Ούτε λέξη για τις «μαύρες τρύπες»!

Κανένα σχόλιο

Ζήτησε και έλαβε την υποστήριξη της Γαλλίας ο πρωθυπουργός και κατευθύνεται πλέον με άλλον αέρα στην Ουάσιγκτον, όπου θα συναντηθεί με τον αμερικανό πρόεδρο Μπάρακ Ομπάμα. Στο τραπέζι πλέον πέφτει η ίδρυση ευρωπαϊκού νομισματικού ταμείου, στην προσπάθεια να μπει ένα ακόμη λιθαράκι στην αυτοτέλεια της Ευρώπης που νοιώθει πως τα κερδοσκοπικά παιχνίδια κατά της Ελλάδας απειλούν ολόκληρη την ευρωζώνη.

Του Φίλιππου Ζάχαρη

Ο Γιώργος Παπανδρέου αισθάνεται δυναμωμένος μετά τις διαβεβαιώσεις του Νικολά Σαρκοζί πως η Γαλλία θα βρίσκεται στο πλευρό της Ελλάδας όποτε το ζητήσει, επικαιροποιώντας  την σταθερή ισχύ του γνωστού από τα παλιά συνθήματος «Ελλάς – Γαλλία – Συμμαχία». Έχοντας  ξεπεράσει το σοκ των ελληνογερμανικών εμπλοκών που υποβοηθήθηκαν σημαντικά από τα αλλεπάλληλα δημοσιεύματα των γερμανικών εφημερίδων, και με τον αέρα πως ηγείται μιας κυβέρνησης που επιθυμεί να βάλει τάξη στο έλλειμμα, ο Γιώργος Παπανδρέου εισπράττει δηλώσεις υποστήριξης αναφορικά με τα νέα οικονομικά μέτρα που εξήγγειλε προσφάτως.

"Sponsored links"

Και η Άνγκελα Μέρκελ αλλά και ο Σαρκοζί  υπογράμμισαν ότι τα μέτρα της κυβέρνησης ΠΑΣΟΚ είναι προς την σωστή κατεύθυνση και πως συμβάλλουν στην μακροπρόθεσμη  εδραίωση της οικονομικής σταθερότητας στην Ελλάδα. Αυτό όμως που δεν έλαβαν υπόψιν τους οι ευρωπαίοι ηγέτες είναι το τι δημιουργούν τα εν λόγω μέτρα στους Έλληνες πολίτες, σε μια χώρα όπου οι μισθοί είναι τρεις με τέσσερις φορές κάτω από αυτούς της Γαλλίας ή Γερμανίας.

Κανείς δεν έλαβε υπόψιν ή απλά έκανε πως δεν άκουγε τις αντιδράσεις των Ελλήνων πολιτών, που σε αντιδιαστολή με τις ρήσεις του πρωθυπουργού πως συναντά πολίτες που είναι διατεθειμένοι να παραχωρήσουν τους μισθούς τους για το καλό της χώρας, βροντοφωνάζουν στην πλειοψηφία τους ότι  δεν πρόκειται να αποδεχτούν τα μέτρα. Ούτε η γερμανίδα καγκελάριος  αλλά ούτε και ο Γάλλος πρόεδρος έκαναν την παραμικρή αναφορά στο τι θα επιφέρουν αυτά τα μέτρα, πέρα από τις δηλώσεις θριαμβολογίας για τις ορθές ενέργειες της κυβέρνησης Παπανδρέου, αλλά και τις ειλημμένες αποφάσεις για την προάσπιση των συμφερόντων της ευρωζώνης.

Πως όμως θα αναφέρονταν στον ελληνικό λαό όταν αυτό που ενδιαφέρει είναι η διάσωση του ευρώ και η επικράτησή του στον αγώνα με το δολάριο; Ο ελληνικός λαός είναι αφημένος στην μοίρα του από καιρό και τώρα καλείται να πληρώσει τα σπασμένα και να βγάλει τα κάστανα από την φωτιά. Κανείς δεν αναρωτήθηκε ποιος έχει ευθύνες για τα ελλείμματα και γιατί η χώρα μας δανείζεται επί τόσα χρόνια με μεγάλα επιτόκια. Θεωρούν κάτι σαν status τις μαύρες τρύπες της οικονομίας, κάτι σαν δεδομένο την διαφθορά, τα σκάνδαλα και τις ελλιπείς εξεταστικές επιτροπές για την διερεύνησή τους.

Και ο Γιώργος Παπανδρέου αλλά και οι δύο ευρωπαίοι ηγέτες σώπασαν στις καταγγελίες του γερμανικού και γαλλικού τύπου, που πέρα από τις όποιες ακρότητες, υπενθύμισαν πως η διαφθορά ζει και βασιλεύει στην Ελλάδα. Σε όλα τα μηνύματα μετά τις συναντήσεις των τριών ηγετών, δεν έγινε σαφές ποιος έχει την ευθύνη για τα τεράστια χρέη της Ελλάδας. Ακόμη και ο ίδιος ο πρωθυπουργός κάλυψε με τις δηλώσεις του την κυβέρνηση Καραμανλή αλλά και ο ίδιος ο κος Σαμαράς δεν ανέτρεξε στο παρελθόν για να επιρρίψει με την σειρά του ευθύνες.

Φαίνεται λοιπόν ότι το όλο παιχνίδι είναι σικέ και τα περισσότερα από όσα λέγονται και γίνονται, στοχεύουν περισσότερο στην ενδυνάμωση της ευρωπαϊκής αλληλεγγύης στον οικονομικό πόλεμο με τις ΗΠΑ και την Κίνα, παρά στην απόσπαση θετικών ομολογιών που στηρίζουν τα όποια σκληρά οικονομικά μέτρα. Και μην νομίζετε πως Γαλλία και Γερμανία δεν παίρνουν με την σειρά τους μέτρα που προκαλούν  δυσφορία στους πολίτες τους…Η όλη ιστορία με τα κερδοσκοπικά παιχνίδια στην ευρωζώνη δεν είναι τίποτε άλλο παρά στάχτη στα μάτια του κόσμου, που αδημονεί για την τύχη των εισοδημάτων του.

Σύσσωμη η ευρωπαϊκή κοινότητα κάνει λόγο για επικείμενες παρενέργειες και σε Πορτογαλία, Ισπανία, για την λογική του ντόμινο αναφορικά με την κρίση του ευρώ. Και εκεί φυσικά θα ληφθούν αντίστοιχα μέτρα για την αντιμετώπιση της κατάστασης, με τα αντίστοιχα αποτελέσματα στον κοινωνικο-οικονομικό ιστό.  Το ντόμινο αυτό θα συμπαρασύρει στο διάβα του και  τις όποιες ελπίδες για σταθερότητα στο ευρωπαϊκό γίγνεσθαι, που τόσο πολύ επιθυμούν όλοι οι ευρωπαίοι ηγέτες.

Και καλύτερα να μην σκεφθεί κανείς τι θα συμβεί στην περίπτωση που θιχτεί στο σύνολό της η ευρωπαϊκή ενοποίηση, που υποτίθεται βάζει σε μια τάξη τα πράγματα. Το τίμημα προς το παρόν το πληρώνουν οι λαοί. Στην Ελλάδα, η αμαρτία έχει ισχυρό παρελθόν και οι εκάστοτε κυβερνώντες δεν φαίνεται να πτοούνται. Και να ήταν μόνο οι δηλώσεις υποστήριξης της Ελλάδας…Εδώ για να μπει κάποια στοιχειώδης τάξη χρειάζεται εκ βαθέων εκρίζωση των παραδοσιακών συνηθειών! Ο πρωθυπουργός πάντως αισθάνεται δικαιωμένος για τα σκληρά οικονομικά μέτρα μετά τις δηλώσεις Μέρκελ και Σαρκοζί. Μέτρα όμως αναμένονται σφοδρότερα και στο μέλλον. Δεν είναι σενάριο αλλά πραγματικότητα.

Με την διαφορά ότι τότε δεν θα αρκούν οι υποστηρικτικές δηλώσεις των ευρωπαίων ηγετών, καθώς θα έχουμε πιάσει ήδη πάτο και σωσίβια δεν θα υπάρχουν όπως τώρα, που με τον ένα ή τον άλλο τρόπο, καλύπτονται οι μαύρες τρύπες της οικονομίας, χωρίς να γίνεται η παραμικρή αναφορά στα αίτια που τις δημιούργησαν.

"Sponsored links"

Στα : Θεσεις

Το αρθρο δημοσιευτηκε απο τον/την:

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Η απάντησή σας

Το email σας δεν δημοσιεύεται.

ΚΡΗΤΗ FM 101.5 live