Ουδέν κακόν αμιγές καλού

Κανένα σχόλιο

Πρόσφατα ήλθε στο φως της δημοσιότητας μια εξαιρετικά άσχημη  και επώδυνη για όλους μας περίπτωση παθητικής κακοποίησης ζώων στο χωριό Πεπονίδες κοντά στον Άγιο Νικόλαο Κρήτης για την οποία ενημερώθηκε τόσο ο τύπος όσο και οι αρμόδιες αστυνομικές και εισαγγελικές αρχές.

Θα θέλαμε να εξάρουμε  τον άψογο τρόπο με τον οποίο λειτούργησε το Αστυνομικό Τμήμα Αγίου Νικολάου και ιδιαίτερα ο Αστυνόμος κ. Καμινάκης, γεγονός που μας χαροποιεί ιδιαίτερα , αφού βλέπουμε τις προσπάθειές μας  για ενεργοποίηση των αστυνομικών αρχών να αποδίδουν καρπούς.

Έτσι αμέσως μετά την ενημέρωση  εκ μέρους μας τόσο της Εισαγγελίας όσο και της Αστυνομίας  η τελευταία μετέβη στον χώρο όπου υπήρχαν τα δύστυχα αυτά ζώα μαζί με την Διεύθυνση Κτηνιατρικής.

"Sponsored links"

Σε τηλεφωνική μας επικοινωνία οι αστυνομικοί μας ενημέρωσαν για το πόσο σοκαρίστηκαν από την εικόνα των ζώων καθώς και ότι ήλθαν σε επικοινωνία με τον ιδιοκτήτη τους, ο οποίος εκτός από τα ζώα κακοποιεί και τα μέλη της οικογένειάς του, σύμφωνα με  ασφαλείς πληροφορίες μας.

Μετά από ενέργειες της Αστυνομίας τα δύο ζώα σύντομα θα απομακρυνθούν από εκεί και θα τα αναλάβουν φιλόζωοι της περιοχής, θα υπάρχει δε συνεχής μέριμνα για να μην τοποθετηθούν άλλα.

Χαιρόμαστε ιδιαίτερα γιατί  η σωστή συνεργασία αστυνομίας, εισαγγελίας  και φιλοζωικών συλλόγων έχει σαν αποτέλεσμα τον σωστό και σύμφωνα με τους νόμους χειρισμό των υποθέσεων κακοποίησης ζώων και την επιτυχή έκβασή τους.

Με την ευκαιρία να ενημερώσουμε και για μια άλλη περίπτωση στην περιοχή Ιεράπετρας την οποία επίσης δημοσιοποιήσαμε και στη οποία είχαμε ανάλογη σωστή παρέμβαση εκ μέρους  της αστυνομίας της Ιεράπετρας .

Πρόκειται για 6 ιδιόκτητα ζώα τα οποία  διαβίωναν  σε πολύ άσχημες συνθήκες. Μετά την παρέμβαση όλων μας σήμερα τα σκυλιά αυτά έχουν το δικό τους ξύλινο σπιτάκι, έχουν εμβολιαστεί και αποπαρασιτωθεί,  οι συνθήκες υγιεινής και διατροφής τους έχουν βελτιωθεί, μεγάλωσαν δε οι αλυσίδες  και τα ζώα έχουν κάποια άνεση κινήσεων, συνεχίζουμε δε την προσπάθεια για ακόμη καλύτερα αποτελέσματα.

Ο φιλοζωικός Σύλλογος Χανίων δέχτηκε τις προηγούμενες ημέρες των συνεχών βροχοπτώσεων μια καταγγελία για ένα δεμένο- τι πρωτοτυπία αλήθεια- σκυλί το οποίο μη μπορώντας να προστατευθεί από την βροχή βρισκόταν μέσα σε μα λίμνη νερών, τα οποία σκέπαζαν σχεδόν το μισό του σώμα και υπήρχε κίνδυνος να πνιγεί.

Μέλη του συλλόγου μας μετέβησαν στο σημείο και διαπίστωσαν το αληθές της καταγγελίας. Προσπάθησαν να πείσουν τους ιδιοκτήτες του σκύλου να μεταφέρουν το σκυλάκι κάπου που να μην βρέχεται αλλά πήραν την γνωστή απάντηση «δικό μας είναι, ότι θέλουμε το κάνουμε»

Και επειδή δεν  κάνουμε ότι θέλουμε το κατοικίδιό μας αλλά ότι προβλέπει η νομοθεσία καλέσαμε το αστυνομικό τμήμα Σούδας, το οποίο παρά το γεγονός ότι είχε να αντιμετωπίσει σοβαρό τροχαίο δυστύχημα έσπευσε στον χώρο, όπου βρισκόταν το σκυλί, έκανε συστάσεις στους ιδιοκτήτες τους, οι οποίο αμέσως μετάφεραν το ζώο σε χώρο που να μην βρέχεται.

Μέλη του συλλόγου μας θα παρακολουθούν την πορεία της υπόθεσης αυτής.

"Sponsored links"

Με την ευκαιρία αυτή να αναφερθούμε στις  συντονισμένες προσπάθειες που καταβάλει η Πανελλαδική Συντονιστική Επιτροπή και για την Κρήτη οι φιλοζωικοί σύλλογοι Η ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΤΩΝ ΖΩΩΝ στα Χανιά και ΖΩΦΟΡΟΣ  στο Ηράκλειο, σε επίπεδο Επικράτειας για την κατάργηση της αλυσόδεσης των ζώων και για τη αλλαγή των συνθηκών διαβίωσης των ποιμενικών σκύλων, σε συνεργασία με τα αντίστοιχα Υπουργεία Προστασίας του Πολίτη , Δικαιοσύνης και Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, όπου έχουν κατατεθεί συγκεκριμένες προτάσεις καθώς και νόμοι άλλων κρατών μελών της Ε.Ε .

Εκτιμάμε ότι μέσα στο 2011  θα έχουμε ευχάριστα νέα να ανακοινώσουμε.

Τέλος από τον φιλοζωικό σύλλογο Χανίων Η ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΤΩΝ ΖΩΩΝ διασώθηκαν δύο βαριά τραυματισμένα  από τροχαίο ζώα, τα οποία αυτοί που τα τραυμάτισαν τα παράτησαν μέσα στο δρόμο , στο κρύο και την βροχή.

Τα σκυλάκια, δέχονται την κτηνιατρική φροντίδα αλλά λόγω του πολύ σοβαρού τραυματισμού τους είναι άγνωστη η πορεία της υγείας τους. Το ένα εξ αυτών θα μεταφερθεί  στην Γερμανία όπου θα υποβληθεί σε μια πολύ λεπτή και πολυέξοδη χειρουργική επέμβαση, τα έξοδα της οποίας αναλαμβάνουν  αλλοδαποί φιλόζωοι.

Για την Πανελλαδική Συντονιστική Επιτροπή Ζωοφιλικών Σωματείων

Αναστασία Μπομπολάκη

Η ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΤΩΝ ΖΩΩΝ, Χανιά

Μαρία Χουστουλάκη

ΖΩΦΟΡΟΣ , Ηράκλειο.

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

Εισαγγελία Πρωτοδικών Λασιθίου

Αστυνομικά Τμήματα Αγίου Νικολάου και Ιεράπετρας

Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη

Υπουργείο Δικαιοσύνης

Το αρθρο δημοσιευτηκε απο τον/την:

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Η απάντησή σας

Το email σας δεν δημοσιεύεται.

ΚΡΗΤΗ FM 101.5 live