Οικολόγοι Πράσινοι: Πεθαίνοντας στο υπουργείο Εργασίας από παραβιάσεις της εργατικής νομοθεσίας

Κανένα σχόλιο

Σχετικά με το εργατικό δυστύχημα που κόστισε την ζωή στον Ασίζ Εμάντ, μετανάστη από την Αίγυπτο που έχασε τη ζωή του καθαρίζοντας τα τζάμια του υπουργείου Εργασίας, η εκπρόσωπος τύπου των Οικολόγων Πράσινων, Ελεάννα Ιωαννίδου, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Χρειάστηκε ακόμη ένα τραγικό συμβάν, για να έρθουν και πάλι στην επικαιρότητα οι συνθήκες εργασίας των καθαριστών που απασχολούνται στις εταιρίες που αναλαμβάνουν εργολαβικά τον καθαρισμό δημόσιων κτιρίων. Είναι αδιανόητο σε κτίριο του Υπουργείου Εργασίας να εργάζονται καθαριστές ανασφάλιστοι, και μάλιστα Κυριακή και χωρίς τις απαιτούμενες συνθήκες ασφαλείας. Αναμένουμε από την Πολιτεία να αναλάβει τις ευθύνες απέναντι στους οικείους του θύματος. Όσο διαρκεί η πρακτική να ανατίθενται σε ιδιώτες εργολάβους λειτουργίες των δημόσιων υπηρεσιών, το λιγότερο που αναμένουμε είναι να τίθενται μειοδοτικούς διαγωνισμούς για την καθαριότητα των δημόσιων κτιρίων αυστηρές προδιαγραφές για τους όρους εργασίας και να διασφαλίζεται και στην πράξη η πιστή τήρησή τους. Κάθε παραβίαση της εργατικής νομοθεσίας από τις εταιρίες καθαρισμού, οφείλει να οδηγεί σε ποινή αποκλεισμού τους από όλους τους δημόσιους διαγωνισμούς».

"Sponsored links"

Το αρθρο δημοσιευτηκε απο τον/την:

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Η απάντησή σας

Το email σας δεν δημοσιεύεται.

ΚΡΗΤΗ FM 101.5 live