν ξέρω, αν αυτή η απίσχαντη θα αποβεί τελικά σε βάρος της επιβίωσης! Οπότε θα μπουν οι ειδικοί στον κόπο να συντάσσουν νέα Μνημόνια. Το παρά ΜΝΗΜΟΝΙΟΥΜ βέβαια, μπορεί να τοποθετηθεί στο μέσον της χώρας και σαν… επιτύμβια πλάκα. Επί της οποίας μπορούν να γραφτούν τα παρακάτω: «ΕΔΩ ΕΖΗΣΕ ΕΝΑΣ ΛΑΟΣ, ΠΟΥ ΤΟΥ ΣΕΡΒΙΡΑΝΕ ΑΠΟ ΤΑ «ΚΟΥΤΙΑ» ΠΑΡΑΜΥΘΙΑ ΟΙ ΓΝΩΣΤΟΙ ΔΙΑΤΡΟΦΟΛΟΓΟΙ. ΠΟΥ ΤΟΝ ΣΤΕΙΛΑΝΕ ΕΝ ΤΟΠΩ ΧΛΟΕΡΩ, ΑΠΗΛΑΓΜΕΝΟΝ ΑΠΟ ΤΟ ΚΑΤΑΡΑΜΕΝΟΝ ΟΡΓΑΝΟ ΜΑΣΗΜΑΤΟΣ».

Στα : Θεσεις

Το αρθρο δημοσιευτηκε απο τον/την:

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Η απάντησή σας

Το email σας δεν δημοσιεύεται.

ΚΡΗΤΗ FM 101.5 live