Νέος επενδυτικός νόμος

Κανένα σχόλιο

Ο ΝΕΟΣ ΕΠΕΝΔΥΤΙΚΟΣ ΝΟΜΟΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙ ΩΣ ΚΑΤΑΛΥΤΗΣ ΣΤΗΝ ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΗ ΩΘΗΣΗ ΤΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ ΚΑΙ ΣΤΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΧΙΛΙΑΔΩΝ ΠΟΙΟΤΙΚΩΝ ΝΕΩΝ ΘΕΣΕΩΝ ΕΡΓΑΣΙΑΣ

1. Ο νέος νόμος είναι προϊόν διαβούλευσης και δημοκρατικού διαλόγου. Ο επενδυτικός νόμος έρχεται να συνδυαστεί:

Με το σύμφωνο ρευστότητας με τις τράπεζες (Εθνικό Ταμείο για την Επιχειρηματικότητα και την Ανάπτυξη με 5 δις μέσα στο 2011, εγγυήσεις 25 δις μέσω της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, 2 δις ευρώ εγγυήσεις από την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων για ενίσχυση των μικρομεσαίων επιχειρήσεων),

"Sponsored links"

Με την αύξηση των εξαγωγών και την πρόσβαση σε νέες αγορές,

Με την αύξηση του ΑΕΠ μέσα από την επιτάχυνση απορρόφησης του ΕΣΠΑ και τη διοχέτευσης πόρων γρήγορα και αποτελεσματικά στην επικράτεια.

2. Ο νέος νόμος με την ενίσχυση επενδύσεων άμεσης απόδοσης αυξάνει την παραγωγικότητα ενισχύει την εξωστρέφεια του παραγωγικού συστήματος, τροφοδοτεί την εξωγενή αύξηση του ΑΕΠ και προωθεί τη δημιουργία θέσεων εργασίας.

ΜΕ ΤΟ ΝΕΟ ΕΠΕΝΔΥΤΙΚΟ ΝΟΜΟ ΑΛΛΑΖΟΥΜΕ ΤΟΥΣ ΚΑΝΟΝΕΣ ΤΟΥ ΠΑΙΧΝΙΔΙΟΥ ΚΑΙ ΕΔΡΑΙΩΝΟΥΜΕ ΤΟΝ ΠΛΗΡΗ ΣΕΒΑΣΜΟ ΣΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΧΡΗΜΑ

1. Για πρώτη φορά υπάρχει καθαρό χρονοδιάγραμμα για τις ιδιωτικές επενδύσεις με προϋπολογισμό ή σαφή κατανομή πόρων.

2. Για πρώτη φορά αποκαθιστούμε την αξία των δημόσιων πόρων, δημιουργούμε εσωτερικό ανταγωνισμό μεταξύ των υποψήφιων επενδυτών και δημιουργούμε μια νέα «αγορά ιδεών» και επενδυτικών προτάσεων που συναγωνίζονται σε ποιότητα και καινοτομία. Τέρμα στις “φούσκες”, τις υπερτιμολογήσεις, τις χρονοβόρες αποπληρωμές, τις επενδύσεις – μαϊμού. Εδραιώνουμε τον πλήρη σεβασμό στο δημόσιο χρήμα.

3. Αξιοποιούμε τους υπάρχοντες πόρους κινητοποιώντας τα διαθέσιμα εργαλεία ρευστότητας δεδομένης της στενότητας πόρων. Για κάθε 1 ευρώ επιχορηγήσεων, αντιστοιχούν 3 ευρώ φοροαπαλλαγών. Για υφιστάμενες επιχειρήσεις, παρέχουμε σταθερές φοροαπαλλαγές για 6 χρόνια, ενώ για νέες, 8 χρόνια.

Οι ενισχύσεις αυτές (επιχορηγήσεις, φοροαπαλλαγές, leasing, δανεισμός με χαμηλότοκα δάνεια από τις τράπεζες που συνεργάζονται με το ΕΤΕΑΝ) κατανέμονται στα γενικά και ειδικά καθεστώτα επιδοτήσεων. Ταυτόχρονα η φορολογική πολιτική διασυνδέεται με την αναπτυξιακή πολιτική μέσω των ενισχύσεων φορο-απαλλαγών. Οι θυσίες των πολιτών πιάνουν τόπο και διοχετεύονται στην ανάπτυξη.

4. Τέλος, προάγουμε τη διαφάνεια και τον έλεγχο σε όλα τα στάδια της διαδικασίας, εισάγοντας αντικειμενικά κριτήρια, σαφή χρονοδιαγράμματα και πλαφόν ενισχύσεων.

"Sponsored links"

ΜΕ ΤΟ ΝΕΟ ΕΠΕΝΔΥΤΙΚΟ ΝΟΜΟ ΔΙΝΟΥΜΕ ΚΙΝΗΤΡΑ ΓΙΑ ΠΟΙΟΤΙΚΕΣ ΕΠΕΝΔΥΣΕΙΣ ΜΕ ΟΡΟΥΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ

Το τρίπτυχο γενική επιχειρηματικότητα – τεχνολογική ανάπτυξη – περιφερειακή συνοχή (γενικό καθεστώς ενισχύσεων) συμπληρώνεται από την επιχειρηματικότητα νέων, των μεγάλων επενδυτικών σχεδίων (πάνω απο 50 εκ. ευρώ), πολυετών επιχειρηματικών σχεδίων και σχεδίων συνέργειας και δικτύωσης (clustering).

Ο ΝΕΟΣ ΕΠΕΝΔΥΤΙΚΟΣ ΝΟΜΟΣ ΕΧΕΙ ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ

Το νέο επενδυτικό / αναπτυξιακό μας σχέδιο είναι μακροχρόνιο και δεν είναι ένα απλό ευχολόγιο ή μια ανέξοδη έκθεση καλών προθέσεων. Με το νέο νόμο στοχεύουμε:

στην υγιή επιχειρηματικότητα,

σε σταθερές και βιώσιμες θέσεις εργασίας,

στην κοινωνική κινητικότητα σε όλες τις περιφέρειες,

στην άμβλυνση των ανισοτήτων,

στην συμμετοχή της νέας γενιάς στο νέο κοινωνικο-οικονομικό χάρτη της Ελλάδας,

στην ενθάρρυνση της καινοτομίας και των επενδύσεων υψηλής απόδοσης,

στη διαγενεακή δικαιοσύνη με ευκαιρίες και θετικές διακρίσεις υπέρ των νέων, στην αποκατάσταση της επιχειρηματικότητας στην καρδιά της οικονομικής και κοινωνικής ζωής,

στην απενοχοποίηση του σύγχρονου επιχειρηματία,

στη χρηστή διοίκηση και στην οικονομική αποτελεσματικότητα

στον διαρκή κοινωνικό διάλογο με συνδιαμόρφωση των αναπτυξιακών στόχων

στη διαφάνεια και στην ίση μεταχείριση, χωρίς παραχωρήσεις ή προνόμια σε ομάδες συμφερόντων

Τομέας Τύπουκαι ΜΜΕ ΠΑΣΟΚ

Το αρθρο δημοσιευτηκε απο τον/την:

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Η απάντησή σας

Το email σας δεν δημοσιεύεται.

ΚΡΗΤΗ FM 101.5 live