Οι νέοι μας προτείνουν οικολογική μετακίνηση στα Χανιά

Κανένα σχόλιο

Στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου, το απόγευμα του Σαββάτου 20 Φεβρουαρίου 2010,  ο Δήμος Χανίων  και το Γραφείο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης της Δ/νσης Β/θμιας Ν.Χανίων, υποδέχονται τους Μαθητές του 6ου Γυμνασίου Χανίων που θα παρουσιάσουν την εργασία για την Οικολογική μετακίνηση στα Χανιά. Με επίκεντρο τον σεβασμό στο δικαίωμα ελευθερίας μετακίνησης των πολιτών, συνεχίζεται φέτος για έβδομη χρονιά η Εκστρατεία ECOMOBILITY, που διοργανώνει ο εθελοντικός οργανισμός για το Αστικό Περιβάλλον ECOCITY με τη συμμετοχή και συστράτευση σημαντικών επιστημονικών ιδρυμάτων, οργανισμών και φορέων.

Με το σύνθημα «Οι Μαθητές ερευνούν, οι Πόλεις ενημερώνονται, η Κοινωνία ευαισθητοποιείται», ομάδες μαθητών από είκοσι επτά πόλεις της χώρας μελέτησαν τα προβλήματα που προκαλούν οι συνήθειες και συνθήκες μετακίνησης στην πόλη τους και καταθέτουν τρόπους για τη σωστή χρήση των Μέσων Μεταφοράς στην πόλη τους, με σκοπό τη βελτίωση της ποιότητας ζωής στις πόλεις.

Ο Δήμος Χανίων και το Γραφείο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Ν.Χανίων, θα υποδεχτούν τις προτάσεις για τα προβλήματα μετακίνησης στην πόλη των Χανίων από την ομάδα των μαθητών της τρίτης τάξης του 6ου Γυμνασίου Χανίων, το απόγευμα του Σαββάτου 20 Φεβρουαρίου 2010 και ώρα 18:00 στην αίθουσα Δημοτικού Συμβουλίου, Κυδωνίας 29, Χανιά.

"Sponsored links"

Η ομάδα των μαθητών που θα παρουσιάσει τις προτάσεις της και θα απαντήσει σε ερωτήσεις συμμετεχόντων για τα προβλήματα που προκαλεί στην λειτουργία της πόλης η αλόγιστη χρήση των αυτοκινήτων, είναι: Μπεμπλιδάκη Τώνια, Ντεντάκη Αναστασία, Μουστάκη Κυριακή, Μποστάνη Χριστίνα, Μουλακάκη Αναστασία, Ξυλάκης Μάνος, Νικολουδάκη Όλγα και Μέρη Χαρά με τον συντονισμό του καθηγητή Σωτηρόπουλου Νίκου.

Η Εκστρατεία ΕCOMOBILITY 2009-10, τελεί υπό την Αιγίδα του Υπουργείου Παιδείας, Δια Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων, του Υπουργείου Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, του Υπουργείου Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής, του Υπουργείου Οικονομίας, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας, του Επιτρόπου Περιβάλλοντος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής καθώς και της  Αντιπροσωπείας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Ελλάδα.

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επισκεφθείτε τον ειδικό δικτυακό τόπο που έχει δημιουργήσει το ECOCITY.

Το αρθρο δημοσιευτηκε απο τον/την:

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Η απάντησή σας

Το email σας δεν δημοσιεύεται.

ΚΡΗΤΗ FM 101.5 live