Οι Οικολόγοι Πράσινοι για τη διαμάχη Πολυτεχνείου – Κατάληψης στο κτίριο της Μεραρχίας

Κανένα σχόλιο

Σχετικά με τη διαμάχη πολυτεχνείου Χανίων και κατάληψης «Ρόζα Νέρα» για το κτίριο της  Μεραρχίας, έχουμε να παρατηρήσουμε να παρακάτω: Αναγνωρίζουμε πως η  συγκεκριμένη κατάληψη είναι ένας ζωντανός χώρος, με πολύχρονη παρουσία στην πόλη μας,  που έχει οργανώσει  πλήθος πολιτιστικών και πολιτικών εκδηλώσεων και παρεμβάσεων.

Πάρα πολλοί Χανιώτες και Χανιώτισσες έχουν συμμετάσχει σ αυτές. Είναι ένα στέκι που προσφέρει  δυνατότητα πολιτισμένης ψυχαγωγίας σ όλους-ες, ακόμα και σε νέους  άνεργους, χαμηλόμισθους  κ.λ..π.  Γι αυτό ακριβώς θεωρούμε σημαντική την ύπαρξή του στην πόλη, ασχετα με τις όποιες πολιτικές διαφορές υπάρχουν.

Οσον αφορά το κτίριο της Μεραρχίας, θέτουμε το ερώτημα αν πραγματικά  υπάρχει προγραμματισμός για  άμεση χρησιμοποίησή  του για στέγαση κάποιου τμήματος (σχολής)  του πολυτεχνείου. Σ’ αυτή την περίπτωση, υπενθυμίζουμε πως το Πολυτεχνείο Κρήτης έχει στην κατοχή του έναν μεγάλο αριθμό ακινήτων στα όρια του  Δήμου Χανίων (πολλά από αυτά αναξιοποίητα και με μηδαμινές προοπτικές άμεσης χρήσης), και θα μπορούσε, με πνεύμα  κοινωνικής ευαισθησίας, να παραχωρήσει τη χρήση ενός από αυτά για τις δραστηριότητες που σήμερα γίνονται στο κτίριο αυτό.

"Sponsored links"

Π.Κ. Χανίων

Το αρθρο δημοσιευτηκε απο τον/την:

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Η απάντησή σας

Το email σας δεν δημοσιεύεται.

ΚΡΗΤΗ FM 101.5 live