Οι Ευρωπαίοι Φεντεραλιστές Κρήτης για την συνδιάσκεψη του Κανκούν για το περιβάλλον

Κανένα σχόλιο

Μετά την αποτυχία της Διάσκεψης για την Κλιματική Αλλαγή στην Κοπεγχάγη , η 16η Συνδιάσκεψη των μερών της Σύμβασης Πλαισίου του ΟΗΕ για την Κλιματική Αλλαγή στο Κανκούν του Μεξικού, διατυπώνει μια σειρά ζητημάτων, καθώς δεν υπάρχει ακόμη συναίνεση για μεγάλα θέματα, όπως: η χρηματοδότηση, η μείωση των εκπομπών, της παρακολούθησης, υποβολής εκθέσεων και επαλήθευσης.

Για την Συνδιάσκεψη του Κανκούν, προκειμένου να περιοριστεί η υπερθέρμανση του πλανήτη, οι Ευρωπαίοι Φεντεραλιστές Κρήτης υποβάλλουν μεταξύ άλλων τα αιτήματα:

*             Να εξασφαλισθεί μια αποτελεσματική σημαντική εξέλιξη στο Κανκούν, καθώς, οι φυσικές καταστροφές που έχουν εκδηλωθεί φέτος, δίνουν μια πρώτη εντύπωση για τις προβλέψεις των επιστημόνων ως προς τις συνέπειες της υπερθέρμανσης του πλανήτη. Εάν περάσει αρκετός χρόνος μέχρι την επικύρωση της νέας συμφωνίας για το κλίμα, το κόστος της προσαρμογής θα αυξηθεί σημαντικά.

"Sponsored links"

*             Την Ε.Ε. να αναλάβει ηγετικό ρόλο, με την Επιτροπή και την Βελγική Προεδρία να εκφράζουν την ενιαία ευρωπαϊκή θέση, οι Υπουργοί των κρατών-μελών, να εκπροσωπούν την κοινή θέση της εντολής της Ε.Ε., θέση που δεν διαφέρει από τα εθνικά συμφέροντα.

*             Την Ε.Ε. να αποδείξει την αξιοπιστία της ως προς την ταχύτητα χρηματοδότησης και πλήρη διαφάνεια των  7,2 δισ. € που έχει δεσμευθεί να καταβάλλει.

*             Η Ε.Ε. να αναβαθμίσει τον στόχο μείωσης των εκπομπών αερίων κατά 30% μέχρι το 2020, με τις βιομηχανικές χώρες να πρέπει να μειώσουν τις εκπομπές τους κατά 25-40% έως το 2020, για να επιτευχθεί ο στόχος της συγκράτησης αύξησης της θερμοκρασίας στους  2. ° C

*             Η Ε.Ε. να αποδείξει ότι έχει την ετοιμότητα για μια δεύτερη περίοδο δέσμευσης στην μείωση των κλιματικών αερίων στο πλαίσιο του Πρωτοκόλλου του Κιότο, με τις προσπάθειες για την κλιματική προστασία να πρέπει να συνεχιστούν ακόμα και μετά το 2012.

*             Οι προχωρημένες από την Διάσκεψη της Κοπεγχάγης διαπραγματεύσεις για τη μείωση των εκπομπών από την αποψίλωση και την υποβάθμιση των δασών θα πρέπει να ολοκληρωθούν στο Κανκούν, παρουσιάζοντας αποτελέσματα εντός του τρέχοντος έτους. Το σχέδιο στρατηγικής της  Συνδιάσκεψης της Ναγκόγια για την βιοποικιλότητα, περιλαμβάνει τον στόχο να σταματήσει  η αποψίλωση των δασών μέχρι το 2020, με την ενσωμάτωση του έτους αυτού   στη συμφωνία για το κλίμα.

*             Οι όροι και οι μηχανισμοί μεταφοράς τεχνολογίας πρέπει να γίνουν πιο ουσιαστικοί, καθώς υπάρχουν επιτυχημένες ευρωπαϊκές πρωτοβουλίες που θα πρέπει να φέρουν τις διεθνείς διαπραγματεύσεις ένα βήμα πιο μπροστά σε αυτό το θέμα.

*             Να δημιουργηθούν οι κατάλληλες προϋποθέσεις για μια αποτελεσματική παρακολούθηση, υποβολή εκθέσεων και την επαλήθευση του συστήματος, με συμφωνία ως προς τα μέτρα για την ανάπτυξη ελέγχου των εκπομπών.

*             Η αρχιτεκτονική της χρηματοδότησης , της προστασίας του κλίματος την περίοδο 2013-2020 πρέπει να καθοριστεί, με τις αναπτυσσόμενες χώρες να χρειάζονται μια αξιόπιστη μακροπρόθεσμη προοπτική για τη στήριξη & τις προσπάθειες προσαρμογής ως προς την άμβλυνση των κλιματικών αλλαγών.

*             Στην 17η Συνδιάσκεψη που θα λάβει χώρα στη Νότια Αφρική στο τέλος του 2011, θα πρέπει να συναφθούν συμφωνίες , ιδίως ως προς την παγκόσμια δέσμευση για μείωση των αερίων του θερμοκηπίου και ένα κοινό μακροπρόθεσμο όραμα το 2050 για την επιτυχή καταπολέμηση της κλιματικής αλλαγής, εξέλιξη που σημαίνει για την Ε.Ε. μείωση των εκπομπών αερίων του θερμοκηπίου κατά τουλάχιστον 80% (σε σύγκριση με τα επίπεδα του 1990).

"Sponsored links"

Οι Ευρωπαίοι Φεντεραλιστές Κρήτης, υποστηρίζουν τις πρωτοβουλίες σε όλα τα επίπεδα (ευρωπαϊκό, εθνικό, περιφερειακό, τοπικό), για μια οικονομία χαμηλών εκπομπών άνθρακα, με την Ε.Ε. να αποτελέσει πρότυπο για μια παγκόσμια προσπάθεια για την σωτηρία του πλανήτη.

Το αρθρο δημοσιευτηκε απο τον/την:

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Η απάντησή σας

Το email σας δεν δημοσιεύεται.

ΚΡΗΤΗ FM 101.5 live