Ο φράκτης του Έβρου – Tεράστιο και ακανθώδες το πρόβλημα των μεταναστών.

Κανένα σχόλιο

ΓΡΑΦΕΙ Ο ΜΑΝΟΥΣΟΣ Γ. ΔΑΣΚΑΛΑΚΗΣ

“Χωρίς περίσκεψιν χωρίς λύπην χωρίς αιδώ μεγάλα και υψηλά γύρω μου έκτισαν τοίχη.”

Κ.Π. ΚΑΒΑΦΗΣ

"Sponsored links"

Πήξαμε στην Ελλάδα από εξαθλιωμένους, μετανάστες όπου δίνουν περιουσίες ολόκληρες στους σύγχρονους δουλεμπόρους, για να τους μεταφέρουν στην Ελλάδα από το Αφγανιστάν, το Ιράκ, την Παλαιστίνη, την Συρία, το Μαρόκο, το Πακιστάν,  την Σομαλία κ.λ.π. Η ρήση «Ο θάνατος σου η ζωή μου» εδώ βρίσκει την πραγμάτωση της, με τους δουλεμπόρους που εκμεταλλεύονται την εξαθλίωση και την δυστυχία των άλλων, για να πλουτίσουν εις βάρος τους. Εντωμεταξύ απτόητα τα ιμπεριαλιστικά κράτη, με αρχηγό τις Η.Π.Α πραγματοποιούν ιμπεριαλιστικούς πολέμους σκοτώνουν και ξεσπιτώνουν αμάχους, αλλά και τους ληστεύουν τις πρώτες ύλες. Από κοντά και η Ελλάδα στην διεθνή συμμαχία των ληστών, μην τυχόν μας πουν ότι είμαστε ανυπάκουοι στην δύναμη, και την ισχύ των όπλων των μεγάλων , και. «κακά παιδιά».

Οι απελπισμένοι και «αυτοί της γης οι κολασμένοι» μην μπορώντας να έχουν καθόλου ζωή στις χώρες τους, γίνονται θύματα των αδίστακτων δουλεμπόρων αναζητώντας τη «γη της επαγγελίας», στη γηραιά Ευρώπη, μέσω Ελλάδας. Το 70% των εισερχομένων μεταναστών επιθυμούν, να βρουν καταφύγιο σε άλλη Ευρωπαϊκή χώρα.

Το πρόβλημα είναι τεράστιο, γιατί έχουν συσσωρευτεί μιλιούνια μεταναστών, κυρίως στην Αθήνα, ίσως και στην Θεσσαλονίκη, και έχουν αρχίσει να δημιουργούνται τεράστια προβλήματα, στους ντόπιους κατοίκους. Το τράφικιγκ πάει σύννεφο, και η εκμετάλλευση σε πορνεία, ακόμη και μικρών παιδιών. Η Ελλάδα μπορεί να αντέχει να διαβιούν κάποιες εκατοντάδες χιλιάδες από τους φουκαράδες μετανάστες, αλλά δεν έχει την δύναμη να φιλοξενεί ένα ανεξέλεγκτο αριθμό τούτων. Άλλωστε όλοι γνωρίζουμε όσοι διαβιούμε σε αυτή τη χώρα, πως το Ελληνικό κράτος είναι ανοργάνωτο, και άπονο, μη μπορώντας να βοηθήσει ούτε τους δικούς του φτωχούς. Ιδίως σήμερα εποχή οικονομικής κρίσης, όπου οι Έλληνες νέοι μεταναστεύουν, αναζητώντας στις χώρες του Ευρωπαϊκού βορρά εργασία, που όμως και αυτές έχουν προβλήματα, στον ανταγωνισμό με τις νέες οικονομικές δυνάμεις Κίνα, Ινδία , Ρωσία Βραζιλία.

Άραγε δίνει λύση ο φράκτης του Έβρου; Νομίζω ότι το γνωρίζει και η κυβέρνηση ότι δεν δίνει οριστική λύση στο πρόβλημα της μετανάστευσης. Απλώς είναι μια εμβαλωματική λύση, επειδή από τα θαλάσσια σύνορα φυλάει το Λιμενικό με την Ευρωπαϊκή δύναμη «Φρόντεξ» κι όλοι εισέρχονται από τα σύνορα του Έβρου.

Ίσως αύριο οι εξαθλιωμένοι να ανακαλύψουν άλλες διόδους.

Ας μη ξεσηκώνεται η αριστερά με τις ουτοπικές ευαισθησίες της, ούτε να επιχαίρεται η ακροδεξιά με την ξενοφοβία της και τον ρατσισμό της. Νομίζω άτι έπρεπε να γίνει.

Στα : Θεσεις

Το αρθρο δημοσιευτηκε απο τον/την:

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Η απάντησή σας

Το email σας δεν δημοσιεύεται.

ΚΡΗΤΗ FM 101.5 live