Οι Ευρωπαίοι Φεντεραλιστές Κρήτης για την συνθήκη της Λισαβόνας

Κανένα σχόλιο

«Η Συνθήκη της Λισαβόνας, η οποία τέθηκε σε ισχύ πριν από ένα χρόνο, συνέβαλλε προς την κατεύθυνση της ενίσχυσης της ευρωπαϊκής αλληλεγγύης, όμως η Ε.Ε. απαιτείται να κινηθεί με βήματα πιο τολμηρά & αποφασιστικά για μια ισχυρότερη και αποτελεσματικότερη Ευρωπαϊκή Ένωση» τονίζεται σε ανακοίνωση των Ευρωπαίων Φεντεραλιστών Κρήτης, με την ευκαιρία συμπλήρωσης ενός έτους από ημερομηνία εφαρμογής της Συνθήκης.

Παρά τα όσα θετικά επήλθαν με την Λισαβόνα [  ενίσχυση της  δημοκρατικής νομιμοποίησης της Ε.Ε. & του ρόλου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου , εξορθολογισμό & διαφάνεια επι της διαδικασίας λήψης αποφάσεων, την δυνατότητα να λαμβάνονται υπ’όψιν αιτήματα Πολιτών που θα έχουν εξασφαλίσει ένα εκατομμύριο υπογραφές , περαιτέρω εμπλοκή της Τοπικής Διακυβέρνησης  ] , ενώ απομένουν να γίνουν πολλά, ορισμένες εθνικές κυβερνήσεις και ορισμένα εθνικά κοινοβούλια δεν έχουν ενσκύψει ως όφειλαν επι του διακυβεύματος της Συνθήκης της Λισαβόνας.

Εν μέσω της δημοσιονομικής κρίσης, στην Ε.Ε. δεν έχουν αποδοθεί οι αναγκαίοι πόροι για να μπορέσει να εκπληρώσει τον πολιτικό ρόλο που της έχει ανατεθεί με την Συνθήκη της Λισαβόνας.

"Sponsored links"

Οι εμφανείς αδυναμίες στην ΟΝΕ , επιβάλλουν  μεταρρυθμίσεις για το μέλλον της ευρωζώνης , δημιουργώντας δομές  δημοκρατικής οικονομικής διακυβέρνησης & ενός   γνήσιου κοινοτικού προϋπολογισμού, και όχι την συνέχιση μιας αναγκαστικής συγκέντρωσης διαφορετικών εθνικών οικονομικών πολιτικών.

Για την αντιμετώπιση αυτής της θεσμικής , λειτουργικής αδυναμίας, εκτός της ύπαρξης ισχυρής οικονομικής διακυβέρνησης, απαιτείται μεγαλύτερη λαϊκή νομιμοποίηση της Ευρωπαϊκής Ένωσης, μέσα απο την αναγκαία μεταρρύθμιση του συστήματος εκλογής των μελών του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου.

Για τους Ευρωπαίους Φεντεραλιστές Κρήτης, που όπως σε όλη την Ευρώπη, εξάσκησαν πολιτική πίεση υπέρ της Συνθήκης, η Λισαβόνα απέδειξε, ότι η μεταρρύθμιση των Συνθηκών αποτελεί ίδιον της δυναμικής της ευρωπαϊκής ολοκλήρωσης και υπο το πρίσμα αυτό, ενισχύεται η πρόκληση για μια ενωμένη Ευρώπη πιο αποτελεσματική, πιο δημοκρατική.

Το αρθρο δημοσιευτηκε απο τον/την:

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Η απάντησή σας

Το email σας δεν δημοσιεύεται.

ΚΡΗΤΗ FM 101.5 live