Να αναγράφεται πάνω σε όλα τα γεωργικά προϊόντα ο τόπος παραγωγής τους

Κανένα σχόλιο

Παρέμβαση Δανέλλη στην Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου — Όταν ένα γεωργικό προϊόν φέρει πληροφορίες για τον τόπο παραγωγής του δίνει στον καταναλωτή περισσότερες επιλογές και τον διασφαλίζει για την ποιότητα που αγοράζει.  Επιπλέον, επιτρέπει στον παραγωγό να ισχυροποιήσει τη θέση του και να αυξήσει το εισόδημά του, κατοχυρώνοντας -κατά κάποιον τρόπο- την ποιότητα που αυτός προσφέρει.  Ταυτόχρονα, δε, διαφημίζει την ευρύτερη περιοχή του τόπου παραγωγής του ποιοτικού γεωργικού προϊόντος, με ό,τι αυτό συνεπάγεται για την ενίσχυση άλλων τοπικών οικονομικών δραστηριοτήτων, την αύξηση της απασχόλησης και την ανάπτυξη της περιοχής.  Γι αυτό και είναι απαραίτητο να αξιοποιηθούν όλες οι δυνατότητες που παρέχονται στην ανάδειξη της ποιότητας, συμπεριλαμβανομένης της υποχρεωτικής εφαρμογής της σήμανσης του τόπου παραγωγής για όλα τα γεωργικά προϊόντα.

Σήμερα γίνεται διακριτική μεταχείριση ορισμένων προϊόντων σε βάρος άλλων στο θέμα αυτό.  Προϊόντα που έχουν μεγάλη σημασία για τον καταναλωτή, όπως το γάλα, δεν έχουν εξασφαλίσει σε επίπεδο ΕΕ υποχρεωτική σήμανση για τον τόπο παραγωγής τους.  Αυτό αποτελεί μη λογική στάση της Επιτροπής που μεταφράζεται σε επιλεκτική μεταχείριση ορισμένων προϊόντων σε βάρος άλλων.

Το θέμα ανέπτυξε με παρέμβασή του στην Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου  (ΕΚ), ο ευρωβουλευτής ΠΑΣΟΚ και μέλος της Επιτροπής Γεωργίας του ΕΚ, Σπύρος Δανέλλης, κατά τη συζήτηση της έκθεσης για την πολιτική ποιότητας γεωργικών προϊόντων.

"Sponsored links"

Το αρθρο δημοσιευτηκε απο τον/την:

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Η απάντησή σας

Το email σας δεν δημοσιεύεται.

ΚΡΗΤΗ FM 101.5 live