Ο Μ. Βολουδάκης απαντάει στην επιστολή “το πολιτικό κόστος του κ. Βολουδάκη”

Κανένα σχόλιο

Κύριε Διευθυντά, στο φύλλο της 18ης Ιουνίου 2008 της εφημερίδας σας, δημοσιεύεται επιστολή με τίτλο «Το πολιτικό κόστος του κ. Βολουδάκη», αναφερόμενη στο ζήτημα της λειτουργίας της μονάδας νεογνών του Νοσοκομείου Χανίων. Ο επιστολογράφος ισχυρίζεται πως «υποσχέθηκα» ότι «κατόπιν ενεργειών» μου η Μονάδα Νεογνών θα λειτουργήσει εντός ορισμένου χρόνου, και εγκαλεί εμένα διότι η Μονάδα ακόμα δεν λειτουργεί. Είτε ο επιστολογράφος σας δεν θυμάται ορισμένα πράγματα, είτε σκοπίμως παραπληροφορεί.

voloudakis Επειδή δεν συνηθίζω να γράφω ή να μιλώ για να δημιουργώ εντυπώσεις, παραθέτω απλώς τα γεγονότα, για πληροφόρηση οποιουδήποτε καλοπροαίρετου αναγνώστη. Με επίκαιρη ερώτησή μου προς τον Υπουργό Υγείας που απαντήθηκε στη Βουλή στις 11/4/08, ανέδειξα μεταξύ άλλων προβλημάτων του τομέα Υγείας στα Χανιά, και το ζήτημα της καθυστέρησης έναρξης λειτουργίας της Μονάδας Νεογνών του Νοσοκομείου.

"Sponsored links"

Ο Υφυπουργός Υγείας κ. Παπαγεωργίου, στην απάντησή του, ανέφερε τις ενέργειες που είχαν γίνει ως τότε και εκτίμησε ότι ως το τέλος Μαΐου θα έχουν ολοκληρωθεί οι διαδικασίες που ήταν ακόμα σε εκκρεμότητα. Τα δεδομένα αυτά έγιναν γνωστά από τα τοπικά μέσα ενημέρωσης: τόσο από τα κανάλια τα οποία αναμετέδωσαν τη συζήτηση, όσο και από τις εφημερίδες που δημοσίευσαν σχετικά ρεπορτάζ.

Με την ερώτησή μου, ανέδειξα ένα θέμα που θεωρώ μείζον για το Νομό, στα πλαίσια του κουνοβουλευτικού ελέγχου και του θεσμικού μου ρόλου. Ούτε «υποσχέθηκα», ούτε βέβαια εξήγγειλα έργα «κατόπιν ενεργειών μου». Συμβαίνει να γνωρίζω ότι παρακολουθούν το θέμα στενά και προσωπικά τόσο ο Υπουργός κ. Αβραμόπουλος, όσο και ο Υφυπουργός κ. Παπαγεωργίου, και έχω πεισθεί ότι είναι ζήτημα ημερών ή λίγων εβδομάδων η οριστική επίλυση του προβλήματος. Πράγματι η Μονάδα έπρεπε να λειτουργεί εδώ και πολλά χρόνια. Πρέπει να είναι όμως εξαιρετικά κακοπροαίρετος κανείς για να προσπαθήσει να «συγχωνεύσει» τις ευθύνες της καθυστέρησης των δεκαετιών, με τη διαχείριση του ζητήματος στους δυο μήνες που πέρασαν από τη συζήτηση της ερώτησής μου ως σήμερα.

Με εκτίμηση

Μανούσος Γ. Βολουδάκης

Το αρθρο δημοσιευτηκε απο τον/την:

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Η απάντησή σας

Το email σας δεν δημοσιεύεται.

ΚΡΗΤΗ FM 101.5 live