Παντελής Ασπραδάκης: ο Νίκος Ξυλούρης μας εμπνέει

Κανένα σχόλιο

Στους Θρακομακεδόνες Αττικής πραγματοποιήθηκε μια ιδιαίτερα επιτυχημένη εκδήλωση-αφιέρωμα στον Αρχάγγελο της Κρήτης, Νίκο Ξυλούρη από τον Πρόεδρο Λάμπρο Μακρυπόδη και το Διοικητικό Συμβούλιο του Πνευματικού κέντρου του Δήμου.

Ο βουλευτής ΠΑΣΟΚ Αττικής και κρητικής καταγωγής, Παντελής Ασπραδάκης τιμώντας τον Νίκο Ξυλούρη ανέφερε στην ομιλία του: «Με την εκπληκτική φωνή και τη λύρα του τραγούδησε τον πόνο, την αντίσταση, τον καημό, τον έρωτα, την ποίηση, τους μύχιους πόθους των απλών ανθρώπων. Ως γνήσιο τέκνο της Κρήτης φανέρωσε τη δύναμη της ψυχής και του πνεύματος με σεμνότητα, όπως συνηθίζουν οι Κρητικοί και αναδείχτηκε σε λαϊκό ήρωα. Γιατί στο πρόσωπο του ο λαός αναγνώρισε την κρητική λεβεντιά, την κρητική παράδοση, τον θησαυρό του πολιτισμού της Κρήτης».

«Ο Νίκος Ξυλούρης μετέφερε τις ηθικές του αξίες σε όλο τον κόσμο, εμπνέοντας μας με τα τραγούδια του ακόμα και σήμερα. Η φωνή του μας κάνει περήφανους, μας δίνει αυτοπεποίθηση και δύναμη στην ψυχή. Ο Νίκος Ξυλούρης ήταν ο αδαμάντινος, ο ακέραιος χαρακτήρας, ήταν ο Άνθρωπος, ο πατριώτης, ο αγωνιστής και ο σύντροφος. Για αυτό και είναι πάντα στην καρδιά μας παρά το γεγονός ότι πέρασαν τριάντα χρόνια από το θάνατο του».

"Sponsored links"

Ο Παντελής Ασπραδάκης καταλήγει «Θα ήθελα να πω ένα μεγάλο ευχαριστώ σε μια προσωπικότητα η οποία πρόσφερε πολλά με τα τραγούδια και τη φωνή του, ένα μεγάλο ευχαριστώ στον Νίκο Ξυλούρη» ενώ δεν παρέλειψε να αναγνωρίσει τη δράση των κρητικών συλλόγων που είναι αρωγοί στην ανάδειξη του Κρητικού πολιτισμού, ηθών και εθίμων αλλά και τη σύζυγο του Νίκου Ξυλούρη, κ. Ουρανία η οποία συνεχίζει με σεμνότητα και ταπεινότητα να στηρίζει και να αναδεικνύει το μεγάλο του έργο.

Το αρθρο δημοσιευτηκε απο τον/την:

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Η απάντησή σας

Το email σας δεν δημοσιεύεται.

ΚΡΗΤΗ FM 101.5 live