ΠΑΜΕ Χανίων: Μεταφορά μαθητών Τμημάτων Αθλητικής Διευκόλυνσης (ΤΑΔ)

Κανένα σχόλιο

Αναστάτωση εξακολουθεί να προκαλεί στους γονείς και μαθητές που φοιτούν σε Τμήματα Αθλητικής Διευκόλυνσης, η δήλωση του υπουργείου για περικοπές στη μεταφορά τους.

Το Υπουργείο με εγκύκλιό του ενημέρωνε ότι η μεταφορά «θα λειτουργήσει για το τρέχον σχολικό έτος στα Τμήματα εκείνα για τα οποία δεν απαιτείται δαπάνη μεταφοράς των μαθητών (την ευθύνη της οποίας έχει η Γενική Γραμματεία Αθλητισμού)». Κατόπιν τούτου, οι γονείς κλήθηκαν να υποβάλουν δήλωση αν εξακολουθούν να επιθυμούν τη φοίτηση των παιδιών τους στα συγκεκριμένα αθλήματα.

Οι διευκρινιστικές εγκύκλιοι του Υπουργείο στην ουσία επιβεβαιώνουν την κατεύθυνση της αποκεντρωμένης μεταφοράς του κόστους στους γονείς από το δρόμο της Τοπικής Διοίκησης.

"Sponsored links"

Άλλωστε το ίδιο συμβαίνει και με τα Μουσικά Γυμνάσια των οποίων οι μαθητές έχουν επίσης κινητοποιήσεις.

Πρόκειται για αντιδραστική και επικίνδυνη εξέλιξη καθώς η ευθύνη για την αυτονόητη υποχρέωση της πολιτείας να εξασφαλίζει τη δωρεάν μεταφορά των μαθητών από και προς το σχολείο, μεταβιβάζεται τώρα στους γονείς των μαθητών. Συνιστά δε προσαρμογή στη γενικότερη πολιτική του «Μνημονίου» που κύρια κατεύθυνση έχει να διασωθεί η κερδοφορία της πλουτοκρατίας και να πτωχεύσει ο λαός.

Το ΠΑΜΕ  Εκπαιδευτικών Χανίων συμπαρίσταται και στηρίζει τον αγώνα των μαθητών του 1ου Γυμνασίου Χανίων οι μισοί από τους οποίους παρακολουθούν τα τμήματα αθλητικής διευκόλυνσης ( ΤΑΔ ).

Το ΠΑΜΕ τάσσεται υπέρ της δημιουργίας ενιαίου κρατικού φορέα για την δωρεάν μεταφορά των μαθητών από και προς τα σχολεία τους αλλά και την κάλυψη των αναγκών του εκπαιδευτικού προγράμματος σε μετακινήσεις και διδακτικές επισκέψεις ή εκδρομές.

Το ΠΑΜΕ Εκπαιδευτικών τάσσεται κατά της αποκέντρωσης της παιδείας, την εκχώρηση τομέων της σε ιδιώτες και το πέρασμά των σχολείων με τον «Καλλικράτη» στην τοπική διοίκηση.

Το ΠΑΜΕ καλεί ολόκληρη την κοινωνία των Χανίων να αγωνιστεί και να διεκδικήσει να αυξηθούν οι δαπάνες για την παιδεία στο 15% του κρατικού προϋπολογισμού.

Το αρθρο δημοσιευτηκε απο τον/την:

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Η απάντησή σας

Το email σας δεν δημοσιεύεται.

ΚΡΗΤΗ FM 101.5 live