Οικολόγοι Πράσινοι: Προπηλακισμός

Κανένα σχόλιο

Για να μην θεωρηθεί από κανένα ότι εκφράζουμε απόψεις εν θερμώ, θεωρούμε χρέος μας να αναφερθούμε στα γεγονότα της 22-11-10, κατά την συνεδρίαση των Δημοτικών συμβουλίων Βουκολιών και Καντάνου στις Βουκολιές, η οποία αφορούσε την περιβαλλοντική μελέτη που κατέθεσε η Αιολική Μουσούρων για την αδειοδότηση εγκατάστασης ανεμογεννητριών και αντλησιοταμιευτήρα στο Αποπηγάδι,  ενδεχομένως και αλλού μελλοντικά.

Κατά την συζήτηση και ενώ ο εκπρόσωπος του Τεχνικού Επιμελητηρίου Χανίων, σαν πλέον αρμόδιος φορέας, δήλωσε ότι χρειάζεται ένα εύλογο χρονικό διάστημα, μέχρι να ελέγξουν την μελέτη εξειδικευμένα άτομα και να αποφανθούν για την ορθότητά της ή μη, ζήτησε τον λόγο το παρευρισκόμενο μέλος μας, Γιάννης Αρνέλλος, άτομο με πολύχρονη και αξιόλογη δράση στον Οικολογικό χώρο, ο οποίος είχε συντάξει το αναφερόμενο στην ορνιθολογική πανίδα τμήμα της μελέτης.

Αμέσως στοχοποιήθηκε και καταδείχθηκε σαν εκπρόσωπος της παραπάνω αναφερόμενης εταιρείας (που δεν είναι φυσικά), δεν του επετράπη ο λόγος από τον προεδρεύοντα Δήμαρχο ενώ προπηλακίσθηκε και απειλήθηκε από κάποιους θερμόαιμους και μάλλον ελαφρά σκεπτόμενους από το ακροατήριο.

"Sponsored links"

Από τις βασικές αρχές μας είναι η μη άσκηση βίας και η συναίνεση των τοπικών κοινωνιών στην εγκατάσταση ανανεώσιμων πηγών ενέργειας, πράγμα που αποδείξαμε καταδικάζοντας απερίφραστα την εισβολή νύχτα της αστυνομίας στο σπίτι του πρωτοστατούντος στην κατά της εταιρείας αντίθεση των κατοίκων της περιοχής.

Όπως φαίνεται όμως, κάποιοι ενώ θεωρούν απαράδεκτο το παραπάνω γεγονός, θεωρούν απόλυτα φυσικό να προπηλακίζουν και να απειλούν ένα άτομο μόνο του, λόγω έκφρασης διαφορετικής άποψης.

Δηλώνουμε προς κάθε κατεύθυνση την αντίθεση μας σε κάθε μορφή βίας και υπενθυμίζουμε στους θερμοκέφαλους ότι η αδικαιολόγητη και παράλογη βία που πηγάζει από ασυμφωνία σε απόψεις, μπορεί να μην συγκρίνεται ποιοτικά και ποσοτικά με την βία της εξουσίας αλλά αποτελεί παρόμοιο κεφάλαιο και είναι επίσης καταδικαστέα.

Οικολόγοι Πράσινοι

Πολιτική Κίνηση Χανίων

Στα : Θεσεις

Το αρθρο δημοσιευτηκε απο τον/την:

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Η απάντησή σας

Το email σας δεν δημοσιεύεται.

ΚΡΗΤΗ FM 101.5 live