Οικονομικό Επιμελητήριο Ελλάδας κοντά στους συναδέλφους και τα προβλήματα της κοινωνίας

Κανένα σχόλιο

Υπάρχει εναλλακτική λύση

Υπάρχει η ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΚΙΝΗΣΗ ΟΙΚΟΝΟΜΟΛΟΓΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ

Στις 12/12/2010 αλλάζουμε σελίδα

"Sponsored links"

Βάζουμε τέρμα στο κομματισμό και την ιδιοτέλεια

Στηρίζουμε ανεξάρτητες και αδέσμευτες φωνές

Γυρίζουμε σελίδα στο Οικονομικό Επιμελητήριο Ελλάδας

Αγαπητέ συνάδελφε /σα.

Η χώρα μας, αυτή τη χρονική περίοδο, διέρχεται ίσως την μεγαλύτερη κρίση στην ιστορία της .

Το σχέδιο διεξόδου από την κρίση που εφαρμόζει η κυβέρνηση και που συντάχθηκε με τις υποδείξεις της «τρόικας», δεν πείθει για την αποτελεσματικότητα του. Από τη μια δεν αντιμετωπίζει ουσιαστικά το έλλειμμα, και από την άλλη, οδηγεί την οικονομία σε βαθιά ύφεση, με τις επιχειρήσεις να κλείνουν , τους εργαζόμενους να χάνουν την εργασία τους , τους μισθούς να αγγίζουν τα χαμηλότερα επίπεδα, την εργασιακή ανασφάλεια μέρα με τη μέρα να μεγαλώνει , τη κερδοσκοπία να ευημερεί, την εργασιακή αλληλεγγύη να διαλύεται , τον αυταρχισμό και τον εθνικισμό να βρίσκονται στην ημερήσια διάταξη.

Σ’ αυτή την κοινωνικό – οικονομική συγκυρία , το Οικονομικό Επιμελητήριο Ελλάδας θα έπρεπε , δυναμικά , να έχει προβάλλει σαφείς θέσεις για την έξοδο της χώρας από την εφιαλτική κρίση.

Πολύ πριν κάνει την εμφάνισή της η συστημική αυτή κρίση, το Οικονομικό Επιμελητήριο θα έπρεπε να γνωρίσει στην Ελληνική κοινωνία, το που ήταν αναπόφευκτό να οδηγήσει η αυθαιρεσία, οι ανεξέλεγκτες δαπάνες του κεντρικού και ευρύτερου δημόσιου τομέα, η αύξηση των ελλειμμάτων,της φοροδιαφυγής και της συσσώρευσης του χρέους.

Δυστυχώς, οι παρατάξεις που πλειοψηφούν και ελέγχουν τη διοίκηση του Οικονομικού Επιμελητηρίου, λόγω των κομματικών δεσμεύσεων και εξαρτήσεων αδυνατούν ν’ ανταποκριθούν στην ουσιαστική του αποστολή .

"Sponsored links"

Με αυτό το διαμορφούμενο κοινωνικό, οικονομικό και επαγγελματικό κλίμα το Οικονομικό Επιμελητήριο Ελλάδας βαδίζει, στις 12 Δεκεμβρίου, για εκλογές για θα εκλέξει τα νέα διοικητικά του όργανα που θα το διοικήσουν την επόμενη τριετία.

Συνάδελφε /σα.

Πριν τρία χρόνια μας επιλέξατε να σας εκπροσωπήσουμε στα όργανα του ΟΕΕ. Ζητήσαμε τότε την εμπιστοσύνη σας για να προσπαθήσουμε να αλλάξουμε τα κακώς κείμενα . Δυστυχώς η δύναμή μας δεν μας επέτρεψε να συμβάλλουμε στην αλλαγή ρότας.

Στη Διοίκηση του Οικονομικού Επιμελητηρίου συνέχισαν να έχουν την πλειοψηφία οι δυνάμεις που οι εκπρόσωποί τους χρησιμοποιούσαν και συνεχίζουν να το χρησιμοποιούν σαν εφαλτήριο για την προσωπική τους προβολή, σαν φορέα προώθησης και υλοποίησης των κομματικών τους συμφερόντων.

Κάτω και μέσα σ’ αυτό το πλαίσιο δραστηριότητας το Επιμελητήριο, έμεινε μακριά από τους Οικονομολόγους , μακριά από τα προβλήματα τους. Δεν θέλουμε να μηδενίζουμε τις όποιες θετικές προσπάθειες έγιναν. Το ΟΕΕ πήρε κάποιες πρωτοβουλίες όμως δεν ήταν αρκετές ώστε να βοηθηθεί ο συνάδελφος επαγγελματίας οικονομολόγος είτε αυτός εργάζεται στον ιδιωτικό, είτε στον δημόσιο τομέα.

Δεν ανέδειξαν το ρόλο του Οικονομικού Επιμελητηρίου ως σύμβουλο της πολιτείας και της κοινωνίας .

Οι πολίτες και ειδικότερα οι συνάδελφοι δεν είδαν το ΟΕΕ να διαδραματίζει κεντρικό ρόλο, δεν άκουσαν μία ουσιαστική πρόταση.

Από τις πρώτες μέρες της εκλογής, της απερχόμενης, Κεντρικής Διοίκησης αγωνιστήκαμε να συγκροτηθεί ένα λειτουργικό προεδρείο. Προτείναμε , πάνω σε ένα minimum πρόγραμμα, να συμφωνήσουμε και να εκλέξουμε ένα αντιπροσωπευτικό προεδρείο από όλες τις παρατάξεις. Δυστυχώς η πρότασή μας δεν έγινε αποδεκτή και κάποιοι εκπρόσωποι, όπως της ΠΑΣΚΟ της Συνεργασίας και της Πανεπιστημονικής, έμειναν εκτός προεδρείου .

Σύντομα όμως, κάτω από την αθέτηση των προγραμματικών μας συμφωνιών διαχωρίσαμε την θέση μας και παραιτηθήκαμε από τη θέση του προεδρείου. την οποία θέση ανέλαβε αμέσως συνάδελφος της ΠΑΣΚΟ, χωρίς τις απαιτούμενες διαδικασίες εκλογής.

Διαχωρίσαμε την θέση μας από την πορεία ισοπέδωσης και απραξίας. Προσπαθήσαμε το ΟΕΕ να είναι παρών και κοντά στους συναδέλφους. Κάναμε προτάσεις για να λυθούν τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι συνάδελφοι. Διαχωρίσαμετην θέση μας από την πολιτική του ”εγώ”. Προτείναμε και προσπαθήσαμε το ΟΕΕ να είναι παρών στα προβλήματα της κοινωνίας.

Προτείναμε τη λειτουργία επιτροπών και στηρίξαμε κάθε πρωτοβουλία που θα επέτρεπε το ΟΕΕ να έχει θέση στα προβλήματα του τόπου . Τα αποτελέσματα δεν είναι ανάλογα των προσδοκιών όλων μας.

Προσπαθήσαμε ώστε το ΟΕΕ να έχει θέσεις για την φορολογία, τον αναγκαίο αναπτυξιακό νόμο, τον προϋπολογισμό, την ανεργία των νέων συναδέλφων.

Το αποτέλεσμα δεν μας ικανοποιεί.

Δεν είναι το Οικονομικό Επιμελητήριο αυτό που θέλουμε και αυτό που έχει ανάγκη η κοινωνία.

Δυστυχώς κατέληξε να γίνει ο χώρος όπου οι κομματικές παρατάξεις ανταγωνίζονται σε ανούσιες συνεδριάσεις βάζοντας το προβλήματα της κοινωνίας και των συνάδελφων σε δεύτερη μοίρα.

Συνάδελφοι μας απασχολεί έντονα που όλοι σιωπούν στην βέβαιη διάλυση του δημόσιου χαρακτήρα των ελεγκτικών μηχανισμών.

Παλαιότερα όταν διαλυόταν ο μηχανισμός των Δ.Ο.Υ. με την δημιουργία των ΕΘΕΚ, ΠΕΚ και ΤΕΚ, δημιουργώντας δύο ταχυτήτων ελεγκτικό μηχανισμό , όλοι σιωπούσαν . Τώρα ανέχονται την ηγεσία του αρμόδιου υπουργείου να υβρίζει και να λιθοβολεί τους συνάδελφους που εργάζονται στις Δ.Ο.Υ. Για ότι συμβαίνει στις εφορίες, ευθύνη έχει η πολιτική της σημερινής πολιτικής ηγεσίας. Δεν είναι αξιοπρεπές να εξευτελίζονται εργαζόμενοι και να σιωπούν οι συνδικαλιστές.

Απαιτούμε ενιαίο ελεγκτικό μηχανισμό, με αξιοκρατία, τεχνοκρατική οργάνωση και αναβάθμιση της θέσης και του ρόλου των συναδέλφων μας.

Απαιτούμε ένα ελεγκτικό μηχανισμό που θα στηρίζεται στην γενίκευση της νέας τεχνολογίας – όπως όλα τα ανεπτυγμένα κράτη , που θα μηδενίζει την υποκειμενικότητα και θα αναδεικνύει την φορολογική συνείδηση και την επαγγελματική επάρκεια των συνάδελφων μας Οικονομολόγων.

Δεν αποδεχόμαστε την ισοπέδωση των εργασιακών σχέσεων, τη κατάργηση δικαιωμάτων που είχαν κατακτηθεί με αγώνες και στερήσεις. Θα συνταχθούμε με όλους αυτούς για να προασπίσουμε τις θέσεις και τα δικαιώματα των συνάδελφων μας. Δεν ευθύνονται οι εργαζόμενοι για τις λάθος πολιτικές . Δεν μπορεί οι εργαζόμενοι να πληρώσουν το βάρος της σπάταλης , της κλεψιάς και της κακοδιαχείρισης. Δεν μπορεί να ανεχόμαστε να φτωχαίνουν και άλλο οι εργαζόμενοι για να προστατεύσουμε όλους αυτούς που με ελαφρότητα κατά το επιεικέστερο διοίκησαν τον τόπο.

Δεν ανεχόμαστε την υποκριτική στάση όλων αυτών που τώρα μιλούν για την εκκαθάριση των μητρώων. Εμείς στηρίξαμε και στηρίζουμε όποια πρωτοβουλία γίνεται. Όμως η υπάρχουσα κατάσταση στα μητρώα του Οικονομικού Επιμελητηρίου είναι απόρροια , της ανοχής και της συμμετοχής των κυρίαρχων παρατάξεων της ΠΑΣΚΟ και της ΔΗΚΙΟ.

Παρ’ όλα αυτά εμείς είμαστε πρόθυμοι , θα στηρίξουμε όποια ενέργεια συμβάλλει στην εκκαθάριση των αρχείων του Οικονομικού Επιμελητηρίου.

Γνωρίζουμε όμως ότι αυτοί που δημιούργησαν τα προβλήματα, αδυνατούν να υιοθετήσουν ενέργειες που θα δώσουν λύσεις. Πραγματική εκκαθάριση μπορεί να γίνει τώρα με την πιστοποίηση.

Στις εκλογές της 12ης Δεκεμβρίου η ενίσχυση των δυνάμεων της Ανεξάρτητης Κίνησης Οικονομολόγων θα δημιουργήσει τις προϋποθέσεις μεταξύ των άλλων και γι’ αυτό το ζήτημα να βάλλουμε το μαχαίρι μέχρι εκεί που πρέπει.

Θεωρούμε ευκαιρία την ψήφιση του νόμου 3842/2010 όπου θα πιστοποιηθούν οι συνάδελφοι για την άσκηση του επαγγέλματος τους. Είστε αναγκασμένοι να συμφωνήσετε μαζί μας ότι ο πιστοποιημένος συνάδελφος πρέπει να έχει και να αποδεικνύει την επιστημονική και επαγγελματική του επάρκεια. Τώρα είναι ευκαιρία να ολοκληρωθεί η εκκαθάριση των μητρώων του ΟΕΕ και εδώ θα φανεί η πραγματική σας πρόσθεση.

Όμως συνάδελφοι για να πάμε μπροστά και να ανταποκριθούμε στα κελεύσματα των καιρών και τις ανάγκες των συναδέλφων , είναι ανάγκη όλοι να στηρίζουμε το Οικονομικό Επιμελητήριο.

Να απαιτήσουμε για το συνάδελφο Λογιστή Φοροτέχνη :

· Την κατάργηση του άρθρου 38 του Ν. 2873/2000.

· Την γενίκευση της νέας τεχνολογίας στην άσκηση του επαγγέλματος

· Την διαρκή επιμόρφωση των συναδέλφων ανταποδοτικά από τους πόρους που δίνει.

Να απαιτήσουμε οι ελεγκτικές εταιρείες και οι τράπεζες να σταματήσουν να λειτουργούν σε βάρος των συναδέλφων μας.

Για τους συναδέλφους μας που εργάζονται στο δημόσιο να σταματήσει η πολιτική ηγεσία να τους λιθοβολεί και να μας πει ποια πολιτική θα εφαρμόσει.

Για τους συναδέλφους που εργάζονται στις τράπεζες ένα ωράριο και μια αξιοπρεπή αμοιβή.

Συνάδελφοι

Σε εμάς που δεν αρμόζει ένα ΟΕΕ δέσμιο κομματικών αγκυλώσεων και συμφερόντων, δεν έχουμε δικαίωμα να σιωπούμε. Αν το ΟΕΕ ήταν απαλλαγμένο των κομματικών αγκυλώσεων θα είχε την δυνατότητα να διεκδικεί.

Να διεκδικεί για την περιφρούρηση του επαγγέλματος, για επαγγελματική κατοχύρωση ,αναβάθμιση και καταξίωση, για ουσιαστική επιμόρφωση και κατάρτιση.

Οφείλουμε να απαιτήσουμε την επαγγελματική αξιοπρέπεια και την ίση μεταχείριση των επιστημόνων Οικονομολόγων με στελέχη άλλων επιστημονικών χώρων .

Οφείλουμε να προσπαθήσουμε για όλα εκείνα που αφορούν το επάγγελμα μας και να προτάξουμε την κοινή μας αγωνία.

Οφείλουμε να ορθώσουμε το ανάστημα μας σε όλες τις δυνάμεις που βολεύονται με την στασιμότητα και αρκούνται στον ρόλο του εντολοδόχου του εκάστοτε Υπουργού.

Οφείλουμε να εργαστούμε συνειδητά και επίμονα για την προώθηση της οικονομικής επιστήμης

Πρέπει να λειτουργήσουμε τον θεσμό του ΟΕΕ για τους Οικονομολόγους και την κοινωνία.

Πρέπει να ορθώσουμε λόγο και να αναδείξουμε τις πραγματικές αιτίες των προβλημάτων της κοινωνίας μας, των προβλημάτων που γεννά η άγρια ανάπτυξη και η υποβάθμιση του περιβάλλοντος και η καθημερινή απαξίωση της ανθρώπινης ζωής, που επιβάλλει τις χωρίς αρχές λειτουργία του οικονομικού συστήματος.

Πρέπει να λειτουργήσουμε βάζοντας στην άκρη τον παραγοντίσκο και την κομματική προσήλωση, που δεν συμβάλλουν στην λειτουργία των θεσμών και στην εξυπηρέτηση της κοινωνίας και των πολιτών. Η περίοδος που ζούμε επιβάλλει συμμετοχικούς θεσμούς με συλλογικότητα και αλληλεγγύη.

Επιβάλλει να τεθεί στο περιθώριο τη πολιτική του ”εγώ” και να προταχθεί η πολιτική του ”όλοι μαζί”.

Οφείλουμε να συμβάλλουμε να μπουν στο περιθώριο όλοι αυτοί που βλέπουν το ΟΕΕ σαν πάρεργο.

Οικονομικό Επιμελητήριο Ελλάδας κοντά στους συναδέλφους και τα προβλήματα της κοινωνίας.

Υπάρχει εναλλακτική λύση

Υπάρχει ηΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΚΙΝΗΣΗ ΟΙΚΟΝΟΜΟΛΟΓΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ

Στις 12/12/2010 αλλάζουμε σελίδα

Βάζουμε τέρμα στο κομματισμό και την ιδιοτέλεια

Στηρίζουμε ανεξάρτητες και αδέσμευτες φωνές

Γυρίζουμε σελίδα στο Οικονομικό Επιμελητήριο Ελλάδας

Α. Οι υποψήφιοι για την Τοπική Διοίκηση του 15ου ΠΤ είναι:

15ο ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟ ΤΜΗΜΑ ΔΥΤΙΚΗΣ ΚΡΗΤΗΣ

ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΚΙΝΗΣΗ ΟΙΚΟΝΟΜΟΛΟΓΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ

(Α.ΚΙ.Ο.Ε.)

1. ΑΛΕΒΙΖΑΚΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΤΟΥ ΕΛΕΥΘΕΡΙΟΥ

2. ΔΕΡΜΙΤΖΑΚΗΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΤΟΥ ΓΕΩΡΓΙΟΥ

3. ΖΥΜΒΡΑΓΟΥΔΑΚΗΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΤΟΥ ΘΕΟΛΟΓΟΥ

4. ΚΛΩΘΑΚΗΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΤΟΥ ΕΜΜΑΝΟΥΗΛ

5. ΛΑΚΙΩΤΑΚΗΣ ΑΝΤΩΝΙΟΣ ΤΟΥ ΣΠΥΡΙΔΩΝΑ

6. ΛΕΝΤΑΡΑΚΗΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΤΟΥ ΓΕΡΑΣΙΜΟΥ

7. ΜΠΑΪΛΑΚΗΣ ΑΝΔΡΕΑΣ ΤΟΥ ΜΙΧΑΗΛ

8. ΜΠΟΛΑΝΗΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΤΟΥ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ

9. ΟΥΡΑΝΟΣ ΕΜΜΑΝΟΥΗΛ ΤΟΥ ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ

10. ΠΑΠΑΔΑΚΗΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΤΟΥ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ

Β. Οι υποψήφιοι για την Συνέλευση των Αντιπροσώπων είναι:

ΑΛΕΒΙΖΑΚΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΤΟΥ ΕΛΕΥΘΕΡΙΟΥ

ΒΟΥΡΒΑΧΑΚΗΣ ΣΤΑΥΡΟΣ ΤΟΥ ΣΤΥΛΙΑΝΟΥ (Ν.ΡΕΘΥΜΝΗΣ)

ΓΑΥΓΙΩΤΑΚΗΣ ΕΛΕΥΘΕΡΙΟΣ ΤΟΥ ΜΙΧΑΗΛ (Ν.ΧΑΝΙΩΝ)

ΓΙΑΝΝΟΥΛΗ ΑΝΝΑ ΤΟΥ ΕΥΑΓΓΕΛΟΥ (Ν.ΧΑΝΙΩΝ

ΔΕΡΜΙΤΖΑΚΗ ΕΥΑΓΓΕΛΙΑ ΤΟΥ ΓΕΩΡΓΙΟΥ (Ν.ΡΕΘΥΜΝΗΣ)

ΔΕΡΜΙΤΖΑΚΗΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΤΟΥ ΓΕΩΡΓΙΟΥ (Ν.ΡΕΘΥΜΝΗΣ)

ΚΟΚΚΙΝΑΚΗΣ  ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΤΟΥ ΠΑΥΛΟΥ (Ν.ΡΕΘΥΜΝΗΣ)

ΚΛΩΘΑΚΗΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΤΟΥ ΕΜΜΑΝΟΥΗΛ (Ν.ΧΑΝΙΩΝ)

ΛΑΓΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΤΟΥ ΑΠΟΣΤΟΛΟΥ (Ν.ΡΕΘΥΜΝΗΣ)

ΛΑΚΙΩΤΑΚΗΣ  ΑΝΤΩΝΙΟΣ ΤΟΥ ΣΠΥΡΙΔΩΝΟΣ (Ν.ΧΑΝΙΩΝ)

ΛΕΝΤΑΡΑΚΗΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΤΟΥ ΓΕΡΑΣΙΜΟΥ (Ν.ΧΑΝΙΩΝ)

ΜΟΥΝΤΟΓΙΑΝΝΑΚΗΣ ΕΜΜΑΝΟΥΗΛ ΤΟΥ ΓΕΩΡΓΙΟΥ (Ν.ΧΑΝΙΩΝ)

ΜΠΑΙΛΑΚΗΣ ΑΝΔΡΕΑΣ ΤΟΥ ΜΙΧΑΗΛ (Ν.ΧΑΝΙΩΝ)

ΜΠΟΛΑΝΗΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΤΟΥ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ (Ν.ΧΑΝΙΩΝ

ΟΥΡΑΝΟΣ ΕΜΜΑΝΟΥΗΛ ΤΟΥ ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ (Ν.ΡΕΘΥΜΝΗΣ)

ΠΑΠΑΔΑΚΗΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΤΟΥ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ (Ν.ΧΑΝΙΩΝ)

ΠΑΠΑΔΟΚΟΚΟΛΑΚΗΣ ΣΠΥΡΙΔΩΝ ΤΟΥ ΑΝΤΩΝΙΟΥ (Ν.ΧΑΝΙΩΝ)

ΤΣΙΒΟΥΡΑΚΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ ΤΟΥ ΑΝΔΡΕΑ (Ν.ΧΑΝΙΩΝ)

ΤΣΟΧΑ ΜΑΡΙΑ ΤΟΥ ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ (Ν.ΧΑΝΙΩΝ)

ΦΡΑΓΚΙΑΔΑΚΗΣ ΧΡΗΣΤΟΣ ΤΟΥ ΓΕΩΡΓΙΟΥ (Ν.ΡΕΘΥΜΝΗΣ)

Στα : Θεσεις

Το αρθρο δημοσιευτηκε απο τον/την:

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Η απάντησή σας

Το email σας δεν δημοσιεύεται.

ΚΡΗΤΗ FM 101.5 live