Παρουσίαση αναπτυξιακού προγράμματος «Κρήτη – Πράσινη ανάπτυξη»

Κανένα σχόλιο

Την Τετάρτη 7 Απριλίου και ώρα 18:00 στην Αίθουσα Διαχείρισης Κρίσεων της Περιφέρειας Κρήτης στην Πλατεία Κουντουριώτη, θα παρουσιαστεί από τον Υφυπουργό Οικονομίας, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας κ. Σταύρο Αρναουτάκη και τον Γενικό Γραμματέα της Περιφέρειας Κρήτης κ. Αθανάσιο Καρούντζο, το Ειδικό Αναπτυξιακό Πρόγραμμα «ΚΡΗΤΗ – ΠΡΑΣΙΝΗ ΑΝΑΠΤΥΞΗ» συνολικού προϋπολογισμού 120 εκ. ευρώ.

Το Ειδικό Αναπτυξιακό Πρόγραμμα «ΚΡΗΤΗ – ΠΡΑΣΙΝΗ ΑΝΑΠΤΥΞΗ» στοχεύει στη βιώσιμη και πράσινη ανάπτυξη ορεινών και μειονεκτικών περιοχών της Κρήτης μέσα από δράσεις που προωθούν τη βελτίωση της ποιότητας ζωής των κατοίκων, την ενίσχυση της τοπικής οικονομίας, την επίτευξη περιβαλλοντικής ισορροπίας και την ενδυνάμωση των προοπτικών για ευημερία του πληθυσμού της περιοχής παρέμβασης.

Οι βασικοί άξονες δραστηριότητας και τα κύρια μέτρα αφορούν δράσεις αναβάθμισης των βασικών υποδομών και των κοινωνικών υπηρεσιών, αναζωογόνησης και δημιουργίας ελκυστικών χωριών, προστασίας και ανάδειξης του φυσικού περιβάλλοντος, αξιοποίησης της πολιτιστικής κληρονομιάς, προώθησης ήπιων δράσεων τουρισμού υπαίθρου, ενίσχυσης δικτύων και δημιουργία δομών στήριξης φορέων και κατοίκων.

"Sponsored links"

Η περιοχή παρέμβασης του προγράμματος αφορά Δημοτικά Διαμερίσματα χαρακτηρισμένα ορεινά ή μειονεκτικά σύμφωνα με την Οδηγία 85/148/ΕΟΚ και συγκεκριμένα αποτελείται από 331 Δημοτικά Διαμερίσματα από 62 Δήμους της Κρήτης. Η συνολική έκταση που καταλαμβάνει είναι 4.985,30km2 που αντιστοιχεί στο 59,8% της έκτασης της Κρήτης, ενώ σύμφωνα με την απογραφή του 2001 απαριθμεί 153.557 κατοίκους που αντιστοιχεί στο 25,5% του συνολικού πραγματικού πληθυσμού του νησιού

Το αρθρο δημοσιευτηκε απο τον/την:

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Η απάντησή σας

Το email σας δεν δημοσιεύεται.

ΚΡΗΤΗ FM 101.5 live