«Παγκρήτια εικαστική έκφραση»: Έκθεση από το Μουσείο Εικαστικών Τεχνών Ηρακλείου

Κανένα σχόλιο

Με μία σπουδαία έκθεση το Μουσείο εικαστικών τεχνών Ηρακλείου εγκαινιάζει την πέμπτη περίοδο λειτουργίας του για το 2011.

Η έκθεση αυτή περιλαμβάνει εξαιρετικά αξιόλογες προσπάθειες που εμπνεύστηκαν, αποτυπώθηκαν και αποτελούν καλλιτεχνική δημιουργία στο σχέδιο, στην χαρακτική και την ξυλογραφία, στη ζωγραφική, την γλυπτική, τις εγκαταστάσεις που παρουσιάζονται λόγω χώρου σε περιορισμένη κλίμακα, ανάγλυφα σε πηλό και σε μέταλλο καθώς και δείγματα στην στυλιζαρισμένη και ιδιόρρυθμη ζωγραφική των κόμικς.

Όλα αυτά ταιριασμένα και ταξινομημένα με χρονολογική περίπου σειρά έτοιμα να δώσουν στον επισκέπτη-θεατή ένα ενιαίο σύνολο πραγματικά αξιοθαύμαστο που δεν συναντάται εύκολα σε καμία ξεχωριστή γεωγραφική περιοχή όπως η δική μας η Κρήτη.

"Sponsored links"

Στην έκθεση συμμετέχουν με έργα τους οι καλλιτέχνες:

Ανδρεαδάκης Γ.-Αποστολάκης Μ.-Βερικάκη Ο.- Βιδάκης Θ.- Βισκαδουράκης Ν.- Βλάσσης Α.- ΓεωργιάδηςΓ.-Γιαλυτάκη Ου.-Γρηγοριάδη Μ.-Carnemola A.-Duchenco N.- Δολαψάκης Κ.- Καλογεράκης Στ. – Καλούτσης Β.- Κανακάκης Λ.-Καρίπογλου Κ.-Κατσαβέλη Μ.- Κορνάρου Ν.- Κουνάλης Γ.-Κουνάλης Κ.- Κουνελάκης Ν.- Κούτσερα Αι.- Κριτσωτάκη Αρ.- Λασιθιωτάκης Γ.-Μανουσάκης Γ.-Μαρίνος Ν.- Μιγάδης Γ.- Μποβιάτσου Λ.- Μόσχος Ν.- Ξενάκης Μ.- Παπαδάκης Γ.- Παπαδοπεράκη Α.- Παπαδοπεράκης Θ.- Παρμακέλης Γ.- Πλεύρη Π.- Πολίτης Γ.- Σαριδάκης Μ.- Στεφανάκης Γ.- Φανουράκης Θ.- Φιοράκη Μ.- Φωτάκης Ν.- Χριστάκη Κ.- Χριστάκη Μ.

η είσοδος είναι ελεύθερη και οι ξεναγήσεις πραγματοποιούνται δωρεάν.

Η αίθουσα του μουσείου είναι ανοιχτή 11 με 12  το πρωί  και 7 με 8 κάθε βράδυ εκτός Σαββάτου και Κυριακής. Μετά δε από τηλ. στο 6944525822 η επίσκεψη μπορεί να γίνει οποιαδήποτε άλλη ώρα.

Το αρθρο δημοσιευτηκε απο τον/την:

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Η απάντησή σας

Το email σας δεν δημοσιεύεται.

ΚΡΗΤΗ FM 101.5 live